01
juli
2013
|
02:00
Europe/Brussels

smart fortwo edition BoConcept

Met de smart fortwo BoConcept onthult het merk het eerste productiemodel ontstaan uit zijn designsamenwerking met BoConcept, de Deense specialist op het gebied van interieurdesign. De beperkte reeks kan vanaf nu worden besteld als coupé en cabriolet en wordt in november bij de dealers verwacht. Hij is naar keuze verkrijgbaar als electric drive (55 kW), als mhd met 52 kW of als benzine met 62 kW.

Nadat de smart fortwo BoConcept signature style sinds de lente als merkambassadeur werd gebruikt door BoConcept-winkels in diverse steden overal ter wereld, lanceert het merk nu de smart fortwo edition BoConcept als speciaal model voor alle designfanaten. De beperkte reeks wordt bovendien geleverd tegen erg aantrekkelijke prijzen vanaf 14.490 euro.

Het hoogwaardige interieur zal niet alleen in de smaak vallen bij liefhebbers van Scandinavisch design. De Deense ontwerpers tooiden de speciale reeks met opvallende maar pretentieloze kleuren: de zetels in lederlook zijn tabaksbruin (tobacco brown) met een grijze stoffen inzet en dubbele stiknaden in de kleur light lemon. Ook de deurbekleding, het instrumentenbord en de kniesteunen worden in de kijker gezet door het contrast tussen het tabaksbruine imitatieleder en de limoenkleurige stiknaden.

Aan de buitenkant vindt men dezelfde opvallende geeltint op de buitenspiegels en de naafdoppen van de lichtmetalen velgen (afmetingen: 155/60 R15 vooraan, 175/55 R15 achteraan). De koetswerkpanelen zijn gelakt in mat crystal white terwijl de tridion-veiligheidskooi en lichtmetalen velgen zijn uitgevoerd in glanzend anthracite. De 'edition'-logo's in de spiegeldriehoeken zijn nog een herkenningspunt.

De smart fortwo edition BoConcept is afgeleid van het uitrustingsniveau 'passion'. Dat betekent dat hij standaard onder meer beschikt over een softouch volautomatisch schakelprogramma, elektrische ruiten, airconditioning met automatische temperatuurregeling en een panoramisch zonnedak met zonnescherm. De elektrische stuurbekrachtiging, verwarmbare zetels, vergrendelbaar handschoenkastje, het smart soundsysteem met vijf luidsprekers en andere opties zijn eveneens verkrijgbaar.


Hieronder zetten we de prijzen op een rijtje:

Motor/vermogen

Motor

Inhoud

Prijs in euro (incl. 19% btw)

smart fortwo edition BoConcept coupé

1.0 benzine mhd (52 kW/71 pk)

Atmosferische driecilinder-in-lijn

999 cm³

14.490

1.0 benzine (62 kW/84 pk)

Driecilinder-in-lijn met turbo

999 cm³

15.060

electric drive (55 kW)

Elektromotor (elektromotor met magneet)

_

20.305 (plus 65 euro/maand batterijhuur)

smart fortwo edition BoConcept cabrio

1.0 benzine mhd (52 kW/71 pk)

Atmosferische driecilinder-in-lijn

999 cm³

17.580

1.0 benzine (62 kW/84 pk)

Driecilinder-in-lijn met turbo

999 cm³

18.150

electric drive (55 kW)

Elektromotor (elektromotor met magneet)

_

23.395 (plus 65 euro/maand batterijhuur)

 

De smartville-collectie

De samenwerking tussen BoConcept en smart resulteerde niet alleen in een speciale reeks van de smart fortwo maar ook in een collectie voor thuis. De gezamenlijk ontworpen smartville-collectie vertaalt de kleurschema’s en materialen van de smart fortwo edition BoConcept naar meubelen en accessoires. Tegelijk fungeert de functionaliteit van de smart als drijvende kracht achter de ontwerpen. Centraal in de collectie staat een moduleerbare sofa, die met zijn standaardlengte van 2,69 meter precies even lang is als de compacte smart fortwo. De meubelcollectie wordt aangevuld met een iconische loungezetel, die heel wat gemeen heeft met een autostoel, en een koffietafel met een aantrekkelijke moderne look. De accessoirecollectie omvat smartville-tafelgerei, speciale kussens en een tafelklok die smart-klanten zullen herkennen van de cockpit van hun eigen smart fortwo.

 

De smartville collection kent al sinds maart 2013 heel wat succes in BoConcept-winkels over de hele wereld en online op www.boconcept.com .