14
maart
2012
|
01:00
Europe/Brussels

smart sharpred

De nieuwste editie van smart werd ‘sharpred’ gedoopt. Deze smart fortwo rijdt nergens onopgemerkt voorbij want de felrode tint van de tridion-veiligheidskooi en de buitenspiegelbehuizingen contrasteert sterk met het zwart van de rest van het koetswerk. De smart fortwo sharpred is verkrijgbaar als coupé (vanaf € 14.490) en cabriolet met een 52 kW sterke mhd-benzinemotor of een 62 kW sterke benzinemotor. De opwindende speciale reeks is nu te bestellen en de eerste exemplaren zullen in mei 2012 bij de dealers aankomen.

Het koetswerk van de smart fortwo edition sharpred onderscheidt zich door het opvallende contrast tussen elegant zwart en extravagant rood en creëert zo het effect van een rood neonbord van een exclusieve bar tegen een zwarte hemel. De felrode lak van de tridion-veiligheidskooi en de buitenspiegelbehuizingen springt onmiddellijk in het oog terwijl de rest van het koetswerk in het zwart is uitgevoerd. De voorbumperschort en het achterbumperpaneel kregen een roostermotief en de zijschorten onderscheiden zich door een hoogglanzend zwarte afwerking.

De voor- en achteras zijn geschoeid met brede banden in maat 175/55 R15 vooraan en 195/50 R15 achteraan. De lichtmetalen 15”-velgen met drie dubbele spaken zijn bovendien afgewerkt in glanzend zwart.

Ook in het interieur zijn opvallende contrasten troef, met dubbele rode stiknaden op de zetels en kleurrijke accenten op het instrumentenbord. De zetels zijn uitgevoerd in zwart leder en het instrumentenbord en kniepad hebben een zwarte lederlook. De standaarduitrusting omvat het audiosysteem ‘basic’ en exclusieve vloertapijten.

Deze speciale reeks is beperkt tot 1.800 exemplaren. Ze is afgeleid van het uitrustingsniveau ‘passion’ en beschikt dus standaard over een softouch-schakelprogramma, elektrische ruiten, airconditioning met automatische temperatuurregeling en een panoramisch dak met zonnescherm. Een elektrische stuurbekrachtiging, verwarmbare zetels, een vergrendelbaar handschoenkastje, het smart-soundsysteem met vijf luidsprekers, het smart audiosysteem met navigatie/multimedia en andere voorzieningen zijn als optie verkrijgbaar.