Brussel,
22
februari
2022
|
13:00
Europe/Brussels

Verkoopstart voor de EQB 250

Samenvatting

De EQB 250 (stroomverbruik gecombineerd (WLTP): 16,5-17,8 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd (WLTP): 0 g/100 km, elektrische actieradius (WLTP): 469-433 km)1 is nu te bestellen en heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 57.9592. De EQB heeft standaard vijf zitplaatsen, maar is optioneel ook leverbaar als zevenzitter. De EQB is het tweede volledig elektrische model in de compacte klasse van Mercedes-EQ.  

Naast de Luxury Line en de AMG Line kent de EQB 250 nog een derde uitrustingslijn: de Business Line. De EQB 250 Business Line – tevens de basisversie van de EQB – heeft standaard een royale en toch scherp geprijsde uitrusting, met onder andere 18 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen, metallic-lak en stoelverwarming voor. Het standaard Advanced pakket breidt de uitrusting van de EQB uit met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. Twee 10,25 inch displays vormen samen de widescreen cockpit in het interieur. Verder wordt de bestuurder ondersteund door het spiegelpakket en het parkeerpakket met achteruitrijcamera

De verschillende uitrustingslijnen zorgen ervoor dat de EQB in de basisversie al royaal is uitgerust. Bovendien wordt gestreefd naar een uniforme aanpak voor de verschillende doelgroepen. De keuze voor de klant is vereenvoudigd en inzichtelijk, terwijl de optielijst praktisch en duidelijk is geordend in optiepakketten, waardoor de klant makkelijker zijn weg vindt in het aanbod.

Overzicht modellen:

  

EQB 250
Business Line

EQB 250 
Luxury Line

EQB 250 
AMG Line

Aandrijving 

Voorwielen

Elektromotoren vooras

Type

Permanente synchroonmotor (PSM)

Max. vermogen

kW

140

Max. koppel

Nm

385

Acceleratie 0-100 km/h

sec.

9,2

Topsnelheid3

km/h

160

Accucapaciteit (beschikbaar) (WLTP)

kWh

66,5

Stroomverbruik gecomb.2 (WLTP)

kWh/100 km

16,5 - 17,8

Elektrische actieradius2 (WLTP)

km

469 - 433

Consumentenadviesprijzen vanaf1

euro

57.959

59.169

63.041

Mercedes me Charge

Met Mercedes me Charge kunnen klanten altijd duurzaam laden bij elk openbaar laadstation in Europa. Met Garanties van Oorsprong (GvO) zorgt Mercedes-Benz ervoor dat er net zoveel groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen aan het net wordt geleverd als er via Mercedes me Charge wordt geladen. Mercedes me Charge is momenteel het grootste laadnetwerk ter wereld: het telt nu meer dan 500.000 AC- en DC-laadpunten in 31 landen, waarvan meer dan 200.000 in Europa. Hieronder vallen ook de 336 snellaadstations van het mede door Mercedes-Benz opgerichte snellaadnetwerk IONITY. Klanten profiteren bovendien van een geïntegreerde betaalfunctie met eenvoudige facturatie.

Green Charging

Iedere in België geleverde EQB kan 200.000 km CO2-neutraal geladen worden. Mercedes-Benz België doet hiermee nog een schepje bovenop het internationale initiatief van Mercedes me Charge om EQB-rijders ‘groen’ te laten laden en zo de CO2-voetafdruk verder te verkleinen. Mercedes-Benz België zorgt met het lokale Green Charging-initiatief dat deze laadsessies met de EQB CO2-neutraal zijn, ongeacht de locatie of laadservice. Om dit te realiseren worden voor iedere geregistreerde EQB vooraf Garanties van Oorsprong (GvO) ingekocht. Deze garanderen dat een gelijkwaardige hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen aan het stroomnet wordt geleverd. De hoogwaardige Garanties van Oorsprong zijn uitsluitend afkomstig van zon- en windparken in de BeNeLux, waarmee een duurzame bijdrage aan het lokale leefmilieu wordt geleverd.

1 Het stroomverbruik en de daarop gebaseerde gegevens zijn bepaald volgens WLTP op basis van Verordening 2017/1151/EU.

2 De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW.

3 Elektronisch begrensd.

Mercedes-Benz Group in één oogopslag

Mercedes-Benz Group AG is een van 's werelds meest succesvolle automobielondernemingen. Met Mercedes-Benz AG behoort de autofabrikant tot de grootste aanbieders van premium en luxe personen- en bestelwagens. Mercedes-Benz Mobility AG biedt financiering, lease, auto-abonnementen en autoverhuur, wagenparkbeheer, digitale services rondom laden en betalen, verzekeringsbemiddeling en innovatieve mobiliteitsservices. De oprichters Gottlieb Daimler en Carl Benz schreven geschiedenis met de uitvinding van de auto in 1886. Als pionier in de autobouw is het voor Mercedes-Benz zowel een motivatie als een verplichting om de toekomst van mobiliteit veilig en duurzaam vorm te geven. De focus van de onderneming ligt op innovatieve en groene technologieën en op veilige en hoogwaardige voertuigen die fascineren en inspireren. Mercedes-Benz investeert consequent in de ontwikkeling van efficiënte aandrijvingen en zet koers naar een volledig elektrische toekomst: het merk streeft ernaar volledig elektrisch te worden, daar waar de marktomstandigheden dit toelaten. Met dit strategische doel van ‘Electric first’ naar ‘Electric only’ versnelt Mercedes-Benz de transformatie naar een emissievrije en softwaregestuurde toekomst. Daarnaast versnelt de onderneming de intelligente connectiviteit van zijn voertuigen, autonoom rijden en nieuwe mobiliteitsconcepten, want Mercedes-Benz beschouwt het als zijn ambitie en verplichting om zijn verantwoordelijkheid jegens de samenleving en het milieu na te komen. Mercedes-Benz verkoopt voertuigen en services in bijna elk land ter wereld en heeft fabrieken in Europa, Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Tot het merkenportfolio behoren naast Mercedes-Benz, ‘s werelds meest waardevolle luxe automerk (bron: Interbrand studie van 20 oktober 2021), Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ en Mercedes me ook de merken van Mercedes-Benz Mobility: Mercedes-Benz Bank, Mercedes-Benz Financial Services en Athlon. De onderneming is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt en Stuttgart (beursafkorting MBG). In 2020 verkocht het concern met in totaal circa 288.500 medewerkers 2,8 miljoen voertuigen. De omzet bedroeg € 154,3 miljard en de EBIT € 6,6 miljard.