Brussel,
20
mei
2022
|
09:30
Europe/Brussels

Wereldpremière van de nieuwe GLC op Mercedes me media

Nieuwe generatie van de meest dynamische SUV van Mercedes-Benz – 100 procent geëlektrificeerd

Samenvatting

Mercedes-Benz onthult op woensdag 1 juni 2022 om 17.00 uur de nieuwe GLC via het online platform Mercedes me media (https://media.mercedes-benz.com/GLC) en andere kanalen. De digitale wereldpremière is daarna beschikbaar als video-on-demand. De GLC is wereldwijd marktleider in zijn segment en de meest dynamische en succesvolle SUV van Mercedes-Benz. De nieuwe generatie zal deze positie verder versterken met een 100 procent hybride aandrijving, uitstekende onroad- en offroad-eigenschappen, een volledig digitale cockpit en een uitgebreide standaarduitrusting incusief AVANTGARDE Line.

De nieuwe GLC combineert een expressief, sportief design met een luxueus interieur. Naast een variabel in te delen ruimte en het veelzijdige MBUX infotainmentsysteem beschikt hij ook over uitstekende offroad-eigenschappen dankzij de standaard 4MATIC vierwielaandrijving en speciale rijprogramma's. De plug-in hybrids hebben een elektrische actieradius van meer dan 100 km, waarmee ze een vrijwel emissievrij dagelijks gebruik mogelijk maken.

De digitale wereldpremière is gebaseerd op een geheel nieuw filmconcept en biedt een kijkje achter de schermen van digitale productintroducties. De kijker beleeft de highlights van de nieuwe GLC als toeschouwer van de voorbereidingen voor de opnames op de filmset – met een gepassioneerde maar enigszins verwarde regisseur, een overijverig team en een slimme Formule 1-coureur.

De wereldpremière wordt gelijktijdig gestreamd voor het publiek en multipliers op tal van Mercedes Benz kanalen, waaronder YouTube, LinkedIn en Twitter. Journalisten kunnen op Mercedes me media ook uitgebreide informatie en services vinden. Naast de originele Engelstalige audio biedt het platform transcripties in zes verschillende talen. Persinformatie zoals video's, foto's, graphics en persberichten maken het uitgebreide aanbod compleet. Via de virtuele Q&A-functie met Mercedes-Benz experts is het mogelijk om individuele vragen te stellen.