Brussel,
16
september
2021
|
10:00
Europe/Brussels

Nieuwe Mercedes-Benz Citan nu te bestellen

Samenvatting

De nieuwe Mercedes-Benz Citan is met ingang van 16 septermber te bestellen. De compacte bestelauto wordt in eerste instantie leverbaar als Gesloten Bestel en als Tourer. Later volgen meer varianten met een lange wielbasis., evenals een Mixto-uitvoering. De eerste leveringen zijn gepland voor midden november. De prijzen beginnen bij € 15.499,- (ex. BTW) voor de Citan 110 in Gesloten Bestel-versie, voorzien van een 75 kW (102 pk) benzinemotor in de PRO-uitvoering. De Citan Tourer 110 (gecombineerd brandstofverbruik volgens NEDC: 6,4-6,3 l/100 km, gecombineerde CO2-emissies: 146-144 g/km) is als PRO-uitvoering te bestellen vanaf € 18.499,-. (ex. BTW) - € 22.384,- (incl. 21% BTW) | € 21.644,- (incl. 17% BTW)

De nieuwe Mercedes Benz Citan heeft het DNA dat klanten van het merk gewend zijn: van zijn onmiskenbare design tot zijn rijgedrag en uiteraard de veiligheids- en connectiviteitssystemen. Ondanks een royaal ruimteaanbod en een hoog laadvolume heeft de Citan compacte buitenafmetingen die de nieuwe bestelwagen een breed scala aan toepassingen bieden, vooral in binnenstedelijke distributieactiviteiten.

De Gesloten Bestel- en Tourer-versie worden leverbaar in combinatie met het PRO uitrustingsniveau. Daarbij zijn bijvoorbeeld de portiergrepen en sierstrips op de schuifdeuren in carrosseriekleur uitgevoerd. Het interieur en het passagiers- en laadcompartiment worden verlicht met behulp van led-verlichtingstechnologie. Eveneens standaard inbegrepen zijn het Mercedes‑Benz audiosysteem, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, airconditioning en elektrisch bediende ramen vóór met comfortfunctie. De laadruimte van de Citan Gesloten Bestel PRO is uitgerust met een kunststof vloer.

Het interieurdesignpakket (meerprijs € 256,-) biedt hoogwaardige uitrustingsdetails, zoals een hoogglanzend zwart sierelement in de instrumentenpaneelsteun, chromen randen rond de ventilatieopeningen van het dashboard en de luidsprekers, en verchroomde portiergrepen in het interieur.

Mogelijkheid tot twee schuifdeuren en diverse scheidingswandvarianten
Schuifdeuren zijn praktische features, vooral in krappe parkeerplekken. De Citan Tourer wordt altijd geleverd met twee schuifdeuren, de Citan Gesloten Bestel heeft er standaard één. De meerprijs voor de tweede schuifdeur bedraagt € 337,-.

Aantrekkelijk MBUX-aanbod
Tot de sterke punten van het multimediasysteem MBUX (Mercedes Benz User Experience; meerprijs € 720,- ) behoren het intuïtieve bedieningsconcept via het 7 inch touchscreen, de Touch Control-knoppen op het stuur, smartphone-integratie met Apple Car Play en Android Auto, het handsfreesysteem via Bluetooth en digitale radio (DAB en DAB+).

MBUX met navigatie (meerprijzen € 720,- voor MBUX en € 400 voor navigatie) biedt bovendien snelle navigatie via een harde schijf en kan dankzij de spraakassistent "Hey Mercedes" eenvoudig worden bediend. Ook de overige infotainmentfuncties zijn op deze wijze aan te sturen.

Assistentie in gevaarlijke situaties en bij het manoeuvreren
Ondanks hun lagere energieverbruik bieden de LED High Performance-koplampen (meerprijs € 830,-) 's nachts nog meer veiligheid dankzij hun bredere lichtbundel en een lichtkleur die vergelijkbaar is met die van daglicht.

Aanvullend op de standaarduitrusting voorziet het actieve-veiligheidpakket (meerprijs € 1.200,-) de Citan Gesloten Bestel van een aantal extra rijassistentiesystemen. Voorbeelden zijn actieve remassistent, actieve spoorassistent, snelheidsassistent en dodehoekassistent.

Het parkeerpakket (meerprijs € 989,-) omvat actieve parkeerassistent met PARKTRONIC. Het systeem assisteert de bestuurder bij het manoeuvreren in en uit een parkeervak door stuurhulp te bieden. Haakse parkeervakken kunnen zowel vooruit- als achteruitrijdend worden gebruikt, terwijl in parallelle parkeervakken alleen achteruit kan worden ingeparkeerd. Wanneer actieve parkeerassistent is gebruikt om in te parkeren, kan deze ook worden gebruikt om het parkeervak te verlaten. PARKTRONIC detecteert ook zijdelingse obstakels en waarschuwt voor hun aanwezigheid.

Het achteruitparkeerpakket (meerprijs € 675,-) helpt bij het achteruit inparkeren. Ultrasone sensoren en een camera in de handgreep van de achterklep of in de achterportieren monitort de verkeerssituatie achter de auto. Het systeem helpt ook bij het achteruitrijden tot aan de trekstang van een aanhangwagen. Op de Citan zonder MBUX wordt het camerabeeld weergegeven in de binnenspiegel, in andere gevallen is het beeld geïntegreerd op het centrale MBUX-scherm.

Alle vermelde optieprijzen zijn excl. BTW

Contactinformatie:

Sandra Vanmarcke, +32 724 13 39, sandra.vanmarcke@daimler.com

P2021-08

 

Mercedes-Benz AG in één oogopslag
Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 175.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2018 werden bijna 2,3 miljoen auto’s en meer dan 420.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.