Brussel,
08
januari
2018
|
12:04
Europe/Brussels

smart : 1.768 verkochte eenheden in 2017, een groei van 7,9%.

Samenvatting

2017 was een positief jaar voor smart in België. Op twaalf maanden tijd steeg het aantal ingeschreven voertuigen van 1.638 eenheden in 2016 tot 1.768 in 2017, een groei met 7,9 procent. Die vooruitgang is zonder twijfel te danken aan het modellenoffensief dat smart heeft opgezet. In 2017 werd het gamma namelijk uitgebreid met de vierde generatie smart electric drive, voortaan verkrijgbaar zowel op de fortwo als de forfour. Daarnaast werkt smart aan haar toekomstvisie met de voorstelling van de smart vision EQ fortwo concept. Zo legt het merk de basis voor een duurzame groei in Europa en alle overzeese markten.

Internationale verkoop

In 2017 werden meer dan 135.000 smart fortwo en forfour voertuigen geleverd aan klanten.De voorbije maanden steeg de vraag naar smart twee- en vierdeursmodellen in onze twee belangrijkste afzetmarkten voor stedelijke microauto’s, namelijk in Duitsland en in Italië. Ook in België, Luxembourg en Nederland noteerde smart een opmerkelijke verkoopstijging.

Verkoop in België

Zoals de groei met 7,9 procent over de voorbije twaalf maanden bewijst, plukt smart nu de vruchten van de inspanningen die het heeft geleverd om een nagenoeg compleet gamma uit te bouwen. De populairste motor blijft veruit de benzinemotor met 52 kW, al dan niet gecombineerd met de uitvoering ‘passion’.

Uitdagingen voor 2018

smart werkt vollop aan de toekomst. Met de smart vision EQ fortwo, wil het merk laten zien dat ze bezig zijn met de mobilteit van morgen. De autonoom rijdende auto haalt zijn passagiers op de door hen gekozen locatie op. De smart vision EQ maakt een ongekende individualisering van de auto mogelijk en leent zich zodoende perfect voor carsharing. De passagiers hoeven zich niet meer te bekommeren om het autorijden en kunnen ontspannen in het ruime interieur. De showcar is de eerste auto van Daimler waarbij het stuurwiel en de pedalen achterwege zijn gelaten.

Voor meer informatie over smart kunt u terecht op :

www.media.mercedes-benz.be, www.media.daimler.com en www.smart.com