Brussel,
23
juli
2021
|
14:01
Europe/Brussels

De nieuwe Mercedes-Benz Citan - compact van buiten, royaal en zeer functioneel van binnen

Samenvatting

Digitale première op Mercedes me media

De nieuwe Mercedes-Benz Citan, en de volledig elektrische modelvariant, de eCitan, worden op woensdag 25 augustus 2021 om 14:00 uur onthuld op het online mediaplatform Mercedes me. Marcus Breitschwerdt (Head of Mercedes-Benz Vans), Natalie Sonntag (Product Marketing Mercedes-Benz Small Vans) en Dirk Hipp (Chief Engineer Mercedes-Benz Small Vans) geven korte presentaties over de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe modellen.

Of het nu gaat om het kenmerkende design, de rijkwaliteit of de veiligheid en connectiviteit, de nieuwe generatie van de Mercedes-Benz Citan heeft het DNA dat klanten van het merk kennen en waarderen. Met zijn compacte buitenmaten, doch royale binnenruimte en een hoog laadvolume is deze compacte bedrijfswagen in te zetten voor een breed scala aan transportbehoeften, vooral voor binnenstedelijke distributieactiviteiten. De wijd openende schuifdeuren aan de linker én rechterzijde zorgen samen met de lage laaddrempel voor een gemakkelijke toegang tot het interieur en eenvoudig laden.

De Citan Tourer maakt het passagiers nu nog comfortabeler. Deze personenuitvoering biedt een hoge functionaliteit en variabiliteit en maakt daarnaast indruk met de uitgebreide veiligheidsuitrusting en hoogstaand rijcomfort.

De wereldpremière van de nieuwe Citan is te volgen via https://media.mercedes-benz.com/Citan. Aanvullend biedt Mercedes-Benz Vans op Mercedes me media uitgebreide informatie voor mediavertegenwoordigers. Naast de oorspronkelijke audio in het Engels wordt de uitzending met ondertiteling in verschillende talen aangeboden. Uitgebreid persmateriaal – waaronder video’s, graphics, persberichten en foto’s – is eveneens via Mercedes me media beschikbaar.

Contactinformatie:

Sandra Vanmarcke, +32 724 13 39, sandra.vanmarcke@daimler.com

P2021-05

Mercedes-Benz AG in één oogopslag
Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 175.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2018 werden bijna 2,3 miljoen auto’s en meer dan 420.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.