Brussels,
18
juli
2022
|
16:48
Europe/Brussels

Verkoopstart voor de nieuwe Mercedes-Benz GLC

Nieuwe editie van de succesvolle SUV is per direct bij de dealers en online te bestellen

Samenvatting

Stuttgart. De nieuwe Mercedes-Benz GLC is met onmiddellijke ingang te bestellen, voor prijzen die beginnen vanaf 57.475,00 euro incl. BTW . De volledig nieuw ontwikkelde modelreeks weet te overtuigen met zijn moderne design en technologie, sportieve prestaties en efficiëntie alsmede comfort en dynamische rijeigenschappen. Alle GLC-modellen beschikken over een geëlektrificeerde aandrijflijn. De GLC voelt zich thuis in elk terrein, zowel onroad als offroad. De nieuwe meesturende achteras maakt de auto nog lichtvoetiger en dynamischer. Met al zijn eigenschappen en features verdedigt de nieuwe GLC zijn toppositie in het portfolio personenauto’s van Mercedes-Benz: het is al meer dan twee jaar het best verkopende model.

Het design: sensuele puurheid, intelligentie en emotie

De nieuwe GLC is op het eerste gezicht direct herkenbaar als lid van de SUV-familie van Mercedes-Benz. Tot de standaarduitrusting hoort het AVANTGARDE Exterieur met verchroomde sierdelen. De proporties, met klassieke SUV-elementen zoals de optische beschermplaten in chroomlook onder de voor- en achterbumper, de dakrails van gepolijst aluminium en de optionele treeplanken, worden gecompleteerd door de scherpe vouwen in de flanken. Het resultaat is een evenwicht tussen elegantie, sportiviteit en offroad-eigenschappen. Highlights zijn de nieuwe koplampen, die direct in verbinding staan met de grille en de breedte van de auto accentueren. In combinatie met het optionele DIGITAL LIGHT, beschikken de koplampen over ellipsvormige dagrijverlichting. Een andere optische highlight is de radiatorgrille met geïntegreerde Mercedes-ster, een donkergrijze lamel met verchroomde afwerking en de omlijsting van chroom.

Het interieurdesign, standaard in uitrustingsniveau AVANTGARDE, benadrukt de hoge kwaliteit en moderniteit van de GLC: zo is het dashboard bijvoorbeeld horizontaal verdeeld in twee secties, afgewerkt met grote sierdelen. Het avantgardistische stoeldesign en het moderne ontwerp van de portierpanelen onderstrepen de hoge kwaliteit van het interieur.

De GLC vormt een nieuwe maatstaf op het gebied van aerodynamica en aero-akoestiek: in de meest gestroomlijnde configuratie heeft de auto een cw-waarde van slechts 0,29, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger (cw = 0,31) – en een significant lage waarde voor een SUV met een conventionele aandrijflijn. In akoestiek opzicht is de GLC een aangenaam stille auto met een soeverein geluidsbeeld en zeer weinig rol- en windgeruis. Alle akoestische maatregelen bij elkaar dragen bij aan de ‘welkom thuis’ atmosfeer die kenmerkend is voor elke Mercedes-Benz.

De aandrijflijnen:

De nieuwe GLC is systematisch ontworpen voor hybride aandrijflijnen, en vormt de maatstaf op het gebied van efficiëntie. De mild-hybrid units worden ondersteund door een geïntegreerde startdynamo (Integrated Start Generator ISG) van de tweede generatie.

Het onderstel: wendbaar en veilig

De belangrijkste componenten van het dynamisch afgestemde onderstel van de GLC, zijn de nieuwe viervoudig geleide voorwielophanging en de onafhankelijke multilink-achterwielophanging. Het standaard onderstel biedt een hoogstaand veer-, afrol- en geluidscomfort, agiele rijeigenschappen en rijplezier. Het onderstel is voorzien van een amplitude-afhankelijk dempingssysteem. AIRMATIC luchtvering is optioneel verkrijgbaar. De optionele achterasbesturing en de meer directe overbrenging van het stuurhuis op de voorwielen maken de GLC extra dynamisch. De achteras heeft een maximum stuurhoek van 4,5 graden. Dit verkleint de draaicirkel met 90 centimeter, tot 10,9 meter.

De GLC is een allrounder en biedt in elk terrein, en ook onder slechte weersomstandigheden, sterk verbeterde rijeigenschappen. Voor trajecten buiten de gebaande paden, is de bediening via het offroad-scherm vergemakkelijkt. De ‘transparante motorkap’ geeft een beter overzicht en de tractie en stabiliteit zijn verbeterd dankzij de verder doorontwikkelde managementsystemen. Als plug-in hybride ook in het volledig elektrische rijprogramma.

Voor het trekken van een trailer zijn de assistent voor aanhangwagens, het nieuwe aanhangwagenmenu en de trailer routeplanner van de GLC belangrijke highlights. Hiermee wordt het rijden met een trailer zo veilig en aangenaam mogelijk. Bovendien biedt de 4MATIC-vierwielaandrijving een uitstekende tractie op elke ondergrond.

De comfortuitrusting: op tal van details verbeterd

Met zijn twee grote standaard displays en full-screen navigatie, maakt de jongste generatie van het MBUX infotainmentsysteem het interieur nog digitaler en intelligenter. De spraakassistent ‘Hey Mercedes’ reageert nog beter en heeft een snellere zelfleerfunctie. Met de MBUX Smart Home functie kunnen klanten de GLC linken aan het smart home systeem, waarmee de auto verandert in een mobiel controlecentrum voor thuis. MBUX integreert alle belangrijke streamingproviders voor muziek, inclusief persoonlijke voorkeuren en instellingen. Eveneens nieuw voor MBUX is de ‘Tourguide’ audio-reisleider. Als onderdeel van de MBUX Voice Assistant van Mercedes me, voegt de audio-‘Tourguide’ een interessante en leerzame functie toe aan de reeds bestaande reisinformatie. Als reactie op de gesproken opdracht ‘Hey Mercedes, start Tourguide’, leest het MBUX infotainmentsysteem uitgebreide informatie voor over de bezienswaardigheden op de route. Het systeem reageert op de ongeveer 3400 bruine verkeersborden die te vinden zijn aan de Duitse snelwegen. De nieuwe audio-reisgids kan aanvankelijk alleen in Duitsland worden gebruikt, later wordt deze functie ook in andere landen uitgerold. Het optionele Burmester® surround sound systeem biedt met zijn 15 premium luidsprekers en een totaal vermogen van 710 watt een unieke ervaring.

De DIGITAL LIGHT koplamptechnologie (optioneel) biedt een optimale verlichting, die zich constant aanpast aan andere weggebruikers en de omgeving. In combinatie met de projectiefunctie, kan het systeem markeringen en waarschuwingssymbolen op de weg projecteren. Een andere nieuwe optie voor de GLC is het Rijassistentiepakket Plus. Dit omvat de actieve afstandsassistent DISTRONIC, de actieve stuurassistent, de actieve remassistent, de actieve uitwijkassistent, de actieve dodehoekassistent en PRESAFE® PLUS, evenals de actieve fileassistent en PRESAFE® Impulse Side. Andere nieuwe optiemogelijkheden zijn de ‘transparante motorkap’ en de assistent voor aanhangwagens.

De componenten en systemen van de GLC zijn op talrijke details verbeterd, zoals het ENERGIZING AIR CONTROL, AIRBALANCE, GUARD 360°, de sfeerverlichting en het nieuwe panorama schuifdak, dat met zijn smallere dwarsbalk een nog ruimtelijker gevoel biedt. De optionele multicontourstoelen zijn nu voorzien van een massagefunctie.

De basisuitrusting: nog omvangrijker

De standaarduitrusting van de nieuwe GLC is nog omvangrijker. Zo is bijvoorbeeld het uitrustingsniveau AVANTGARDE standaard, met gewilde zaken zoals de grote displays, smartphone-integratie, een draadloos oplaadsysteem en stoelverwarming voorin. Het aanbod van aanvullende extra’s is voor de klant aanzienlijk vereenvoudigd, zodat het minder tijd kost om individuele opties te selecteren. Features die in het verleden vaak individueel werden besteld, zijn nu gebundeld in uitrustingspakketten. Naast deze pakketten zijn slechts enkele afzonderlijke functionele opties beschikbaar. Met een keur aan design-opties zoals de carrosserielakken, bekledingen, sierpanelen en wielen, kunnen klanten hun GLC net als voorheen individueel configureren.

Een overzicht van de GLC-modellen die vanaf 13 juli 2022 beschikbaar zijn om te bestellen:

  GLC 200 4MATICGLC 300 4MATICGLC 220 d 4MATIC
Cilinderinhoudcm31.9991.9991.993
VermogenkW/pk150/204190/258145/197
bijtpm6.1005.8003.600
Extra vermogen (boost-effect)kW/pk15/2015/2015/20
Maximum koppelNm320400440
Bijtpm2.000-4.0002.000-3.2001.800-2.800
Extra koppel (boost-effect)Nm200200200
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP) 2l/100 km7,4-8,27,6-8,25,2-5,9
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 2g/km167-186171-186136-155
Acceleratie 
0-100 km/h
s7,86,28,0
Topsnelheidkm/h221240219
Prijs vanaf [1]Euro47.500,0059.600,0048.500,00

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen. 
 


 

[1] De genoemde aanbevolen catalogusprijzen zijn excl. btw.
2 Verbruikswaarden en CO2-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-methodiek (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.