Brussel,
25
augustus
2021
|
12:00
Europe/Brussels

Virtuele Mercedes-AMG Project ONE is ster in nieuwe videogame Forza Horizon 5

Nauwe samenwerking tussen Mercedes-AMG en Microsoft voor een hyperrealistische rijervaring met de hypercar in Forza Horizon 5, de langverwachte, open-world racegame.

Samenvatting

Tijdens de volledig digitale gamescom 2021 (25 t/m 27 augustus) toont Xbox Game Studios van Microsoft de gloednieuwe Forza Horizon 5-gameplay. De Mercedes-AMG Project ONE ‘Forza Horizon Edition’ is de grote ster in deze game. De virtuele tegenhanger van de hypercar met Formule 1-aandrijftechnologie verbluft met een niveau van detail en de momenteel beste werkelijkheidsweergave in de digitale wereld. Spelers worden ondergedompeld in een hyperrealistische open wereld waarin het landschap van Mexico wordt nagebootst. De virtuele rijervaring in het ultieme topmodel uit Affalterbach is ook verbazingwekkend realistisch. De virtuele acceleratie, het remmen, het sturen en de wendbaarheid komen, net zoals de actieve aerodynamica, overeen met het toekomstige productiemodel. En daar blijft het niet bij: ook andere prestatiegerichte topmodellen van Mercedes-AMG staan ​​klaar voor ongekende avonturen in Forza Horizon 5.

De nauwe samenwerking tussen Mercedes-AMG en het Forza-team van Microsoft maakt de hyperrealistische weergave van de unieke Mercedes-AMG Project ONE ‘Forza Horizon Edition’ mogelijk. De gameversie kreeg een exclusief carrosseriedesign dat het unieke karakter benadrukt en duidelijk maakt dat deze auto in de echte wereld niet te koop zal zijn. Naast de 'Forza Horizon Edition' is de AMG-hypercar natuurlijk ook in andere uitvoeringen en lakkleuren te configureren.

De bijzondere kenmerken van de tweedeurs auto worden in de game zeer realistisch weergegeven. Met de rijprogramma's ‘Track’ en ‘Road’ beheerst de Mercedes-Benz Project ONE stoffige wegen in Mexico net zo dynamisch als bochtige asfaltwegen. Ook de actieve aerodynamica van de hypercar is minutieus nagebootst. De gaming community kan zich verheugen op indrukwekkende rijeigenschappen, meer dan 1.000 pk vermogen en een digitale topsnelheid van meer dan 350 km/h.

De Mercedes-AMG Project ONE is gelimiteerd tot 275 exemplaren in de echte wereld. We zijn verheugd dat er nu een perfecte digitale variant exclusief in Forza Horizon 5 kan worden gereden. Dankzij onze nauwe samenwerking met Microsoft kunnen we nu de unieke rijervaring van onze hypercar virtueel aanbieden aan een grote groep enthousiastelingen, op de beste en meest indrukwekkende manier die momenteel beschikbaar is in de gaming scene”, aldus Philipp Schiemer, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH.

“We zijn vereerd om onze langdurige relatie met Mercedes-AMG voort te zetten en de felbegeerde Mercedes-AMG Project ONE te presenteren in Forza Horizon 5”, aldus Alan Hartman, Vice President van Forza Racing Franchise, Xbox Game Studios. “We hebben in elke Forza-game modellen van Mercedes-AMG getoond, maar dit is de eerste keer dat we de samenwerking laten zien met de afbeelding van een AMG-model op de cover van een Forza-game. Ik kan daarvoor geen spannender auto bedenken dan de fantastische Mercedes-AMG Project ONE.”

Forza Horizon 5 is de opvolger van de open-world racegame Forza Horizon 4 uit 2018. Het Horizon Festival neemt de gamer mee naar Mexico, dat zeer realistisch en levendig in beeld wordt gebracht. Forza Horizon 5 is de grootste, meest diverse wereld ooit in een Forza Horizon-game. Het landschap van de game verandert voortdurend. De Mercedes-AMG Project ONE rijdt door levendige woestijnen, weelderige jungles, historische steden, enorme canyons en op een torenhoge, met sneeuw bedekte vulkaan – het hoogste punt dat ooit in een Horizon-game is bereikt. De game is vanaf 9 november wereldwijd beschikbaar voor de actuele Xbox-consoles en Microsoft Windows-pc.

De nauwe banden tussen Mercedes-AMG en het Forza-team van Microsoft leiden in de komende weken en maanden, in aanloop naar de release van de game, tot meer activiteiten. De eerstvolgende staat gepland voor de IAA MOBILITY in september in München.