Brussel,
25
juni
2021
|
14:09
Europe/Brussels

Wereldpremière voor zeer exclusieve 13e special edition-boot van Mercedes-AMG en Cigarette Racing

Samenvatting
  • Nieuwe 2.250 pk sterke Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series haalt inspiratie uit het performance-vlaggenschip Mercedes-AMG GT Black Series
  • Deze week presenteerden Mercedes-AMG en Cigarette Racing de gloednieuwe Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series special edition-boot, samen met de adembenemende nieuwe performance-benchmark voor op de weg, de Mercedes-AMG GT Black Series (brandstofverbruik gecombineerd: 12,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 292 g/km). Deze boot, het 13e gezamenlijk ontwikkelde exemplaar in dit langdurige partnership, is de laatste in een indrukwekkende reeks van zeer exclusieve special edition performance-boten. De nieuwe Cigarette 41' Nighthawk AMG Black Series belooft directe en ongefilterde prestaties, in combinatie met met een iconisch design en luxueuze kenmerken, met een exclusiviteit en vakmanschap die uniek zijn in dit segment.

De 41’ Nighthawk AMG Black Series Edition is gebaseerd op Cigarette’s geavanceerde engineering, gebruikmakend van zeer geavanceerde elementen, zoals een uniek twin-step rompontwerp om zijn opmerkelijke prestaties op het water te kunnen leveren. Een laag zwaartepunt dat de bestuurbaarheid verbetert, en een laag totaalgewicht dat het prestatiepotentieel verbetert, zijn bereikt met behulp van een koolstofvezel dek en een koolstofvezel hardtopconstructie. Intelligent gebruik van composietmaterialen en eigen constructietechnieken verbeteren de structuurstijfheid en zorgen voor een verbeterd vaarcomfort en harmonieuze vaareigenschappen, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Het opvallende design van de 41' Nighthawk AMG Edition is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen het Cigarette Racing Team, het designteam van Mercedes-AMG en Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. Mercedes-AMG belichaamt het toppunt van Performance Luxury op de openbare weg, en de Cigarette 41' Nighthawk AMG Black Series belooft uitstekende prestaties op het water, plus opwindend vaarplezier in combinatie met ultieme kwaliteit en vakmanschap tot in het kleinste detail. De nieuwe Cigarette 41' Nighthawk AMG Black Series vertaalt de gedeelde filosofie van AMG en Cigarette op perfect wijze, wat resulteert in een werkelijk unieke special edition. Met zijn opvallende proporties, toonaangevende vermogen en kenmerkende design levert de nieuwe Nighthawk AMG Black Series de legendarische prestaties van Mercedes-AMG's indrukwekkende Black Series-model, en creëert daarmee een even overtuigend rolmodel op het water.

Hoog prestatieniveau op het water

Net als de AMG GT Black Series zet ook deze special edition boot nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties binnen zijn segment. Zo is de nieuwe 41’ Nighthawk AMG Edition de eerste in zijn modelreeks die is uitgerust met vijf buitenboordmotoren van raceniveau. Deze vijf 4,6-liter V8 Mercury Racing 450R buitenboordmotoren leveren elk een ongeëvenaard vermogen van 450 pk en worden aangestuurd via een geavanceerd shadowing throttle-systeem, waardoor slechts twee hendels gebruikt kunnen worden om alle vijf de motoren tegelijk te bedienen.

Het gecombineerde vermogen van 2.250 pk versnelt deze nieuwe special edition naar een opmerkelijke topsnelheid van meer dan 144 km/u. Dit is een prestatie van formaat voor een boot in dit grote center console-segment die comfortabel plaats biedt aan meer dan tien personen en toch is voorzien van uitzonderlijke luxe voorzieningen.

Design en uitrusting

Bij de opvallende exterieurafwerking in Magmabeam oranje en zwart van deze speciale editie diende de AMG GT Black Series als inspiratiebron. De Magmabeam-exterieurafwerking werd als exclusieve nieuwe optie geïntroduceerd en ook voor het interieur zijn optionele oranje elementen verkrijgbaar. Het kleurenschema met Magmabeam oranje en zwart wordt verder versterkt door kleine AMG-logo’s die in een terugkerend patroon richting de boeg van de boot zijn gespoten. Elk van deze logo's is afzonderlijk gespoten – het zijn geen stickers. De middelste sierstukken van de motorkappen zijn ook gespoten in Magmabeam oranje, wat bijdraagt aan de onderscheidende esthetiek van boeg tot achtersteven.

De lay-out van de Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series concentreert zich rond een centrale console met een roer en cabine in het midden van de boot, met de mogelijkheid om aan beide zijden rond te lopen, en een open boeg met zitmogelijkheid aan de voorkant. Een deel van wat de Cigarette Racing Team center console uniek maakt, is het geavanceerde ontwerp van de romp, met een zeer verfijnd ‘twin step’ ontwerp dat de boot veel efficiënter maakt. Deze geavanceerde engineering combineert opmerkelijke constructietechnieken en uitzonderlijke aandacht voor detail – gebruikmakend van de nieuwste technologie in combinatie met superieur vakmanschap, wat resulteert in een werkelijk unieke boot voor de meest veeleisende schipper.

Deze uitzonderlijke aandacht voor detail zet zich voort in het interieur van deze speciale boot. Dat is voornamelijk grijs en zwart, met kenmerkende oranje details die het kleurenschema van het exterieur verenigen met het aantrekkelijke interieurdesign. De boot is ook voorzien van de unieke Cigarette Cool-bekleding, die warmte afvoert zodat materialen in donkere kleuren comfortabel blijven aanvoelen, zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan constante zon en hitte. Het voorste zitgedeelte bestaat uit twee rijen (drie stoelen per rij), waarbij de voorste rij in hoogte verstelbaar is zodat de schipper een ideale en persoonlijke zithoogte kan instellen voor sportief varen. Deze indeling is plezierig, omdat zes personen comfortabel, naar voren gericht, achter de centrale stuurstand kunt plaatsnemen. Er bevindt zich een L-vormige lounge aan de achterkant van de boot, en U-vormige zitplaatsen bij de boeg. Deze lay-out zorgt ervoor dat dit een boot is die niet alleen opmerkelijk sportief en wendbaar is, maar ook het soort entertainment en luxe biedt dat het mogelijk maakt om comfortabel te cruisen en te ontspannen met vrienden.

De stuurstand is voorzien van drie Garmin 8617 multifunctionele displays die op verzonken wijze zijn gemonteerd op een instrumentenpaneel dat is gefreesd uit een massief blok aluminium. Dit instrumentenpaneel met beschermende coating is bestand tegen hitte, reflecties en vingerafdrukken, terwijl de omtrek van het paneel op unieke wijze wordt verlicht door RGB LED-accentverlichting die een kenmerkende gloed geeft en de illusie wekt dat het dashboard zweeft. Passagiers kunnen zich veilig voelen dankzij de roestvrijstalen handgrepen en ontspannen in alle comfort met een ergonomische, met behulp van de CNC-methode bewerkte voetsteun.

De 41’ Nighthawk AMG Edition maakt ook indruk met zijn geavanceerde controle-interface design. Het bedienen van de functies van de boot geschiedt via een geavanceerd digitaal schakelsysteem. Deze unit biedt eenvoudige controle van alle systemen aan boord en biedt ook een prestatievoordeel. Door het totale gewicht van de kabels in de boot te verminderen, wordt ook het totale gewicht van de boot verlaagd, waardoor hogere prestaties mogelijk zijn. Een lithium-ion accusysteem zorgt voor een verdere gewichtsbesparing, een hoge vermogensdichtheid, een betere duurzaamheid en minder onderhoud.

De 41’ Nighthawk AMG Edition brengt prestaties in evenwicht met indrukwekkende features en beschikt ook over comfortopties als een Audio Marine audiosysteem met een hoog vermogen, een geavanceerd verlichtingssysteem en een boegschroef. Extra multifunctionele displays van Garmin bevinden zich op de achterbank en de boeg, waardoor gasten gemakkelijk toegang hebben tot het digitale schakelsysteem om de verlichting, stereo-installatie, kaartplotten en andere voorzieningen te bedienen. Met behulp van de nieuwste technologie is de 41’ Nighthawk AMG Black Series bijzonder luxueus en tegelijkertijd spannend om mee te varen.

Maximale performance op het land: de AMG GT Black-Serie

De AMG GT Black Series is het model dat als inspiratiebron diende voor de nieuwe Nighthawk AMG Black Series uit de Cigarette 41 en zorgt met zijn performance-capaciteiten voor heel wat sensatie. Dit topmodel beschikt over de krachtigste AMG V8-productiemotor, een zeer expressief design, een uitgekiende aerodynamica en een intelligente materialenmix, wat zorgt voor een optimale dynamiek en balans van de auto. Met een handgemaakte AMG V8-krachtbron die 720 pk levert, belichaamt de nieuwe Black Series de roots van AMG in de autosport - samen met een design dat rechtstreeks is afgeleid van dat van de huidige AMG GT3-raceauto.

Het hart van de volledig nieuwe AMG GT Black Series wordt gevormd door de nieuwe, handgemaakte AMG V8-motor met vlakke krukas, die 730 pk ontwikkelt tussen 6.700-6.900 t/min en een maximumkoppel van 800 Nm levert tussen 2.000-6.000 t/min. Deze nieuwe motor verleent de Mercedes-AMG GT Black Series een geheel eigen karakter en zorgt tegelijkertijd voor opmerkelijke rijprestaties. De nieuwe AMG GT Black Series accelereert in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en sprint in minder dan negen seconden naar de 200 km/u. De topsnelheid bedraagt 325 km/u.

Samenwerking tussen Mercedes-AMG en Cigarette Racing

Mercedes-AMG en Cigarette Racing begonnen hun samenwerking in 2007, voornamelijk voor het organiseren van gezamenlijke klant- en marketingactiviteiten. Of het nu op het water of op het land is, Mercedes-AMG en Cigarette Racing worden verenigd door hun focus op het leveren van ultieme prestaties. De special edition boten die zijn ontsprongen aan dit unieke partnership zijn vormgegeven volgens de interpretatie van Performance Luxury – dezelfde merkesthetiek die voor Mercedes-AMG werd gedefinieerd. Hierdoor vormen ze een perfecte technologische en optische match.