Brussel,
23
juni
2021
|
09:09
Europe/Brussels

Verkoopstart van de nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse

Samenvatting

De nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse combineert de perfectie en de hightech functies van de Mercedes-Benz S-Klasse met de exclusiviteit en traditie van Maybach. De extra lange wielbasis (18 cm langer dan die van de verlengde variant van de Mercedes-Benz S-Klasse) komt volledig ten goede aan het achtercompartiment. Met de Executive-stoelen en het standaard chauffeurspakket wordt het achtercompartiment een ultracomfortabele werk- of ontspanningsruimte. Het interieur is afgewerkt met exclusieve materialen, zoals grote houtoppervlakken aan de achterzijde van de voorstoelen en tussen de twee achterpassagiers. De grote en luxueuze limousine is nu te bestellen voor prijzen vanaf 183.920 euro[1]

[1] Alle prijzen in dit persbericht zijn advies-verkoopprijzen voor België en zijn inclusief 21% BTW.

De Mercedes-Maybach S-Klasse is in België leverbaar met keuze uit twee motorvarianten: de S 580 4MATIC (gecombineerd brandstofverbruik: 11,7-10,4 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 267-236 g/km)2 wordt aangedreven door een achtcilinder benzinemotor (M176) met geïntegreerde startdynamo van de tweede generatie en een 48-volt boordnet; de Mercedes-Maybach S 680 4MATIC (gecombineerd brandstofverbruik:

14,4-13,4 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 326-304 g/km)[1] wordt aangedreven door de bekende V12 (M279), die nu voor het eerst is gecombineerd met 4MATIC vierwielaandrijving.

Met de actieve compensatie van weggeluiden wordt het interieur van de toch al zeer stille Mercedes-Maybach S-Klasse nog stiller. Net als bij een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking vermindert het systeem ongewenste lage frequentie-geluiden met behulp van tegen-gefaseerde geluidsgolven. De actieve compensatie van weggeluiden is een functie van het Burmester® high-end 4D surround sound-systeem.

De belangrijkste opties in één oogopslag:

  • De exclusieve uitstraling van de Mercedes-Maybach S-Klasse kan op verzoek nog verder worden versterkt door een tweekleurige lakafwerking met een fijne scheidingslijn. Hiervoor zijn in totaal tien kleurencombinaties uit het kleurengamma van Mercedes-Maybach beschikbaar.
  • De elektrisch bediende comfortportieren achter openen en sluiten zonder menselijke krachtsinspanning, zelfs op hellingen. De integratie in het infotainment- en bedieningssysteem MBUX en de dodehoekassistent zorgen voor een hoog bedieningscomfort en extra veiligheid. In combinatie met de MBUX interieurassistent kan de sluitbeweging van de automatische comfortportieren zelfs met een handgebaar worden gestart of gestopt.
  • Dankzij de achterasbesturing voelt de S-Klasse in de stad even wendbaar aan als een compacte auto.
  • De revolutionaire koplamptechnologie DIGITAL LIGHT maakt volledig nieuwe functies mogelijk, bijvoorbeeld de projectie van richtlijnen of waarschuwingssymbolen op het wegdek[2].
  • Met de adaptieve verlichting in het achtercompartiment zijn de helderheid en kleurtemperatuur van de binnenverlichting in meerdere stappen instelbaar. De LED-spots zijn verstelbaar qua positie en grootte, zodat ze als lees- of loungelampen kunnen worden gebruikt.
  • De MBUX interieurassistent kan passagiers op de achterbank detecteren. In dat geval worden de hoofdsteunen automatisch uitgeschoven. Met intuïtieve handgebaren kan het achterste rolgordijn in het panoramische schuifdak worden bediend. Dit systeem is beschikbaar in combinatie met de MBUX interieurassistent voor de inzittenden voorin.
  • Met het MBUX high-end Rear Seat Entertainment-systeem kunnen passagiers achterin ook genieten van de volledige MBUX-ervaring met directe toegang tot voertuigfuncties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om films te bekijken en toegang te krijgen tot internetcontent op de twee volledig geïntegreerde 11,6-inch displays met hoge resolutie.
  • De verzilverde champagneglazen ronden de exclusieve sfeer achterin de Mercedes-Maybach af. Een op maat gemaakt inzetstuk in het opbergvak en twee bijpassende houders in de middenconsole houden de glazen ook onderweg op hun plaats.

Modelreeks en prijzen:

 

 

Mercedes-Maybach

 

 

S 580 4MATIC

S 680 4MATIC

Cilinders (plaatsing, aantal)

 

V8

V12

Cilinderinhoud

cc

3.982

5.980

Max. vermogen

kW/pk

370/503

450/612

bij

tpm

5.500

5.250-5.500

Extra vermogen (boost)

kW/pk

15/20

-

Max. koppel

Nm

700

900

bij

tpm

2.000-4.500

2.000-4.000

Extra koppel (boost)

Nm

200

-

Gemiddeld brandstofverbruik[3] WLTP

l/100 km

11,7-10,5

14,4-13,7

Gemiddelde CO2-emissie4 WLTP

g/km

267-238

326-311

Acceleratie 0-100 km/h

s

4,8

4,5

Topsnelheid

km/h

250

250

Vanafprijs

euro

183.920

233.530

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.

[1] De vermelde waarden zijn vastgesteld in overeenstemming met de voorgeschreven meetmethode. Het gaat om de ‘WLTP CO2-cijfers’ conform Art. 2 lid 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik zijn op basis van deze waarden bepaald.

 

[2] Afhankelijk van de lokale verkeersregels zijn alle projectiefuncties ten minste gedeeltelijk beschikbaar in de VS, de EU, China en de Golfstaten.

[3] De vermelde waarden zijn vastgesteld in overeenstemming met de voorgeschreven meetmethode. Het gaat om de ‘WLTP CO2-cijfers’ conform Art. 2 lid 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik zijn op basis van deze waarden bepaald.