Knokke,
08
juli
2019
|
12:36
Europe/Brussels

Thrilling electrified SummerStore in Knokke – 02.07 – 25.08.2019

Mercedes-Benz palmt zeedijk van Knokke in met EQ Summerstore inclusief test drives

Samenvatting

Wie zomer zegt, zegt Belgische kust. En dus trekt Mercedes-Benz met een SummerStore concept naar de zeedijk van het mondaine Knokke. Met de lancering van de EQC – vanaf eind oktober in de showrooms – en met de elektrificering van het merk smart komt het elektrische offensief van het merk met de ster op toerental. De SummerStore in Knokke staat helemaal in het teken van EQ of Electric Intelligence met de EQC. De smart fortwo limited edition “pureblack” en de A-Klasse 35 AMG voegen er een thrilling element aan toe. De SummerStore is tussen 2 juli en 25 augustus dagelijks open van 10u30 tot 18u30. Ook testritten met de EQC staan op het programma.

Mercedes-Benz tekent al meerdere jaren op rij present op de zeedijk van Knokke. In de zomer 2019 staat alles in het teken van een uitstootvrije mobiliteit, de kern van ‘Ambitie 2039’. De volgende 20 jaar streeft Mercedes-Benz naar een volledig CO2 neutrale vloot personenwagens dankzij de combinatie van propere diesels, plug-in hybrids en volledig elektrische voertuigen. Verwacht wordt dat deze laatste tegen 2030 wereldwijd 50% van de verkoop zullen uit maken. Daarmee zet het merk met de ster haar filosofie van een emissievrije mobiliteit alle kracht bij en onderlijnt ze dat het Klimaatakkoord van Parijs geen verplichting is, wel een overtuiging.

SummerStore: kijken en rijden

Met de eerdere aankondiging dat smart vanaf 2020 een volledig elektrische merk wordt, werd al aangegeven dat het menens was. En met de EQC of “de eerste Mercedes onder de elektrische voertuigen” wordt het startschot gegeven voor de lancering van tien volledige batterij-aangedreven voertuigen tegen 2022. In de SummerStore in Knokke krijgt de EQC de meest prominente plaats toebedeeld. Bezoekers, vakantiegangers en toevallige passanten kunnen in de SummerStore in Knokke nader komen kennis maken met hoe Mercedes-Benz vorm geeft aan een lokaal emissievrije mobiliteit. Bovendien blijft het niet bij kijken. Onder begeleiding van een specialist kunnen geïnteresseerden tijdens een testrit kennis maken met de specifieke eigenschappen van de EQC.

EQCMet de Mercedes-Benz EQC start het merk met de ster een nieuw mobiliteitstijdperk. Hij maakt deel uit van de groeiende familie van volledig elektrisch aangedreven voertuigen verenigt voor het merk karakteristieke eigenschappen als kwaliteit, veiligheid en comfort. Gecombineerd met omvangrijke diensten en een actieradius van 417 km (WLTP)² maakt hij elektromobiliteit eenvoudig en geschikt voor de dagelijkse praktijk. De charismatische EQC overtuigt door de som van zijn eigenschappen; rijbeleving, akoestisch comfort en rijdynamiek. Al in de basisversie biedt de Mercedes-Benz EQC een uiterst omvangrijke standaarduitrusting, met onder ander Keyless-Go comfortpakket, Burmester Soundsysteem, dodehoekassistent, achteruitrijcamera, EASY-PACK achterklep, glazen schuifdak, draadloos laden GSM, AIR-BALANCE, ENERGIZING COMFORT, Multibeam LED koplampen en 19 inch lichtmetalen velgen. En dat voor een vanafprijs 79.860 Euro incl. BTW.

² Stroomverbruik en actieradius werden bepaald op basis van meetnorm VO 692/2008/EG. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie.

smart fortwo limited edition “pureblack”Om de benzinetijdperk van smart uit te zwaaien werd in samenwerking met brabus tailormade een special limited edition model ontwikkeld: de “pureblack”. Deze editie, waarvan er in België slechts elf te koop zijn, wordt aangeboden met een motorvermogen van 66Kw, een automaat en tal van andere snufjes. Meest in het oog springende element is zonder enige twijfel de aparte kleursetting. Spannende contrasten tussen de matzwarte carrosseriekleur en glanzend zwarte details en rode accenten benadrukken het gespierde uiterlijk, dat als een rode draad naadloos in het interieur is doorgetrokken. De met leder beklede stoelen lijken van binnenuit te gloeien dankzij de fraaie, rode perforatie. Het met zwart leder beklede driespaaks sportstuur beschikt over een uitstekende grip, en is perfect afgestemd op het dashboard, dat met lederlook is bekleed.De smart fortwo limited edition “pureblack” is verkrijgbaar vanaf € 23.999 inclusief BTW.

A-Klasse 35 AMG: verantwoorde fascinatieNiet alleen dankzij de elektrificiering van de vloot draagt Mercedes-Benz bij tot een schoner klimaat. Ook met moderne state-of-the art benzine- en dieselmotoren doet ze dat. De traditionele verbrandingsmotoren werden technisch verder doorontwikkeld waardoor verbruik en uitstoot van zowel CO2 als NOx drastisch gedaald zijn. Zo voldoen alle nieuwe motoren van Mercedes-Benz aan de strenge Euro 6d-norm die pas in 2020 verplicht zal zijn. En dat laat Mercedes-Benz ook toe om auto’s te ontwikkelen die tot de verbeelding blijven spreken. Niet alleen door hun design, ook door hun fascinerende en typische motorgeluid gekoppeld aan én performante rijprestaties én aan een uitmuntend verbruik.De A-Klasse 35 AMG is daar een voorbeeld van. Met deze ‘Hot hatch’ presenteert Mercedes-AMG een instapmodel in de wereld van Driving Performance. Het model wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 2,0 liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 225 kW/306 pk. De carrosserie, het onderstel, de vierwielaandrijving, de transmissie, de rijprogramma’s en de afstelling: elk detail is gericht op maximale rijdynamiek, waarbij het comfort voor alledag niet uit het oog werd verloren. De rijprestaties op sportwagenniveau (acceleratie van 0-100 km/h in 4,7 seconden) en het specifieke design versterken eveneens de band met de performance-familie. De A-Klasse 35 AMG is beschikbaar vanaf € 51.909 inclusief BTW.

Contacts:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)2724 14 74, bastien_van.den.moortel@daimler.com

Meer informatie op

https://media.mercedes-benz.behttps://www.facebook.com/MercedesBenzBelgiumhttps://twitter.com/MBBE_NLhttps://twitter.com/MBBE_FRhttps://www.youtube.com/user/MercedesBenzBelgiumhttps://www.linkedin.com/company/mercedes-benz-belgium?owda=mischttps://www.instagram.com/mercedesbenz_belgium/