Brussel,
01
oktober
2018
|
13:43
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-AMG A 35 4MATIC

nieuwe instap in de wereld van Driving Performance

Samenvatting

Emotioneel, soepel en digitaal: met de A 35 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd 7,4-7,3 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd 169-167 g/km) presenteert Mercedes-AMG een volledig nieuw instapmodel in de wereld van Driving Performance. Het model is gebaseerd op het nieuwe Mercedes-Benz voorwielaandrijvingsplatform en wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 2,0 liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 225 kW/306 pk. De carrosserie, het onderstel, de vierwielaandrijving, de transmissie, de rijprogramma’s en de afstelling: elk detail is gericht op maximale rijdynamiek, waarbij het comfort voor alledag niet uit het oog werd verloren. De rijprestaties op sportwagenniveau (acceleratie van 0-100 km/h in 4,7 seconden) en het specifieke design versterken eveneens de band met de performance-familie. Hier betreedt een echte AMG het toneel van de ‘hot hatches’.

De nieuwe A 35 4MATIC betekent een uitbreiding van het AMG-modelportfolio met een in elk opzicht aantrekkelijk instapmodel. Omdat de ontwikkeling van de A 35 4MATIC vanaf het begin deel uitmaakte van het ontstaansproces van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse en tegelijk met die van de toekomstige A 45 4MATIC plaatsvond, kon het DNA van AMG in elk relevant detail worden opgenomen. Het resultaat is direct merkbaar voor de bestuurder: authentieke Driving Performance.

Versterkte carrosserie met verhoogde torsiestijfheid

Gerichte maatregelen voor versteviging aan de voortrein van de carrosserie vormen de basis voor het precieze instuurgedrag en de spoorvastheid van de onderstelcomponenten, ook bij zware belasting. Een geschroefde aluminium plaat onder de motor vergroot de torsiestijfheid van de voortrein. Twee extra diagonale balken aan de voorzijde van de bodemplaat zorgen eveneens voor het verminderen van de torsie en het vergroten de stijfheid.

Nieuwe viercilinder turbomotor met een vermogen van 225 kW/306 pk

De 2,0-liter turbomotor is een nieuwe ontwikkeling en is gebaseerd op de M 260-viercilindermotor van de nieuwe A-Klasse. De nieuwe aandrijving overtuigt door een spontane respons op bewegingen van het gaspedaal, een hoge trekkracht (maximumkoppel 400 Nm vanaf 3000 t/min), flinke toerentallen en een emotionele motorsound. De krukkast van hoogsterk en licht drukgegoten aluminium reduceert het voertuiggewicht op plaatsen die beslissend zijn voor de rijdynamiek.

 

Het volledige persdossier kan u in bijlage terugvinden.