28
augustus
2013
|
02:00
Europe/Brussels

smart times 2013

Stuttgart/Luzern. De sfeer op de smart times was dit jaar bijzonder feestelijk: de fans van het trendy stadsmerk waren op de afspraak om niet minder dan drie verjaardagen te vieren: 15 jaar smart, 10 jaar smart roadster en de productie van de 1.500.000e smart fortwo. 1.700 aficionados van de smart uit 24 landen kwamen samen in Luzern om er deel te nemen aan de grootste bijeenkomst van de ‘smart community’ op internationaal vlak, van 23 tot 25 augustus 2013, met als orgelpunt van het feest de grootste smartparade ooit. 1.203 smarts vormden een stoet tussen Buochs en Seelisberg, met retour naar het vertrekpunt, waarbij ze genoten van een schitterend panorama op de bergtoppen boven het Vierwoudstedenmeer. Na Zwitserland zullen de smart times in 2014 in Portugal georganiseerd worden.

De vereniging van smartfans over de hele wereld had Zwitserland gekozen voor haar jaarlijkse bijeenkomst, ditmaal om de 15e verjaardag van de smart te vieren. Eén van de geestelijke vaders van de kleine tweezitter die voor stadsverkeer ontworpen is, Nicolas G. Hayek, woont namelijk in Zwitserland. Hayek is de uitvinder van het Swatch-horloge. In de jaren 1990 heeft Mercedes-Benz dit revolutionaire concept samen met hem ontwikkeld, een concept dat de cultwagen van vandaag geworden is. De eerste smart is gelanceerd in 1998. Sindsdien rijdt de kleine, trendy en ecologische wagen van het ene succes naar het andere. Enkele weken geleden heeft de fabriek van Hambach de productie gevierd van de 1.500.000e smart fortwo, een smart fortwo cabrio met elektrische aandrijving.

Overhandiging van de sleutels van de 1.500.000e smart fortwo
Annette Winkler, hoofd van smart, overhandigde de sleutels van de smart fortwo electric drive cabrio, volledig in het wit met een interieur in rood leder, die er absoluut schitterend uitziet in het automagazine ‘auto motor und sport’ dat hem aan zijn lezers zal voorstellen in het kader van een veiling per opbod. De winst van deze actie zal doorgestort worden aan een studieproject van de technische universiteit van München dat bedoeld is om de elektrische mobiliteit op het Afrikaanse continent te promoten. De smart fortwo cabrio electric drive is op dit moment de enige elektrisch aangedreven cabriolet ter wereld. Hij biedt perfect rijplezier zonder vervuilende uitstoot. De fans van de smart die naar Luzern gekomen waren, hebben zich daar zelf van kunnen vergewissen op testritten met talrijke elektrische smarts fortwo en smarts ebike die ter beschikking waren gesteld. Een ander hoogtepunt van de driedaagse was de tiende verjaardag van de smart roadster. De roadster werd gebouwd tussen 2003 en 2005. Dat leverde 43.000 wagens op die onderverdeeld zijn in verschillende versies. Ook de roadster behoort nu tot het selecte gezelschap van cultwagens. Meer dan 314 fans van de smart roadster uit alle hoeken van Europa hebben met hun wagen de verplaatsing gemaakt om samen, met een verjaardagsritje, dit evenement te vieren. De deelnemers hadden ook de gelegenheid om te genieten van een gevarieerd activiteitenprogramma met onder meer trendy sportanimaties, recreatieve excursies in de Alpen, concerten en boeiende ontmoetingen met stylisten, preparateurs en specialisten.


Meer informatie over smart vindt u op de volgende websites: www.media.mercedes-benz.be en www.smart.com of www.smartbelgium.be