Brussels,
12
oktober
2023
|
13:16
Europe/Brussels

Verkoopstart voor het topmodel van de nieuwe Mercedes-AMG GT Coupé

Samenvatting

·      Leverbaar vanaf € 196.504[1]

·      Sportieve rijeigenschappen en een hoog comfortniveau

·      Uitgebreide standaarduitrusting met KEYLESS GO en EASY PACK-achterklep


 


[1] Genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

De nieuwe Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Coupé (brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 14,1 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd (WLTP): 319 g/km)[1] is nu zowel bij de Mercedes-AMG dealers als online te bestellen. De verkoopprijs begint bij € 196.5041. Het nieuwe topmodel van Mercedes-AMG combineert zeer sportieve rijeigenschappen met een verbeterd dagelijks gebruiksgemak. Standaard hightech componenten als het AMG RIDE CONTROL-onderstel met actieve rolstabilisatie, de actieve achterasbesturing en de actieve aerodynamica scherpen de rijprestaties verder aan. Daarbij brengt de sportcoupé zijn vermogen voor het eerst over op de weg via de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. Andere standaarduitrustingen zijn DIGITAL LIGHT en de driftmodus. De exclusieve AMG-sportwagenarchitectuur biedt de mogelijkheid voor een extra ruime variant met een optionele 2+2-configuratie. Voor een sportwagen in deze klasse betekent dat een zeer goed ruimtegevoel voor de inzittenden en veel ruimte voor hun bagage. De grote EASY PACK-achterklep inclusief de HANDSFREE ACCESS-functie vereenvoudigt het in- en uitladen. Indien nodig kan de bagageruimte verder worden uitgebreid dankzij de in delen neerklapbare achterbankleuning.

Het functionele en optische middelpunt in het interieur is het 11,9” MBUX multimediatouchscreen. Het staande formaat biedt duidelijke voordelen, vooral voor de navigatie, en meer ergonomische vrijheid. MBUX navigatie premium en AMG TRACK PACE zijn standaard inbegrepen. Dat geldt ook voor het memorypakket waarmee maximaal drie verschillende zitposities kunnen worden opgeslagen.

Een andere highlight is het sculpturale stoeldesign van de standaard, elektrisch verstelbare AMG-sportstoelen met paneel in zilverchroom en opschrift ‘AMG’. Naast uitstekend comfort bieden ze een hoge mate van zijdelingse ondersteuning. Het grote aanbod bekledingen weerspiegelt de bandbreedte van comfortabele tot performance georiënteerde uitrustingen. Tot de keuzemogelijkheden behoren een- of tweekleurig nappaleder en zeer fraai MANUFAKTUR nappaleder met ruitpatroon of de sportieve combinatie van nappaleder en microvezel MICROCUT met contrastsiernaden in geel of rood.


 

Groot aanbod individuele opties

Met tal van optionele uitrustingen biedt de nieuwe Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Coupé volop ruimte voor individualisering om aan de uiteenlopende wensen van klanten tegemoet te komen. Voorbeelden zijn:

·      AMG-aerodynamicapakket

·      AMG-nightpakket

·      AMG-nightpakket II

·      AMG-carbonpakket exterieur

·      AMG-chroompakket exterieur

·      High-performance keramisch AMG-composietremsysteem

·      Neerklapbare achterbankleuning

·      AMG Performance-stoelen

·      Multicontourstoelen

·      ENERGIZING-pakket

·      ENERGIZING-pakket plus

·      Burmester® high-end 3D-surround sound system

·      Sierdelen AMG-carbon

·      MANUFAKTUR lak hyperblauw magno

·      MANUFAKTUR interieurhemel microvezel MICROCUT zwart

·      21” kruisspaaks gesmede AMG-velgen in MANUFAKTUR-design

De Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Coupé overtuigt met zijn bijzondere rijdynamiek, die hij combineert met de grootst mogelijke efficiëntie voor lage verbruiks- en emissiewaarden. De verbeterde 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor levert een vermogen van 430 kW (585 pk) en een maximumkoppel van 800 Nm over een breed toerentalgebied tussen 2.500 en 4.500 t/min. De sportieve coupé heeft slechts 3,2 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te sprinten.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/st


 


[1] Genoemde cijfers zijn WLTP CO2-waarden overeenkomstig Art. 2 No. 3 van de uitvoeringsbepalingen (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn berekend op basis van deze waarden.