Brussel,
18
maart
2022
|
12:48
Europe/Brussels

Verkoopstart van de nieuwe businesslimousines: de EQE van Mercedes-EQ en Mercedes-AMG

Nu te bestellen, vanaf eind april bij de dealers

Samenvatting

De nieuwe EQE is vanaf nu te bestellen in twee verschillende uitvoeringen: de EQE 350+ (stroomverbruik gecombineerd WLTP: 18,7-16,1kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 en de Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd WLTP: 22,5-19,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1. Prijzen beginnen bij respectievelijk 75.625 en 106.480 euro.

De sportieve businesslimousine EQE biedt alle essentiële functies van de EQS, in een iets compacter formaat. Bij de introductie bestaat het aanbod aanvankelijk uit twee varianten: de EQE 350+ met 215 kW/292 pk en de EQE 43 4MATIC met 350 kW/476 pk als instapmodel van de elektrische Driving Performance van Mercedes-AMG.

De EQE 350+ beschikt standaard over het Electric Art interieur. Extra hoogwaardige materialen zoals leder en nappaleder, zijn optioneel leverbaar. De sfeerverlichting creëert samen met de van achteren verlichte sierdelen een futuristische loungesfeer. Het sportieve karakter van de EQE 350+ kan worden benadrukt met het AMG Line exterieur en AMG Line interieur. Het Electric Art exterieur bevat op zijn beurt expressieve, elegante designelementen.

De EQE heeft niet alleen de genen van de EQS door zijn krachtige en efficiënte aandrijving, maar ook door andere technische innovaties en bijzondere comfortuitrustingen. Tot de belangrijkste optionele uitrustingen behoren de achterasbesturing – leverbaar in twee uitvoeringen, met een stuurhoek tot 4,5 of tot 10 graden – en de DIGITAL LIGHT-koplamptechnologie. Met de drie samengestelde uitrustingspakketten Advantage Pack, Premium Pack en Premium Plus Pack. kunnen potentiële kopers nog sneller en eenvoudiger hun droomauto samenstellen.

De Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC is de nieuwste vertegenwoordiger van de Future of Driving Performance, met name op het gebied van aandrijving, onderstel, remmen, sound, exterieur- en interieurdesign, die stuk voor stuk een dynamische en emotionele AMG-beleving garanderen. Dit model is standaard uitgerust met achterasbesturing. De achteras met een stuurhoek tot 3,6 graden ondersteunt de dynamische handling. De DIGITAL LIGHT-koplampen, die eveneens standaard zijn, zijn uitgevoerd met een AMG-specifieke projectie bij het openen en afsluiten van de auto.

De rijkarakteristieken kunnen door de bestuurder met een druk op de knop worden veranderd, om deze aan te passen aan de situatie of aan de eigen voorkeuren. De AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s bestrijken een breed spectrum: van hoogstaand comfort tot uitgesproken sportief. Belangrijke parameters zoals de aandrijf- en prestatiekarakteristieken, onderstelafstemming, AMG DYNAMICS met onder meer stuurkrachtkarakteristiek en AMG SOUND EXPERIENCE, zijn in het gekozen rijprogramma dienovereenkomstig inbegrepen. De maximale aandrijfkracht kan worden opgeroepen in het rijprogramma Sport+, of in alle programma’s via de kickdownfunctie.

Deze Mercedes-AMG is optioneel te voorzien van tal van uitrustingen, waaronder het AMG-nightpakket met elementen in zwart en zwart chroom, rode remklauwen of sierdelen in AMG-carbon.

De EQE 43 4MATIC kan verder worden uitgerust met het innovatieve MBUX Hyperscreen. Het grote, gebogen display strekt zich uit van A-stijl tot A-stijl.

 1 Het stroomverbruik en de daarop gebaseerde gegevens zijn bepaald volgens WLTP op basis van Verordening 2017/1151/EU.
2 De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW.

 

Mercedes-Benz Group in één oogopslag

Mercedes-Benz Group AG is een van 's werelds meest succesvolle automotive organisaties. Met Mercedes-Benz AG is de Groep een van de toonaangevende wereldwijde leveranciers van premium en luxe personenauto's en bestelwagens. Mercedes-Benz Mobility AG biedt financiering, leasing, autoabonnementen en autoverhuur, wagenparkbeheer, digitale diensten voor opladen en betalen, verzekeringsbemiddeling en innovatieve mobiliteitsdiensten. De oprichters van het bedrijf, Gottlieb Daimler en Carl Benz, hebben geschiedenis geschreven door in 1886 de auto uit te vinden. Als pionier op het gebied van autotechniek ziet Mercedes-Benz het vormgeven van de toekomst van mobiliteit op een veilige en duurzame manier als zowel een motivatie als een verplichting. De focus van het bedrijf blijft daarom op innovatieve en duurzame technologieën en op veilige en superieure voertuigen die zowel boeien als inspireren. Mercedes-Benz blijft systematisch investeren in de ontwikkeling van efficiënte aandrijflijnen en zet de koers uit voor een volledig elektrische toekomst: het merk met de driepuntige ster streeft het doel na om volledig elektrisch te gaan, daar waar de marktomstandigheden dit toelaten. 's Werelds meest vooraanstaande fabrikant van luxe auto’s transformeert zich van ‘electric-first’ naar ‘electric-only’ en versnelt de organisatie richting een emissievrije en softwaregestuurde toekomst. De inspanningen van het bedrijf zijn ook gericht op de intelligente connectiviteit van haar modellen, autonoom rijden en nieuwe mobiliteitsconcepten, aangezien Mercedes-Benz het beschouwt als haar ambitie en verplichting om verantwoordelijkheid jegens de samenleving en het milieu na te komen. Mercedes-Benz verkoopt haar voertuigen en diensten in bijna elk land ter wereld en heeft productiefaciliteiten in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Niet alleen Mercedes-Benz, 's werelds meest waardevolle luxe automerk (bron: Interbrand studie van 20 oktober 2021), Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, Mercedes me maken deel uit van de Groep, maar ook de merken van Mercedes-Benz Mobility (Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial Services en Athlon). Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en Stuttgart. In 2020 telde de Groep ongeveer 288.500 medewerkers en verkocht het 2,8 miljoen voertuigen. De groepsomzet bedroeg € 154,3 miljard en de EBIT € 6,6 miljard.