Brussel,
03
december
2020
|
17:30
Europe/Brussels

Voorstellen voor nieuwe benoemingen in de raad van commissarissen van Daimler

De raad van commissarissen van Daimler AG kondigt aanzienlijke personeelswisselingen aan. Aan het einde van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 31 maart 2021 loopt de ambtstermijn van de reeds lang werkzame voorzitter, Manfred Bischoff, af en zal hij de raad van commissarissen verlaten.

Met hem verlaten ook Petraea Heynike en Jürgen Hambrecht de raad van commissarissen van Daimler AG. Belangrijke nieuwe benoemingen zijn derhalve noodzakelijk.

De raad van commissarissen zal daarom tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2021 drie nieuwe kandidaten voorstellen met veel internationale managementervaring. Zij focussen momenteel de bedrijfsonderdelen van hun eigen bedrijven op de eisen van een dynamisch veranderende samenleving die wordt gekenmerkt door digitalisering en duurzaamheid.

Elizabeth Centoni, Senior Vice President Cisco Strategy & Emerging Technology, bekleedt al jarenlang senior managementfuncties bij het in Californië gevestigde IT-bedrijf.

Ben van Beurden, CEO van Royal Dutch Shell plc, staat sinds 2014 aan het hoofd van deze multinational.

Martin Brudermüller is sinds 2018 voorzitter van de raad van bestuur van BASF SE, Ludwigshafen. Hij is ook Chief Technology Officer van BASF.

“Namens de gehele raad van commissarissen wil ik onze speciale dank betuigen aan Petraea Heynike en Jürgen Hambrecht voor hun succesvolle en inspirerende rol in de raad van commissarissen van Daimler AG”, aldus Manfred Bischoff na de vergadering van de raad van commissarissen op 3 december 2020.

De ambtstermijn van Manfred Bischoff als voorzitter van de raad van commissarissen van Daimler AG loopt af aan het einde van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 31 maart 2021. Hij was tot 2003 lid van de raad van bestuur van het toenmalige DaimlerChrysler AG. In 2006 werd hij gekozen tot lid van de raad van commissarissen van DaimlerChrysler AG en in 2007 nam hij het voorzitterschap over.

Petraea Heynike, al jarenlang topmanager bij Nestlé, is sinds 2011 lid van de raad van commissarissen, en Jürgen Hambrecht, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van BASF en voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van BASF, sinds 2008.

“Elizabeth Centoni, Ben van Beurden en Martin Brudermüller zijn met hun uitgebreide kennis van management, transformatie en internationale markten uitstekende kandidaten voor het lidmaatschap van de raad van commissarissen”, aldus Manfred Bischoff.

Tijdens de vergadering van 3 december 2020 stemde de raad van commissarissen van Daimler AG er ook mee in om in de vergadering na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 31 maart 2021 Bernd Pischetsrieder voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de raad van commissarissen.

Bernd Pischetsrieder was jarenlang lid van de raad van bestuur van BMW AG en vervolgens voorzitter van de raad van bestuur van 1993 tot 2000. Na zijn overstap naar Volkswagen AG was hij ook daar voorzitter van de raad van bestuur, van 2002 tot 2006. Van 2013 tot 2019 was hij voorzitter van de raad van commissarissen van Münchener Rückversicherungsgesellschaft AG. Hij is sinds 2014 lid van de raad van commissarissen van Daimler AG.

Manfred Bischoff als reactie op de nominatie van Bernd Pischetsrieder: “Bernd Pischetsrieder is een van de meest internationaal erkende auto-experts. Zijn expertise en schat aan ervaring zijn van buitengewoon belang voor Daimler AG. Hij is nauw betrokken geweest bij de beslissingen om het concern te digitaliseren en te elektrificeren en zo het productportfolio te heroriënteren. Ik waardeer hem persoonlijk en professioneel en het zou me verheugen als hij mij zou opvolgen als voorzitter van de raad van commissarissen van Daimler AG.