Brussels,
25
augustus
2022
|
14:50
Europe/Brussels

Eerste blik op het interieur van de nieuwe EQE SUV

Avantgardistische ontwerpstijl met een hyperanaloge insteek

Samenvatting

De EQE SUV is de veelzijdige variant van de luxe EQE limousine. Net als deze laatstgenoemde beschikt de EQE SUV over de belangrijkste innovaties uit de EQS, maar tegelijkertijd is hij dynamischer dan de EQS SUV. Met het oog op de hoofd-, been- en elleboogruimte is de vijfpersoons EQE SUV één van de ruimste auto’s in zijn klasse. Op 16 oktober 2022 beleeft de EQE SUV zijn wereldpremière.

De EQE SUV staat op het grote elektrische platform van Mercedes-EQ. Daarbij beschikt hij over een interieur dat op consistente wijze is gedigitaliseerd. Het optioneel leverbare MBUX Hyperscreen is daar een treffend voorbeeld van. Het volledige instrumentenpaneel oogt als één ultiem breedbeeldscherm. De hoge-resolutie displays gaan ogenschijnlijk naadloos in elkaar over onder één enkel glasoppervlak.

De forse buitenste ventilatieopeningen hebben een turbinedesign. Ze spelen doelbewust met het hyperanaloge thema dankzij het contrast tussen hightech precisiemechaniek en de wereld van digitale, glazen schermen. Het voorste gedeelte van de middenconsole sluit aan op het instrumentenpaneel en staat vrij in de ruimte. De ventilatiestrook in het dashboard wordt visueel doorgetrokken in de voordeuren. Een zwevend bedieningscluster met geïntegreerde deuropener en stoelbediening neemt de functionele rol van voorheen puur decoratieve elementen over.

Een combinatie van avantgardistische en traditionele materialen en kleuren geeft het interieur een bijzondere ambiance. Vijf op elkaar afgestemde kleurcombinaties onderstrepen het genereuze gevoel van ruimte. Verder onderscheidt de EQE SUV zich door een progressieve en luxe wereld van kleuren met zowel warme als koele tinten (bijvoorbeeld het warme, moderne balaobruin in combinatie met techno nevagrijs en biscay blauw/zwart).

Een sierelement vervaardigd uit verschillende soorten materialen combineert de warmte van hout met de technische koelte van echt aluminium. Het sierelement in antraciet 3D-reliëflook daarentegen is voorzien van fijne metaalpigmenten. Het lasergesneden sierelement dat vanaf de achterkant wordt verlicht met het Mercedes Benz-patroon zorgt eveneens voor een bijzondere sfeer.