Brussel,
22
december
2020
|
10:49
Europe/Brussels

Een indrukwekkende start van het nieuwe jaar: Mercedes-Benz onthult het MBUX Hyperscreen

Wereldpremière van MBUX Hyperscreen op 7 januari op Mercedes me media

Samenvatting

Voor Mercedes-Benz markeert 2021 het begin van het nieuwe hoofdstuk in de interactie tussen auto en gebruiker: het MBUX Hyperscreen tilt met kunstmatige intelligentie (AI) de bediening en weergave van infotainment-, comfort- en voertuigfuncties naar een nieuw niveau. Het grote, gebogen beeldscherm verleent het interieur een unieke uitstraling en strekt zich uit over de volledige breedte van de auto. Voor zowel de bestuurder als voorpassagier wordt de digitale ervaring even emotioneel als intuïtief en moeiteloos. Het MBUX (Mercedes-Benz User Experience) Hyperscreen, dat voor het eerst optioneel leverbaar wordt in de volledig elektrische luxe limousine EQS, is representatief voor de emotionele intelligentie van de hele auto en is staat om veel te leren.

Tijdens de wereldpremière van het MBUX Hyperscreen geeft Mercedes-Benz inzicht in het digitale hart van het topmodel van Mercedes-EQ, de progressieve luxe limousine EQS. Journalisten en multipliers kunnen live deelnemen aan de wereldpremière op donderdag 7 januari 2021 om 14:00 uur via https://media.mercedes-benz.com/MBUXhyperscreen. De onthulling is daarna beschikbaar als video-on-demand.

Mercedes-Benz gaat het MBUX Hyperscreen ook presenteren tijdens de allereerste digitale Consumer Electronics Show (CES) in 2021, die plaatsvindt van 11 tot 14 januari. De persconferentie van Mercedes-Benz begint op 11 januari 2021 om 17.00 uur (08:00 uur lokale tijd in Las Vegas). Media en multipliers kunnen kunnen zich op de CES-website registreren om de persconferentie van Mercedes-Benz bij te wonen. De link is ook beschikbaar in de mediaspecial.

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, presenteert samen met Vera Schmidt, Hoofd van Mercedes-Benz Advanced Digital Design, en Sajjad Khan, CTO en lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG, het MBUX Hyperscreen en zijn talrijke facetten. Van de bediening van de functies, de materialen en het design tot de technische details krijgen de kijkers interessante inzichten in het systeem, de unieke kenmerken en de ontwikkeling ervan.

Mercedes-Benz stelt tijdens en na de wereldpremière via Mercedes me media meer informatie beschikbaar om te downloaden, zoals video's, graphics, persberichten en foto’s. Het PR-team van Mercedes Benz is online beschikbaar om vragen te beantwoorden.