Brussel,
26
mei
2020
|
12:17
Europe/Brussels

Veranderingen in het management van AMG

Samenvatting

Philipp Schiemer benoemd tot Voorzitter van Mercedes-AMG

• Jochen Hermann is nieuwe Chief Technical Officer van Mercedes-AMG

• Tobias Moers verlaat Daimler en wordt CEO van Aston Martin

Stuttgart (Duitsland) - Daimler heeft vandaag aangekondigd dat Philipp Schiemer is benoemd tot nieuwe Voorzitter van AMG, de high-performance dochteronderneming van Mercedes-Benz. Hij zal zijn huidige functie als hoofd van Mercedes-Benz do Brasil Ltda overdragen. Daarnaast is Jochen Hermann aangesteld als Chief Technical Officer van AMG. Hij keert terug naar AMG vanuit zijn huidige functie als hoofd e-drive ontwikkeling bij Daimler AG.

Tobias Moers, sinds 2013 Voorzitter van Mercedes-AMG GmbH, gevestigd in Affalterbach, verlaat het bedrijf op eigen verzoek en wordt de nieuwe CEO van Aston Martin Lagonda Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. Moers zal per 1 augustus 2020 zijn nieuwe functie gaan bekleden.

“Philipp Schiemer en Jochen Hermann zijn twee zeer ervaren leidinggevenden. Ze zullen de ontwikkeling van AMG voortzetten, onder meer door ervoor te zorgen dat elektrificatie een sleutelrol speelt in de toekomstige productportfolio van ons high-performance merk,” aldus Ola Källenius, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en van Mercedes-Benz AG.

In 2019 behaalde Mercedes-AMG met meer dan 132.000 auto's de hoogste verkoop ooit. Het jaarlijkse verkoopvolume in 2015 bedroeg ongeveer 70.000 eenheden.

“Tobias Moers heeft het merk AMG tot een groot succes gemaakt en we willen hem hartelijk bedanken voor al zijn prestaties bij Daimler. We hebben gemengde gevoelens over zijn vertrek. Aan de ene kant verliezen we een topman, maar tegelijkertijd weten we dat zijn expertise van grote waarde zal zijn voor Aston Martin, een bedrijf waarmee we een langdurige en succesvolle samenwerking hebben, ” vervolgt Källenius.

Philipp Schiemer heeft sinds 1987 verschillende managementfuncties bekleed bij de Daimler Group in Duitsland en Brazilië, waaronder hoofd productmanagement voor de A-Klasse en hoofd marketing bij Mercedes Benz Cars. Sinds 2013 is hij verantwoordelijk voor de operatie in Brazilië als CEO van Mercedes-Benz do Brasil Ltda.

Jochen Hermann werkte van 2014 tot 2016 als hoofd algemene voertuigontwikkeling bij AMG, voordat hij zich bij Daimler AG toelegde op elektrische aandrijfsystemen en batterijonderzoek in zijn rol als hoofd e-drive ontwikkeling. Jochen Hermann werkt sinds 1997 bij de Daimler Group, onder meer op het gebied van rijhulpsystemen en stuursystemen.

Schiemer en Hermann starten op 1 augustus 2020 met hun nieuwe functies.