Brussel,
30
maart
2020
|
16:05
Europe/Brussels

Verken het Mercedes-Benz Museum en Mercedes-Benz Classic digitaal

Omvangrijke digitale presentatie van de historie van mobiliteit en de autocultuur

Samenvatting

160 voertuigen en in totaal 1.500 tentoonstellingsstukken in een gebouw dat erg bekend is in de architectuurwereld: dat is het Mercedes-Benz Museum – een publiekstrekker waar jaarlijks meer dan 800.000 bezoekers over de gehele wereld op afkomen. Dankzij de digitale formats is het ook mogelijk om het museum van afstand te verkennen.

Rondleidingen via de website

Een rondleiding over de 16.500 vierkante meter aan tentoonstellingsoppervlak kan maximaal vijf kilometer lang zijn. Op de website van het museum vergt het slechts een paar klikken om het museum te verkennen met individuele voorkeuren. De website bevat interessante informatie en 360-gradenfoto's van alle zeven Legend- en vijf Collection-zalen met voertuigen (http://mb4.me/Rundgang).

Elk bezoek aan het museum is een unieke ervaring. De webspecial maakt een digitale verkenning mogelijk en biedt rondleidingen met verschillende hoofdrolspelers. Neem Jutta Benz, die een bijzondere band met het museum heeft omdat ze de achterkleindochter is van de uitvinder van de auto Carl Benz en zijn vrouw Bertha (http://mb4.me/JuttaBenz). Of Bernd Mayländer, die twintig jaar lang met de Safety Car in de Formule 1 heeft gereden (http://mb4.me/BerndMaylaender2). In de serie komen ook Dr. Ulrike Groos, directeur van het Kunstmuseum Stuttgart, Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler AG en Benedikt Weiler, curator van het Mercedes-Benz Museum, aan bod.

Interactieve rondleidingen op Instagram

De gidsen van het Mercedes-Benz Museum hebben talloze verhalen te vertellen over de tentoongestelde voertuigen van de permanente tentoonstelling alsmede over de architectuur. Ze delen hun enthousiasme en verbazingwekkende feiten met de bezoekers tijdens rondleidingen ter plaatse en op Instagram. Er zijn verhalen beschikbaar over de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling (http://mb4.me/MuseumTour) en over de huidige speciale tentoonstelling "40 jaar Mercedes-Benz G-Klasse" met fascinerende feiten over de legendarische terreinwagen (http://mb4.me/40Jahre_G_Klasse). Er zijn extra interactieve rondleidingen gepland via het Instagram-kanaal van het @mercedesbenzmuseum.

Rondleidingen als video's op YouTube

Tijdens zijn ontdekkingstocht door het museum presenteert de succesvolle YouTuber Shmee150 vijf weinig bekende feiten over Mercedes-Benz en de voorgaande merken in 180 graden virtual reality-formaat: http://mb4.me/Top5. Kijkers kunnen ook zelf rondkijken in het museum door middel van muisbewegingen of door hun smartphone te verplaatsen.

Voor wie meer tijd wil doorbrengen in het museum, is er een complete tour beschikbaar die laat zien hoe het er 's nachts uitziet in het Mercedes-Benz Museum. De film is gemaakt in het kader van het evenement "Night at the Museum" met bloggers en influencers die in het museum mochten overnachten (http://mb4.me/Nachts_im_Museum).

Mercedes-Benz Classic in alle facetten

Mercedes-Benz Classic biedt een grote verscheidenheid aan digitale formats. ALL TIME STARS, het archief en de collectie, het Classic Center, de officiële merkenclubs en nog veel meer maken er deel van uit. De omvangrijke website https://www.mercedes-benz.com/en/classic/ toont een overzicht.

Gids en quiz

De digitale kanalen tonen ook andere zaken met betrekking tot de klassiekers van het merk met de ster. Bij de quiz "Welke klassieke auto past bij u?" die beschikbaar is via http://mb4.me/Quiz vergt het voor de gebruiker slechts een paar klikken om te weten te komen welke droomauto uit de ongeveer 135 jaar van de merkgeschiedenis het beste past bij zijn of haar persoonlijkheid. De gids "Welke klassieker voor wie" geeft een overzicht met voorbeelden (http://mb4.me/Ratgeber).

Praktische tips om de klassieker na de winterpauze klaar te stomen voor het nieuwe seizoen vindt u hier: http://mb4.me/AuswinternTipps.

Digitaal leesmateriaal

De Mercedes-Benz Magazine app voor mobiele eindapparaten nodigt gebruikers uit om rond te snuffelen. Deze app maakt het mogelijk om het Mercedes-Benz Classic Magazine en alle andere tijdschriften van het merk gratis te lezen. Hij is beschikbaar voor Android via http://mb4.me/MercedesMagazin_android en voor iOS via http://mb4.me/MercedesMagazin_iOS.

Accessoires, kleding, modelauto's en meer: de Mercedes-Benz Classic online shop

Op zoek naar een sleutelhanger voor uw Mercedes-Benz? Of een elegante reistas? Een modelauto of vakliteratuur? Dit en nog veel meer vindt u in de Mercedes-Benz Classic online shop via https://www.mercedes-benz-classic-store.com/. Gemakkelijk online te bestellen en bij u thuis te laten afleveren – ook een manier om nader kennis te maken met Mercedes-Benz.