27
september
2017
|
12:21
Europe/Brussels

Publieksdebuut voor Mercedes-Benz X-Klasse: pick-up meets lifestyle

Samenvatting

Circa twee maanden voor zijn Europese marktintroductie beleeft de Mercedes-Benz onder de pick-ups zijn publiekspremière tijdens de International Motor Show (IAA), die van 14 tot 24 september 2017 plaatsvindt in Frankfurt. De nieuwe X-Klasse combineert de typische kenmerken van een pick-up met de sterke eigenschappen van een Mercedes-Benz: een robuuste constructie met een modern design, indrukwekkende offroad-eigenschappen met een hoge mate van rijdynamiek en veiligheid alsmede verfijnde functionaliteit met stijlvol comfort. Vanaf heden is de X-Klasse te bestellen.

De nieuwe pick-up beschikt over een comfortonderstel met een ladderchassis-frame, een multilink starre achteras, onafhankelijke voorwielophanging en schroefveren op beide assen. Het model wordt leverbaar in verschillende design- en uitrustingsvarianten, met diverse motoren, het grootste aanbod aan materialen en kleuren in het segment en een omvangrijk accessoireprogramma dat is ontwikkeld door Mercedes-Benz en verdere individualisering mogelijk maakt. De Europese marktintroductie is gepland in november 2017. Begin 2018 volgen Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland, begin 2019 wordt het model ook verkrijgbaar in Argentinië en Brazilië. In België wordt deX-Klasse leverbaar met een vanafprijs van € 30.940 - exclusief BTW. Het model kan per direct worden besteld.

Met de X-Klasse speelt Mercedes-Benz in op de veranderde eisen op de internationale pick-up markten. De vraag naar middelgrote pick-ups met personenauto-achtige rijeigenschappen en comfortuitrustingen neemt al jaren toe, net als het aandeel pick-ups dat door particulieren wordt gebruikt. Deze auto’s worden niet langer als pure ‘werkpaarden’ gekocht.

Drie Lines voor verschillende leef- en werkwerelden

De X-Klasse wordt leverbaar in drie uitrustingsvarianten (Lines) voor verschillende leef- en werkwerelden:

  • De basisuitvoering Line PURE kenmerkt zich door robuuste functionaliteit. Hij voldoet aan alle eisen die aan een ‘werkpaard’ worden gesteld. Tegelijkertijd biedt deze uitrustingsvariant qua comfort en design alles wat nodig is voor representatieve klantbezoeken en privé-activiteiten.

  • De Line PROGRESSIVE is gericht op mensen die een stijlvolle en extra comfortabele, maar tegelijkertijd robuuste pick-up zoeken – die dienstdoet als visitekaartje voor hun bedrijf en tegelijkertijd een comfortabele en representatieve gezinsauto is.

  • De Line POWER is de high-end uitrustingsvariant. Deze is gericht op kopers die bijzonder veel waarde hechten aan design, prestaties en comfort. Deze uitvoering is de perfecte lifestyle-auto die de mainstream achter zich laat – voor inzet in een stedelijke omgeving alsmede bij sport- en hobby-activiteiten die naast de gebaande paden plaatsvinden.

Dynamisch design met merkspecifiek SUV-design

Het frontdesign heeft veel weg van dat van de SUV’s van Mercedes-Benz – met een geïntegreerde ster, een grille met twee lamellen, een hoge en krachtige motorkap en koplampen die ver doorlopen in de spatschermen. De voorbumper benadrukt de breedte en het design ervan verschilt per Line. Er zijn negen aantrekkelijke lakkleuren leverbaar en er is keuze uit verschillende 17-, 18- en 19-inch velgen. De vormgeving van de achterbumper is bij elke Line anders: bij de PURE is deze zwart en bij de PROGRESSIVE in carrosseriekleur uitgevoerd, terwijl de POWER een verchroomde achterbumper heeft. Als de standaard achterklepopening met een hoek van maximaal 90 graden niet volstaat, kan de achterbumper bij de X-Klasse desgewenst achterwege worden gelaten. Dan kan de achterklep tot een hoek van maximaal 180 graden worden geopend. In de laadbak kan tussen de wielkasten overdwars een europallet worden geplaatst. De X-Klasse beschikt als enige mid-size pick-up standaard over verlichting in de laadbak.

Nieuwe benchmark qua comfort en kwaliteit

Het interieur van de X-Klasse is qua comfort en kwaliteit ongeëvenaard in dit segment. Het combi-instrument is afgewerkt met een voor Mercedes-Benz kenmerkend sierdeel dat zich over de gehele breedte van het interieur uitstrekt – een noviteit in dit autosegment. Het zorgt voor een ruim ogend interieur en oogt puristisch en modern. Voor een hoogwaardige uitstraling zorgt onder meer het uit de V-Klasse bekende, vrijstaande centrale display.

Vier- en zescilinders met een hoog koppel en een hoge efficiëntie

Vanaf de marktintroductie wordt de X-Klasse geleverd met twee krachtige en zuinige viercilindermotoren. De koppelrijke common rail-dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,3 liter is leverbaar in twee vermogensvarianten. In deX 220 d zorgt een enkele turbo voor een vermogen van 120 kW/163 pk, terwijl de X 250 d dankzij twee turbo’s over een indrukwekkend vermogen van 140 kW/190 pk beschikt. Beide dieselmodellen worden zowel geleverd met uitsluitend achterwielaandrijving als met inschakelbare vierwielaandrijving. Voor de krachtoverbrenging zorgt een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tegen meerprijs is voor de 140 kW/190 pk sterke modellen X 250 d enX 250 d 4MATIC een zeventraps automatische transmissie leverbaar.

Het motorengamma wordt halverwege 2018 uitgebreid met een koppelrijke V6-dieselmotor, die over een vermogen van 190 kW/258 pk beschikt en een maximumkoppel van 550 Nm levert. Het topmodel van de X-Klasse beschikt standaard over de permanente vierwielaandrijving 4MATIC en de zeventraps automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS met stuurwielpaddles en ECO start-stopsysteem. Deze uitvoering is bovendien voorzien van het DYNAMIC SELECT-systeem. Daarbij is er keuze uit vijf rijprogramma‘s: Comfort, ECO, Sport, Handmatig en Offroad.

Dynamisch en comfortabel rijplezier op Mercedes-Benz personenautoniveau

Als eerste pick-up presteert de X-Klasse niet alleen buiten de gebaande paden uitstekend, maar ook op het asfalt. De grote spoorbreedte, de lange wielbasis en de voor Mercedes-Benz typerende comfortabele veer- en demperafstelling biedt op de weg een ongekende combinatie van rijplezier en rijdynamiek, zonder dat dit ten koste gaat van de terreineigenschappen. Het comfortonderstel, dat op alle Europese markten tot de standaarduitrusting behoort, is zo afgesteld dat op de weg een hoge mate van rijdynamiek en rijcomfort wordt gerealiseerd en dat het in combinatie met de vierwielaandrijving 4MATIC bovendien optimale terreineigenschappen biedt.

Inschakelbaar of permanent – vierwielaandrijving 4MATIC

De inschakelbare vierwielaandrijving 4MATIC waarover de dieselmodellen X 220 d 4MATIC en X 250 d 4MATIC beschikken, zorgt ervoor dat de auto in elk terrein uit de voeten kan. Met dit systeem kunnen de voorwielen elektrisch worden in- en uitgeschakeld als de omstandigheden daarom vragen. Halverwege 2018 voorziet Mercedes-Benz zijn pick-up ook van permanente vierwielaandrijving. De permanente vierwielaandrijving 4MATIC wordt uitsluitend geleverd in combinatie met de zescilindermotor. In het terrein beschikken beide 4MATIC-varianten dankzij een lage gearing en een als optie leverbaar sperdifferentieel op de achteras voor een indrukwekkende grip. Standaard zijn alle 4MATIC-modellen voorzien van de bergafdaalhulp DSR (Downhill Speed Regulation).

Eerste mid-size pick-up met volledige connectiviteit – inclusief Live Traffic Information

Als eerste mid-size pick-up beschikt de X-Klasse over een communicatiemodule met vaste simkaart. Zodoende is het mogelijk om gebruik te maken van de omvangrijke Mercedes me connect-services en via de smartphone toegang te krijgen tot de auto. Met de Mercedes me-app is bovendien deur-tot-deurnavigatie mogelijk. Tot de Mercedes me connect-services behoren ook het Mercedes-Benz noodoproepsysteem en de standaardservices pechmangement, ongevalmanagement en onderhoudsmanagement, alsmede de telediagnose. De realtime-verkeersinformatie (Life Traffic Information) met vaste simkaart is een andere highlight van de communicatiemodule.

Meer informatie over de Mercedes-Benze X-Klasse op www.mercedes-benz.be/x-klasse