Brussel,
07
november
2018
|
16:37
Europe/Brussels

Verkoopstart nieuwe Mercedes-Benz GLE

Nieuwe SUV-trendsetter nu te bestellen

Samenvatting

De nieuwe Mercedes-Benz GLE is niet alleen buitengewoon dynamisch en comfortabel op de openbare weg, hij is nu ook buiten de gebaande paden nog meer in zijn element. Zijn exterieurdesign straalt kracht en charisma uit en tegelijkertijd zet de GLE een nieuwe aerodynamische standaard in zijn segment met een cw-waarde van 0,29. Het interieur is nog ruimer en comfortabeler, een derde zitrij is tegen meerprijs leverbaar. Ook wordt de GLE leverbaar met tal van innovaties bij de introductie. Zo is bijvoorbeeld het actieve wielophangingssysteem E-ACTIVE BODY CONTROL op 48 volt-basis een wereldprimeur, waarmee de GLE elk terrein aan kan. Ook op het gebied van rijassistentiesystemen heeft de SUV een stap voorwaarts gezet. Het infotainmentsysteem beschikt over grotere schermen en kan tegen meerprijs worden aangevuld met een fullcolour head-up display met een resolutie van 720 x 240 pixels en de MBUX Interior Assistant, die hand- en armbewegingen herkent en de bedieningsintenties ondersteunt. De nieuwe Mercedes-Benz GLE is nu te bestellen, de levering start begin 2019. De prijzen beginnen bij €67.276,00 incl. BTW.

De Mercedes-Benz GLE 300 d 4MATIC met 180 kW/245 pk en 500 Nm is verkrijgbaar als eerste diesel van de huidige motorfamilie (gemiddeld brandstofverbruik: 6,4-6,1 l/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 169-161 g/km)[1]. Dankzij verder uitgebreide emissiecontroletechnieken blijft de krachtige viercilinder ver onder alle wettelijke emissielimieten, zelfs onder uitdagende rijsituaties en milieuomstandigheden. De prijzen beginnen bij € 67.276,00 incl. BTW.

The Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC is het eerste benzinemodel, met een zescilindermotor die systematisch is geëlektrificeerd met 48 volt-technologie (gemiddeld brandstofverbruik: 9,4-8,3 l/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 214-190 g/km)1. De vermogenscijfers: 270 kW/367 pk en 500 Nm koppel, met tijdelijk 250 Nm extra koppel en 16 kW/22 pk extra vermogen dankzij EQ Boost. De prijzen beginnen bij € 73.326,00 incl. BTW.

In het AIRMATIC-pakket (meerprijs € 1710 excl. BTW) wordt een actief dempingsysteem gecombineerd met moderne luchtvering voor een intelligente comfortvering die automatisch kan worden aangepast aan de rijsituatie, snelheid en belading. E-ACTIVE BODY CONTROL is het ultieme op onderstelgebied (meerprijs € 6.500 excl. BTW): de synthese van comfort, precisie en dynamiek, gecombineerd met unieke terreinvaardigheden. Dit omvat een volledig actieve, elektro-hydraulische wielophanging op 48 volt-basis; vier DYNAMIC SELECT rijprogramma’s waaronder een herstelmodus, en afhankelijk van de overige uitrusting ROAD SURFACE SCAN en de drietraps CURVE helfunctie.

Het Off-road Technology pakket (meerprijs € 1.900 excl. BTW, uitsluitend voor de GLE 450 4MATIC) is een innovatieve combinatie voor moeiteloos rijden op alle soorten ondergrond. Tot dit pakket behoren een volledig variabele, traploze vierwielaandrijving die de dynamische voordelen van on-demand koppel combineert met een lage overbrengingsverhouding voor de versnellingen. Andere functies zijn de snelheidsregeling voor het afdalen van steile hellingen, off-road ABS met een specifieke optimalisatie voor wegen die in slechte staat verkeren en bescherming van de gehele onderzijde. Daarnaast is er het DYNAMIC SELECT rijprogramma met uitgebreide functionaliteit.

De trekhaak (meerprijs € 550 excl. BTW) is elektrisch opklapbaar en intrekbaar. Met AIRMATIC mag de GLE 3,5 ton trekken. De Trailer Assist (meerprijs € 350 excl. BTW) biedt ondersteuning bij het achteruitrijden.

Het ENERGIZING-pakket plus (meerprijs € 3.095 excl. BTW) biedt een bijzonder hoge mate van comfort. Het bundelt tal van premium uitrustingslijnen met innovatieve intelligentie en omvat multicontour stoelen voor de bestuurder en voorpassagier, stoelklimaatregeling voor de bestuurder en voorpassagier met stoelverwarming en stoelventilatie, het warmtecomfortpakket (voor een plezierige verwarming van alle kanten), het AIR-BALANCE pakket (parfumering, ionisatie en luchtreiniging) en zes ENERGIZING Comfort programma’s alsmede de ENERGIZING COACH voor een intelligente voorselectie van de ENERGIZING Comfort- programma’s die aansluiten op de rijsituatie en de rijomstandigheden. Ook aan boord: de ambianceverlichting met programma-specifieke lichtsferen.

Comfort en ondersteuning tijdens het rijden: onder alle omstandigheden veilig onderweg

De GLE zet opnieuw een stap richting autonoom rijden met het rijassistentiepakket (meerprijs € 1.330 excl. BTW). Dit biedt ondersteuning als de situatie vereist dat de snelheid wordt aangepast, dat er wordt gestuurd, dat er van rijbaan wordt veranderd of als er een aanrijding dreigt. Tot de componenten behoren de Actieve afstandsregeling DISTRONIC, de Actieve snelheidslimietassistent, Automatische herstarts op de snelweg, een snelheidsaanpassing gebaseerd op de route met End of Tailback Functie, Actieve stuurassistent, Actieve spoorassistent, Actieve noodstopassistent, Vluchtstrookfunctie, Actieve remassistent, een functie voor bochten en kruisend verkeer, een noodstopfunctie voor het einde van files, Uitwijkassistent, Actieve spoorassistent, Actieve dodehoekassistent, Exit Warning Function; PRE-SAFE® PLUS en Verkeersbordherkenning. Het rijassistentiesysteem plus (meerprijs € 1.830 incl. BTW) biedt de hoogste mate van comfort en veiligheid. Het omvat bovendien de stop-and-go-functie, die ondersteuning biedt bij het rijden in druk verkeer en bij kop-staart aanrijdingen. PRE-SAFE® Impulse Side kan extra bescherming bieden.

Kleine hulpjes met grote toegevoegde waarde: de GLE denkt mee

De volledig elektrische en verstelbare tweede zitrij (meerprijs € 1.200 excl. BTW) biedt flexibiliteit en comfort: de bagageruimte kan op flexibele wijze worden uitgebreid en de stoelen achterin kunnen zo worden verplaatst dat er nog meer comfort wordt geboden. Dankzij de EASY-ENTRY instaphulp biedt de elektrische verstelling ook toegang tot de derde rij stoelen voor twee personen (meerprijs € 910 excl. BTW).

Adaptieve MULTIBEAM LED koplampen (meerprijs € 1.045 excl. BTW) met afzonderlijk aan te sturen leds passen zich snel aan op de verkeerssituatie. Tot de functies behoren de adaptieve grootlichtassistent plus (maakt verblindingsvrij grootlicht mogelijk), ULTRA RANGE grootlicht (vergroot het bereik tot het toegestane maximum), bochtverlichting en een actieve lichtfunctie (verlicht het zichtgebied optimaal, afhankelijk van de rijsituatie), uitgebreide mistverlichting, stadsverlichting, een lichtfunctie voor provinciale wegen, een lichtfunctie voor snelwegen en slecht weer-verlichting.

Het adaptieve ruitenwissersysteem MAGIC VISION CONTROL (meerprijs € 390 excl. BTW) zorgt voor een perfect zicht, zelfs als de ruitenwissers worden bediend. In de ruitenwissers worden op slimme wijze verwarmde porties water gebruikt. Deze sproeien de reinigingsvloeistof op de voorruit net voor de verwarmde ruitenwisserbladen, exact op de plek waar deze vloeistof nodig is.

De verwarmbare voorruit (meerprijs € 580 excl. BTW, uitsluitend leverbaar voor de GLE 450) zorgt op snelle en comfortabele wijze voor een goed zicht op koude dagen – middels één druk op de knop en zonder irriterend geschraap van de ruitenwissers. Het onzichtbare verwarmingssysteem dat in de voorruit is verwerkt, ontdooit het ijs snel, zodat het snel kan worden verwijderd met de ruitenwissers. Dit systeem voorkomt ook condensatie.

Standaard MBUX: een geheel nieuwe interieurbeleving

De opdracht ‘Hé Mercedes’ biedt toegang tot de gepersonaliseerde diensten van MBUX. Gepersonaliseerde profielen, voorspellingsfuncties en een WiFi hotspot definiëren de term ‘digitaal netwerken’ op geheel nieuwe wijze. De volgende zaken behoren tot de standaarduitrusting:

  • de Widescreen Cockpit met flexibele displayopties: de gewenste content kan individueel worden geplaatst en de vele functies kunnen op intuïtieve wijze worden aangestuurd middels touch-technologie. De harddisc navigatie met Live Traffic[2] en Car-to-X Communication is altijd aan boord (gekoppelde auto’s wisselen hiermee veiligheidsrelevante data uit).

  • de Navigation Services3: de auto beantwoordt vragen tijdens je reis en informeert je over de brandstofprijzen op je bestemming, het aantal beschikbare parkeerplaatsen of de actuele weersomstandigheden.

  • de Vehicle Set-up App3: de instellingen kunnen worden veranderd en informatie kan op afstand worden opgevraagd via de smartphone. Hiertoe behoort ook het sturen van adressen naar het navigatiesysteem of het afsluiten van de portieren.

  • Smartphone-integratie: de mobiele telefoon wordt gekoppeld met het mediasysteem via Apple® CarPlay® en Android Auto®. Dit maakt een directe toegang tot de belangrijkste apps op de smartphone mogelijk. De bestuurder kan tevens op snelle en eenvoudige wijze gebruikmaken van apps van externe serviceproviders als Spotify.

  • Vehicle Monitoring3: desgewenst is met behulp van de smartphone op elk gewenst moment inzichtelijk waar de auto zich bevindt en is zelfs te bepalen welk gebied de auto mag inrijden. Bovendien ontvangt de bestuurder onmiddellijk informatie over ongewenste bewegingen.

  • het Mercedes-Benz Emergency Call System (voor onbeperkte tijd): via een communicatiemodule met eigen SIM-kaart wordt een noodoproep gedaan als een aanrijding wordt waargenomen, waardoor de hulpdiensten sneller ter plekke zijn. De noodoproep kan bovendien handmatig worden uitgevoerd om de hulpdiensten in te schakelen.

  • de communicatiemodule (LTE) voor het gebruik van de Mercedes me connect diensten (voor onbeperkte tijd) verbindt de auto met het internet. Twee mobiele-telefoonantennes en een LTE-compatible simkaart zorgen voor een snelle verbinding.

    Het Burmester® surround sound system (meerprijs € 850 excl. BTW) zorgt voor een buitengewoon geluid met 13 speakers en een systeemvermogen van 590 W. Het Burmester® high-end 3D surround sound system (meerprijs € 4.900 excl. BTW) met 25 speakers en een systeemvermogen van 1.590 W biedt een nog betere geluidservaring. Hier zorgen de speakers in het dak voor een driedimensionaal geluid.

[1] De genoemde cijfers werden vastgesteld volgens de voorgeschreven meetmethode. Dit zijn de NEDC CO2-cijfers volgens Art. 2 No. 1 Implementing Regulation (EU) 2017/1153. Het brandstofverbruik werd berekend aan de hand van deze cijfers. Meer informatie over de leverbare modellen, waaronder de WLTP-waarden, zijn voor elk land te vinden op www.mercedes-benz.com

(3) Voor langdurig gebruik van deze diensten dient men zich te registreren via het Mercedes me Portal en in te stemmen met de gebruiksvoorwaarden van de Mercedes me connect-diensten. Daarnaast moet de auto worden gekoppeld aan het gebruikersaccount. Er kan drie jaar lang kosteloos gebruik worden gemaakt van de diensten, de gebruikstermijn kan vervolgens tegen betaling worden verlengd.