Brussels,
03
oktober
2023
|
10:00
Europe/Brussels

Vier nationale premières van Mercedes-Benz op Zoute Grand Prix 2023

Samenvatting

·        Belgische nationale première van de Vision One-Eleven en de CLE Coupé, naast de nieuwe E-Klasse en de eerder aangekondigde PROJECT MONDO G

·        Deelname aan de Zoute Rally met de nieuwe SL 63 en een Mercedes-Benz 280 SE uit 1971

·        Podium op de Zeedijk met twee AMG-modellen van topklasse: de SL 63 en S 63 E Performance

Tijdens de 14e editie van de Zoute Grand Prix is Mercedes-Benz met maar liefst negen exclusieve modellen vertegenwoordigd. Van 5 t/m 8 oktober staat de badplaats Knokke-Heist in België weer volledig in het teken van auto’s, kunst, cultuur en lifestyle. Zowel klassieke als actuele modellen zorgen voor een verbinding tussen het verleden, heden en de toekomst van de auto. Naast de reeds aangekondigde PROJECT MONDO G die te zien zal zijn in de ZOUTE GALLERY, vormt de sportwagenstudie Vision One-Eleven het centrale middelpunt op de stand van Mercedes-Benz in het PRADO ZOUTE.

In PRADO ZOUTE (Premium Automobile Dome) toont Mercedes-Benz drie van de nieuwste Mercedes-modellen. De showcar Vision One-Eleven is voor het eerst in België te zien. De Vision One-Eleven combineert een zeer dynamische designtaal met innovatieve volledig elektrische aandrijftechnologie. Het silhouet van de supercar wordt gekenmerkt door het Mercedes-Benz one-bow-design dat kenmerkend is voor de hedendaagse stijl van het merk en onderstreept de positionering van het merk, dat staat voor ICONIC LUXURY. De Mercedes-Benz Vision One-Eleven is geïnspireerd op de legendarische experimentele C 111-voertuigen uit de jaren zestig en zeventig. De dieporanje lak van de designstudie is een onmiskenbare verwijzing naar de kenmerkende kleur van de C 111.

Ook de CLE Coupé is voor het eerst op een show in België te zien. Met de CLE zet Mercedes-Benz zijn lange traditie van sportief-elegante droomauto’s voort met een nieuwe, op zichzelf staande modelserie. De nieuwe CLE Coupé is gebaseerd op de conceptuele en technische innovaties van de C-Klasse en E-Klasse. Met zijn expressieve design, exclusieve comfortuitrustingen en ongekend sportieve prestaties gaat het nieuwe tweedeurs model echter zijn eigen weg. De CLE Coupé wordt in november in Europa op de markt gebracht.

Het derde model dat te zien is in PRADO ZOUTE is de nieuwe E-Klasse Limousine. De Zoute Grand Prix is het eerste nationale evenement waar de auto getoond wordt. De E-klasse creëert al meer dan 75 jaar maatstaven in zijn segment van middenklasse luxe limousines. Met de nieuwe E-Klasse opent Mercedes-Benz een nieuw hoofdstuk voor de businesslimousine. Het model, dat gekenmerkt wordt door klassieke proporties in het exterieurdesign, maakt met zijn nieuwe elektronica-architectuur een uitgebreide digitale user experience mogelijk. De nieuwe E-Klasse is sinds 23 september ook bij de dealer te bezichtigen.

Ook Mercedes-AMG maakt acte de présence op de stand met de Mercedes-AMG EQE SUV 43 - de eerste volledig elektrische SUV van het performance- en sportwagenmerk. Met zijn variabele interieur en performance-gerichte aandrijfconcept is dit het meest veelzijdige elektromodel in het modellengamma van Mercedes-AMG. Twee krachtige elektromotoren en de volledig variabele vierwielaandrijving vormen de basis voor de kenmerkende dynamische AMG-rijervaring. Bovendien hebben de engineers van Mercedes-AMG diverse parameters, zoals de luchtvering AMG RIDE CONTROL+ met adaptief verstelbare demping, achterasbesturing,  AMG ACTIVE RIDE CONTROL en de AMG SOUND EXPERIENCE zelfstandig ontworpen.

Zoute Rally

De Zoute Rally vormt de ruggengraat van Zoute Grand Prix en is het onderdeel waar de liefde voor auto’s in alle aspecten tot uiting komt. Zorgvuldig uitgekozen routes door Vlaanderen en Zuid-Nederland in combinatie met enkele culinaire stops op verrassende locaties: de sfeer van de Zoute Grand Prix wordt in de Zoute Rally  door een internationaal deelnemersveld op dynamische wijze ervaren. Mercedes-Benz neemt deel aan de rally met een klassieke Mercedes-Benz 280 S E 3.5 Coupé uit 1971 in de kleur Tunis Beige en een Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ uit het huidige modelportfolio.

Podium op de Zeedijk

Ook dit jaar heeft Mercedes-Benz weer een podium op de Zeedijk, dat het decor vormt voor twee AMG-modellen van topklasse: de Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ en de S 63 E PERFORMANCE.  De SL combineert de sportieve genen van de originele SL met de rijprestaties die kenmerkend zijn voor AMG. Als Performance Luxury model heeft Mercedes-AMG de SL in Affalterbach volledig zelfstandig ontwikkeld. Tegelijkertijd biedt het model luxe en comfort op absoluut topniveau.

De S-Klasse heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij Mercedes-AMG. Het E PERFORMANCE-model combineert de 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor met de AMG-specifieke hybride aandrijflijn met technologie uit de Formule 1™ en een nieuwe versie van de AMG high-performance accu. De nadruk van de aandrijflijn ligt echter minder op de elektrische actieradius en meer op het leveren van de beste prestaties in zijn segment. De Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE is de krachtigste S-Klasse ooit.

PROJECT MONDO G

Het unieke kunstwerk PROJECT MONDO G combineert de karakteristieke kenmerken van de Mercedes-Benz G-Klasse met de puffer jackets van Moncler. PROJECT MONDO G is gedurende de Zoute Grand Prix te bezichtigen in de Zoute Gallery op het Albertplein in Knokke. Mercedes-Benz en Moncler delen een passie voor innovatie, design en het pionieren op het gebied van interculturele partnerships. De creatieve samenwerking tussen beide merken kwam tot stand op basis van deze gedeelde waarden en ambities. Het kunstwerk PROJECT MONDO G markeert het eerste partnership tussen Moncler en een automerk.

Shuttle Service

Mercedes-Benz is tijdens Zoute Grand Prix ook op de wegen in en rondom Knokke rijk vertegenwoordigd. Bezoekers van de Zoute Grand Prix kunnen kennismaken met Mercedes-Benz wanneer zij van de shuttlediensten gebruik maken. Er worden S-Klasses ingezet om VIP-gasten van de luchthaven op te halen. Ook maakt Mercedes-Benz met 10 voertuigen, bestaande uit EQS SUV, EQS, EQE SUV en EQE, onderdeel uit van de uitgebreide vloot shuttles die wordt ingezet om gasten van de parking naar de ingang van PRADO ZOUTE te brengen.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/


 

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.