Brussel,
08
maart
2018
|
16:36
Europe/Brussels

smart EQ fortwo/forfour edition nightsky

Samenvatting

smart viert het begin van het EQ-tijdperk met de speciale modellen smart EQ fortwo edition nightsky en smart EQ forfour edition nightsky. Opvallende kenmerken van deze in het zwart uitgevoerde modellen zijn accentdelen in de opvallende blauwe kleur van het EQ technologie- en productmerk. Deze bijzondere, elektrische smart wordt in eerste instantie leverbaar als fortwo (gecombineerd energieverbruik: 13,0 – 12,9 kWh/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 0 g/km) en fortwo cabrio (gecombineerd energieverbruik: 13,1 – 13,0 kWh/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 0 g/km). De twee modellen staan vanaf dit voorjaar in de Europese showrooms en de prijzen worden binnenkort vrijgegeven. De smart EQ forfour edition nightsky (gecombineerd energieverbruik: 13,2 – 13,1 kWh/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 0 g/km) is later dit jaar te bestellen

De bodypanels, tridion veiligheidskooi en grille van de smart EQ fortwo edition nightsky zijn uitgevoerd in black, waarbij de cabrio aanvullend een zwarte stoffen kap krijgt. Het speciale model heeft standaard tevens het BRABUS Exterieur Style pakket, dat bestaat uit:

  • frontspoiler glanzend diepzwart met contrastdeel pacific blue

  • dorpelverbreders glanzend diepzwart met contrastdeel pacific blue

  • dakspoiler (uitsluitend fortwo) glanzend diepzwart

De buitenspiegels zijn eveneens uitgevoerd in pacific blue, net als de velgrand van de zwarte 16 inch BRABUS Monoblock VIII lichtmetalen velgen. In de spiegeldriehoek bevindt zich een nightsky-embleem.

De tweekleurenlook wordt in het interieur voortgezet. Als onderdeel van het BRABUS Interieur Color pakket zijn de BRABUS hulpinstrumenten, ringen om de luchtuitstroomopeningen en omlijsting van het combi-instrument in pacific blue uitgevoerd. Het BRABUS Interieur Style pakket is eveneens standaard en omvat een tailor made-versnellingshendelknop met smart EQ fortwo-logo, tailor made-handremgreep, BRABUS instaplijsten en BRABUS sportpedalen. Vloermatten met blauwe rand en opschrift ‘nightsky’ onderschrijven het exclusieve karakter van deze uitvoeringen.

Verder bestaat de standaarduitrusting van het speciale model onder meer uit het Comfort pakket (in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch verstelbare buitenspiegels en in hoogte verstelbare stuurkolom), het Opberg pakket (afsluitbaar dashboardkastje en opbergnet aan de middenconsole in de beenruimte van de voorpassagier) en het LED & Sensor pakket. Dit laatste bestaat uit H4-halogeenkoplampen met welcome-functie, geïntegreerde led-dagrijverlichting en led-achterlichten.

smart EQ forfour edition nightsky: markant exterieur in SUV-look

Het zwart-blauwe kleurconcept en de omvangrijke uitrusting van het vierdeurs speciale model – dat kort na de fortwo volgt – zijn vergelijkbaar. Het opvallendste kenmerk zijn de exterieuruitrustingen in SUV-look die de smart EQ forfour edition nightsky deelt met de bijzondere smart forfour crosstown. De frontspoiler, achterskirt en dorpelverbreders zijn voorzien van een markante onderrijbeveiliging in pacific blue.

De smart EQ forfour edition nightsky krijgt standaard bovendien het Sleek Style pakket (driespaaks multifunctioneel sportstuur en geborsteld rvs sportpedalen met rubbernoppen).

De tweekleurenlook van de smart EQ forfour edition nightsky krijgt binnenin een vervolg. Het BRABUS Interieur Color pakket voorziet in pacific blue accenten als de BRABUS hulpinstrumenten, ringen om de luchtuitstroomopeningen en omlijsting van het combi-instrument. Deze edition heeft tevens de tailor made-versnellingshendelknop met smart EQ forfour-logo, BRABUS instaplijsten en BRABUS sportpedalen. Vloermatten met blauwe rand en opschrift ‘nightsky’ ronden het exclusieve geheel af.

EQ: het nieuw e-mobility merk van de uitvinder van de automobiel

EQ biedt een uitgebreid elektromobiel ecosysteem dat bestaat uit producten, services, technologieën en innovaties. Het spectrum loopt uiteen van elektroauto’s, wallboxen en oplaadservices tot energieopslagsystemen voor thuis. De naam EQ staat voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de merkwaarden ‘emotie’ en ‘intelligentie’. Het nieuwe merk beslaat alle aspecten van klantgerichte e-mobiliteit en gaat verder dan alleen de auto. De modellen belichamen de essentie van state-of-the-art elektromobiliteit: de combinatie van een emotioneel en intelligent design, buitengewoon rijplezier, grote dagelijkse bruikbaarheid en maximale veiligheid die álle auto’s van de uitvinder van de automobiel gemeen hebben. Het eerste Mercedes-Benz seriemodel van het nieuwe EQ technologie- en productmerk, de EQC, gaat in 2019 in productie in de Mercedes-Benz fabriek in Bremen. Het model is gebaseerd op de Concept EQ die in 2016 in Parijs werd gepresenteerd.

Intelligente ondersteuning: smart EQ control-app

smart vereenvoudigt de toegang tot elektromobiliteit met de nieuwe smart EQ control-app – de digitale uitbreiding van de smart EQ fortwo en smart EQ forfour. Deze app combineert tal van voertuiggerelateerde informatie - zoals de actuele oplaadstatus - met de bediening van voertuigfuncties, waaronder de preconditionering. Bovendien geeft de app de informatie in gepersonaliseerde vorm weer.

De nieuwe smart EQ control-app is eenvoudig en onderhoudend en daardoor typisch smart. Na registratie heeft de smart rijder toegang tot de voertuigstatus in gepersonaliseerde vorm. Tot de personaliseringsmogelijkheden behoren de lokale weersverwachting en een stijlvolle schermachtergrond met de actuele omgeving, die beide gegenereerd worden op basis van de GPS-positie van de auto waarvoor de gebruiker toestemming heeft verleend. De afgebeelde smart EQ fortwo of smart EQ forfour correspondeert qua lakkleur en uitrusting met de auto van de eigenaar.

In de app zijn diverse rubrieken beschikbaar:

CONNECT biedt de functies van een boordcomputer. De gebruiker kan via smartphone op elk willekeurig moment de status van zijn auto oproepen. Tot de weergegeven informatie behoort de oplaadstatus, de actieradius en bijvoorbeeld of de bandenspanning correct is.

CONTROL voorziet in functies als de preconditionering die eenvoudig via de app ingesteld kan worden. Aanvullende remote functies staan in de planning.

COMFORT maakt gebruik van pushmeldingen om smart rijders te waarschuwen, bijvoorbeeld wanneer de accu bijna leeg is. Andere mogelijkheden zijn een link naar de innovatieve smart ready to-services.

Het opladen bij openbare oplaadstations is belangrijk voor veel eigenaren van elektrische smarts. Met die wens in het achterhoofd kunnen gebruikers van de smart EQ control-app hun smart EQ fortwo of smart EQ forfour in de nabije toekomst bij zo’n 60.000 oplaadstations in Europa ongecompliceerd opladen en betalen voor hun stroom, zonder zich te hoeven registreren via uiteenlopende portals of verschillende oplaadpassen bij zich te hoeven hebben.

Nog zo’n opvallende feature is de implementatie van de ecoscore die op speelse wijze wordt weergegeven. De ecoscore helpt smart rijders hun rijstijl verder te optimaliseren. De score wordt berekend op basis van acceleratie, een constante rijstijl en de zeilfunctie (uitrollen).

De smart EQ control-app is onder voorbehoud medio 2018 leverbaar in vijf talen voor smartphones met iOS en Android.

Meer informatie over smart is beschikbaar op internet:

www.media.daimler.com/dcmedia-nl

www.smart.nl

www.facebook.com/smart.nederland

P016