Brussels,
20
januari
2023
|
09:10
Europe/Brussels

Express your drive: de nieuwe Mercedes-Benz CLA en CLA Shooting Brake

Samenvatting

·        Nieuw design front en achterzijde

·        High-performance led-koplampen, comfortstoelen lederlook ARTICO/stof, lederen stuurwiel en 10,25” mediadisplay al in de standaarduitvoering

·        Nieuwe generatie MBUX en optioneel een intense sound experience dankzij Dolby Atmos

·        Vernieuwd rijassistentiepakket en geëlektrificeerde aandrijflijnen

Mercedes-Benz versterkt de positie van de CLA Coupé en CLA Shooting Brake als trendsetters in het compacte segment met tal van nieuwe uitrustingen en een royale standaarduitrusting. De nieuw vormgegeven voorskirt, de gewijzigde grille met star pattern, en de nieuwe achterdiffusor scherpen het sportieve karakter aan. Daarbij komen de vernieuwde graphics in de high-performance led-koplampen (voor het eerst standaard) en de led-achterlichten. De nieuwe lakken hyperblauw (exclusief voor de CLA-modellen) en spectraalblauw zorgen, samen met drie extra velgdesigns in maten tot 19”, voor meer individualiseringsmogelijkheden. De nieuwe CLA Coupé en CLA Shooting Brake zijn standaard voorzien van 17” vijfspaaks lichtmetalen velgen in vanadiumzilver of vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen in hoogglanzend zwart en glansgedraaid.

Exclusief interieur met een hightech uitstraling, nieuwe kleuren en sierdelen

Dé highlight in het interieur is het vrijstaande dubbele beeldscherm, met standaard een 7” en een 10,25” display. Twee 10,25” displays in widescreenlook zijn optioneel leverbaar. Ze bieden een holistische hightech ervaring en creëren een uitzonderlijk open, ruimtelijke architectuur. Het stuurwiel van de huidige generatie is standaard bekleed met nappaleder. Als alternatief is het multifunctionele sportstuur voor het eerst ook leverbaar in lederlook ARTICO. De nieuwe sierdelen in donkere carbonlook, bruin openporig lindehout of bruin microvezel MICROCUT (alleen AMG Line) verfraaien het interieur nog meer. Voor de AMG Line is voor het eerst ook het verwarmde stuurwiel leverbaar.

Ook de comfortstoelen behoren tot de hoogwaardige standaarduitrusting van de CLA Coupé en CLA Shooting Brake. Ze zijn standaard bekleed met een combinatie van lederlook ARTICO en 3D-reliëfstof in zwart. Optioneel zijn ze ook leverbaar in trendy saliegrijs. De uitrustingslijn Progressive biedt keuze uit drie interieurkleuren: zwart, macchiatobeige en saliegrijs. Bij de AMG Line is de standaard stoelbekleding in lederlook ARTICO/microvezel MICROCUT nu ook leverbaar in de kleur bahiabruin. In totaal zijn er vijf bekledingskleuren beschikbaar voor de AMG Line: zwart, bahiabruin, saliegrijs, titaangrijs parel/zwart en, voor het eerst, red pepper/zwart.

De stoffen bekleding van de comfortstoel bestaat uit 100 procent gerecycled materiaal. Bij de lederlook ARTICO/microvezel MICROCUT stoelbekleding is deze verhouding 65 procent in het zitoppervlak en 85 procent in de stof aan de onderzijde. Het gebruik van gerecyclede materialen is een belangrijke maatregel op weg naar CO2-neutraliteit. Al aan het eind van dit decennium wil Mercedes-Benz de CO2-emissie per personenwagen in het gamma van nieuwe modellen over de gehele levenscyclus minimaal hebben gehalveerd ten opzichte van 2020. Vanaf 2039 moet zowel het personen- als bestelwagengamma CO2-neutraal zijn in de gehele waardeketen.

Aanzienlijk uitgebreide uitrusting en vereenvoudigde aanbodstructuur

Mercedes-Benz heeft de standaarduitrusting aanzienlijk opgewaardeerd en de aanbodstructuur nog nauwkeuriger afgestemd op de specifieke wensen van klanten. Zo omvat de standaarduitvoering van de beide nieuwe CLA-modellen naast het lederen stuurwiel en de led-koplampen tevens een grootlichtassistent, een achteruitrijcamera en het USB-pakket. Vanaf de uitrustingslijn Progressive zijn ook het parkeerpakket en het spiegelpakket standaard aan boord, evenals de EASY PACK-achterklep voor de CLA Shooting Brake.

Andere functionele uitrustingen zijn gebundeld in pakketten die zijn samengesteld op basis van de vraag van klanten. Wat betreft designuitrustingen zoals lakken, bekledingen, sierdelen en velgen kunnen klanten hun CLA tot in detail naar smaak personaliseren.

MBUX van de nieuwste generatie en Burmester® sound system met Dolby Atmos

De CLA Coupé en CLA Shooting Brake zijn voorzien van de nieuwste generatie MBUX met nieuwe weergavestijlen: ‘Klassiek’ geeft alle relevante bestuurdersnformatie weer, ‘Sportief’ maakt indruk met de dynamische toerenteller en ‘Subtiel’ beperkt zich tot de meest essentiële zaken. Samen met de drie modi (Navigatie, Assistentie, Service) en de zeven kleurwerelden kunnen het combi-instrument en het centrale display tot in detail worden afgestemd op de wensen van de bestuurder en de situatie. Het centrale display biedt alle voorgaande functies zoals navigatie, media, telefoon, voertuig, etc. en kan als touchscreen comfortabel worden bediend.

Het herziene telematicasysteem kenmerkt zich door een nieuw design en verbeterde prestaties. Nieuw is de connectiviteit met smartphones via Apple CarPlay of Android Auto Wireless. Voor nog meer connectiviteitsmogelijkheden beschikken de CLA Coupé en CLA Shooting Brake over een extra USB-C-aansluiting en een grotere USB-oplaadcapaciteit. Alle USB-aansluitingen zijn nu verlicht.

De spraakassistent “Hey Mercedes” is door de activering van online services in de Mercedes me-app[1] nog beter in staat om de dialoog aan te gaan en om te leren. Bepaalde acties kunnen nu ook zonder het commando Hey Mercedes” worden geactiveerd. De MBUX spraakassistent kan ook uitleg geven over voertuigfuncties. De nieuwe audioreisgids ‘Tourguide’, die in eerste instantie alleen in Duitsland beschikbaar is, voegt een spannende functie toe aan de reisinformatie van de MBUX spraakassistent van Mercedes me. Wanneer het spraakcommando “Hey Mercedes, start Tourguide” wordt gegeven, leest het infotainmentsysteem MBUX interessante feiten voor over bezienswaardigheden langs de route. Het systeem reageert op de ongeveer 3.400 bruine informatieborden langs de Duitse snelwegen.

In combinatie met de nieuwste MBUX beschikt het optionele Burmester® surround sound system, een intense Dolby Atmos audio-ervaring. Het systeem geeft muziek meer ruimte, helderheid en diepte. Met Dolby Atmos kunnen subtiele audio-elementen of objecten in een 3D-klankwereld worden geplaatst en worden aangepast aan elke afspeelomgeving.

De nieuwe CLA-modellen leggen de lat ook hoger op het gebied van veiligheidsassistentie. Met het opgewaardeerde rijassistentiepakket wordt de spoorassistent bijvoorbeeld veel comfortabeler aangestuurd met de actieve stuurbediening. De nieuwe generatie parkeerpakket ondersteunt inparkeren in de lengterichting en biedt 360°-visualisatie voor camera-ondersteund parkeren met behulp van 3D-beelden.

Geëlektrificeerde en krachtige aandrijflijnen

Alle benzinemotoren van de CLA-modellen zijn geëlektrificeerd. Het betreft viercilinders die standaard zijn gekoppeld aan een zeven- of achttraps DCT-automaat. De mild hybrids zijn uitgerust met een extra 48V-boordnet dat de souplesse bij het wegrijden ondersteunt met 10 kW extra vermogen. De nieuwe riemaangedreven startdynamo zorgt voor meer comfort en verbetert zo de beleving van de bestuurder. Het systeem maakt bijvoorbeeld het starten van de motor met weinig trillingen en geluid mogelijk, en hetzelfde geldt bij het uitrollen (‘zeilen’) met uitgeschakelde verbrandingsmotor. Tijdens het remmen en accelereren recupereert de startdynamo elektrische energie, waarmee het 12V-boordnet en de 48V-accu worden aangedreven. Deze energie kan de verbrandingsmotor vervolgens tijdens het accelereren gebruiken. De nieuwe ECO Score 3.0 motiveert bestuurders tot een brandstofbesparende rijstijl door middel van een gedifferentieerde evaluatie van de verschillende rijfasen.

Meer vermogen voor plug-in hybrids

Een andere grote stap maken de nieuwe modellen CLA Coupé en CLA Shooting Brake met plug-in hybride aandrijving (Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé: gewogen brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig): 1,1-0,8 l/100 km, gewogen energieverbruik gecombineerd (WLTP voorlopig): 16,9-14,9 kWh/100 km, gewogen CO2-emissie gecombineerd(WLTP, voorlopig): 24-18 g/km; Mercedes Benz CLA 250 e Shooting Brake: gewogen brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig): 1,1-0,8 l/100 km, gewogen energie gecombineerd(WLTP, voorlopig): 17,2-15,1 kWh/100 km, gewogen CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig): 26-19 g/km)[2]. De verbeterde HV-accu biedt een hogere bruikbare energie-inhoud, wat resulteert in een grotere elektrische actieradius. Het vermogen van de elektromotor is met 5 kW is toegenomen naar 80 kW. Voor het laden zijn nog steeds drie opties beschikbaar: naast de standaard 3,7 kW-mogelijkheid kan de accu nu ook met wisselstroom worden geladen en wel met maximaal 11 kW in plaats van 7,4 kW zoals tot nu toe het geval was. De nieuwe CLA-modellen blijven ook de mogelijkheid bieden om de accu met gelijkstroom op te laden, met maximaal 22 kW. Van 10 tot 80 procent laden met gelijkstroom duurt circa 25 minuten[3], wat een veelzijdige laadervaring oplevert die perfect is afgestemd op dagelijks gebruik.

De motoren in één oogopslag[4]

  CLA 250 e CoupéCLA 250 e Shooting Brake
Cilinderinhoudcm31.3321.332
Max. vermogen, benzinemotorkW/pk120/163120/163
bijt/min5.5005.500
Max. koppel, benzinemotorNm270270
Max. vermogen, elektromotorkW/pk80/10980/109
Max. koppel, elektromotorNm300300
SysteemvermogenkW/pk160/218160/218
SysteemkoppelNm450450
Max. accucapaciteitkWh15,615,6
Gewogen brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig)l/100 km1,1-0,81,1-0,8
Gewogen CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)g/km24-1826-19
Gewogen vermogen gecombineerd (WLTP, voorlopig)kWh/100 km16,9-14,917,2-15,1
Elektrische actieradius (EAER) (WLTP, voorlopig)km71-8268-80
Acceleratie 0-100 km/hsec.7,67,7
Topsnelheidkm/h229226
  CLA 180 CoupéCLA 200 CoupéCLA 220 4MATIC CoupéCLA 250 4MATIC Coupé
Cilinderinhoudcm31.3321.3321.9911.991
Max. vermogenkW/pk100/136120/163140/190165/224
bijt/min5.5005.5005.5005.500
Extra vermogen (boost-effect)kW/pk10/1410/1410/1410/14
Max. koppelNm230270300350
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig)l/100 km6,5-5,96,5-5,97,6-6,97,5-6,9
CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)g/km147-133147-133172-156172-156
Acceleratie 0-100 km/hsec.9,48,47,36,4
Topsnelheidkm/h216229237250


 

  CLA 180 d CoupéCLA 200 d CoupéCLA 220 d Coupé
Cilinderinhoudcm31.9501.9501.950
Max. vermogenkW/pk85/116110/150140/190
bijt/min3.4003.4003.800
Max. koppelNm280320400
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP voorlopig)l/100 km5,5-5,15,4-4,95,5-5,0
CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)g/km145-133142-129143-130
Acceleratie 0-100 km/hsec.10,08,57,3
Topsnelheidkm/h205226244
  CLA 180 Shooting BrakeCLA 200 Shooting BrakeCLA 250 4MATIC Shooting Brake
Cilinderinhoudcm31.3321.3321.991
Max. vermogenkW/pk100/136120/163165/224
bijt/min5.5005.5005.500
Extra vermogen (boost-effect)kW/pk10/1410/1410/14
Max. koppelNm230270350
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig)l/100 km6,6-6,06,6-6,07,8-7,0
CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)g/km151-136151-136176-160
Acceleratie 0-100 km/hsec.9,68,66,5
Topsnelheidkm/h215226250
  CLA 180 d Shooting BrakeCLA 200 d Shooting BrakeCLA 220 d Shooting Brake
Cilinderinhoudcm31.9501.9501.950
Max. vermogenkW/pk85/116110/150140/190
bijt/min3.4003.4003.800
Max. koppelNm280320400
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig)l/100 km5,7-5,25,6-5,05,6-5,1
CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)g/km149-135147-132147-133
Acceleratie 0-100 km/hsec.10,18,67,4
Topsnelheidkm/h203221237

Facelift voor de CLA en de CLA Shooting Brake van Mercedes-AMG

·        Nieuw ontworpen koplampen en achterlichten

·        CLA 35 4MATIC met AMG-specifieke grille

·        Standaard AMG Performance-stuurwiel

·        Riemaangedreven startdynamo en 48V-boordnet voor de CLA 35 4MATIC

·        AMG Street Style Edition op basis van de CLA 45 S 4MATIC+

De CLA en CLA Shooting Brake van Mercedes-AMG zijn door een keur aan updates nu nog aantrekkelijker. Het nieuwe exterieurdesign springt vooral in het oog bij de CLA 35 4MATIC Coupé (WLTP, voorlopig: brandstofverbruik gecombineerd: 8,5-8,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 193-185 g/km) en CLA 35 4MATIC Shooting Brake (WLTP, voorlopig: brandstofverbruik gecombineerd: 8,7-8,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 197-189 g/km)5. Beide instapmodellen hebben een AMG-specifieke grille met verticale lamellen gekregen, een nieuw vormgegeven voorskirt en een ronde badge met het AMG-embleem die de merkverwantschap versterkt. Het herziene design van het binnenwerk van de koplampunits met led- of MULTIBEAM LED-technologie en de led-achterlichten kenmerken ook de twee topmodellen, de CLA 45 S 4MATIC+ Coupé (WLTP, voorlopig: brandstofverbruik gecombineerd: 9,0-8,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd 205-196 g/km)[5] en CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake (WLTP, voorlopig: brandstofverbruik gecombineerd: 9,2-8,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 209-201 g/km)5.

Nieuwe lichtmetalen velgen voor alle uitvoeringen

Er zijn drie nieuwe lichtmetalen velgen leverbaar voor de 35-modellen: standaard 18” tienspaaks velgen in zwart en glansgedraaid en, optioneel 19” vijf-dubbelspaaks velgen in matzwart en glansgedraaid of in matzwart met glansgedraaide velgrand. Ook de twee 45 S- modellen beschikken over een nieuwe velg: 19” vijf-dubbelspaaks velgen in matzwart en glansgedraaid. Optioneel is een 19” vijf-dubbelspaaks velgen in matzwart met glansgedraaide velgrand leverbaar.

Nieuwe kleuren voor de stoelbekleding

In het interieur springen de nieuwe bekledingsopties voor de standaard sportstoelen of de optionele AMG Performance-stoelen direct in het oog. De combinatie van lederlook ARTICO met microvezel MICROCUT is ook te bestellen in bahiabruin. Saliegrijs/zwart is de nieuwe kleur voor lederlook ARTICO. De lederen stoelbekleding is er voor het eerst ook in red pepper/zwart. Eveneens nieuw zijn de sierdelen in bruin openporig lindehout.

Standaard beschikken de Mercedes-AMG CLA-modellen over het nieuwe AMG Performance-stuurwiel met een dubbelspaaks design en naadloos geïntegreerde toetsen. De AMG-stuurwieltoetsen maken indruk met fraaie displays en een intuïtieve bedieningslogica. Deze maken het mogelijk belangrijke rijfuncties en alle rijprogramma’s te bedienen zonder de handen van het stuur te hoeven nemen.

Van de nieuwste MBUX generatie profiteren ook de nieuwe Mercedes-AMG CLA-modellen: betere prestaties en het AMG-specifieke displaydesign vergroten de merkervaring.

Technische updates voor de 35-uitvoeringen

De 35-modellen zijn uitgerust met een 48V-boordnet en een riemaangedreven startdynamo. Deze startdynamo van de tweede generatie werkt als een mild hybrid en zorgt voor een tijdelijke verhoging van het vermogen met 10 kW (14 pk) en voor functies als uitrollen en recuperatie voor meer efficiëntie. De 48V-technologie zorgt ook voor meer comfort, omdat de overgangen van de start-stop- en ‘zeil’functie vrijwel onmerkbaar geschieden. De krachtige en soepele 2,0 liter viercilinder turbomotor levert een vermogen van 225 kW (306 pk), dat via de AMG SPEEDSHIFT DCT 8G-transmissie en de AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving variabel over alle vier de wielen wordt verdeeld. De sportieve prestaties (acceleratie 0-100 km/h in 4,9 seconden) worden gecombineerd met een breed scala aan rijervaringen – van zeer sportief tot langeafstandscomfort. De nieuwe koeling aan de voorzijde verbetert het temperatuurmanagement onder extreme omstandigheden.

AMG Street Style Edition op basis van de 45-modellen

De CLA 45 S 4MATIC+ Coupé en Shooting Brake zijn nu ook leverbaar als tijdelijke limited edition: de AMG Street Style Edition. De sportieve uitstraling van deze unieke uitvoering wordt benadrukt door de MANUFAKTUR-lak mountaingrijs magno en folie op de flanken met AMG-logo en een AMG-pattern in finishvlagdesign. Hetzelfde geldt voor de kleuraccenten in fel oranje. Deze uitvoering staat op 19” vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen in matzwart met glansgedraaide velgrand. Optioneel kunnen klanten de Street Style Edition bestellen met 19” kruisspaaks gesmede AMG-velgen in matzwart met glansgedraaide velgrand. De rode remklauwen vormen een aantrekkelijk contrast met beide velgen. Andere exterieurelementen zijn het AMG-aerodynamicapakket, het AMG-nightpakket I en II en de AMG-tankdop.

Ook het interieur van de AMG Street Style Edition heeft een onderscheidend design: de AMG Performance-stoelen, bekleed met zwart microvezel MICROCUT, zijn voorzien van siernaden en accenten in fel oranje. Het ‘CLA 45 S’-embleem, eveneens uitgevoerd in oranje, zorgt voor extra merkbeleving. Andere unieke interieuraccenten zijn het AMG Performance-stuurwiel in leder/microvezel MICROCUT en de AMG-sierdelen in aluminium (met hetzelfde patroon als de folie op de flanken). Aandacht voor detail blijkt ook uit de afwerking van het combi-instrument met oranje contrastsiernaden en de AMG-instaplijsten met opschrift ‘AMG’, zwarte verwisselbare cover en Edition-specifieke verlichting in rood. De AMG-vloermatten met opschrift ‘Street Style Edition’ en oranje siernaden completeren het hoogwaardige interieur.

Met een vermogen van 310 kW (421 pk) zijn deze Coupé en Shooting Brake krachtig gemotoriseerd. De compacte sportauto’s accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 270 km/h. Naast de pure prestatiecijfers maakt de AMG 2,0 liter turbomotor indruk met zijn spontane reactievermogen. De volledig variabele vierwielaandrijving met AMG TORQUE CONTROL levert een belangrijke bijdrage aan de dynamische rijervaring. De achterastransmissie bevat twee elektronisch geregelde meervoudige lamellenkoppelingen, die elk verbonden zijn met een aandrijfas op de achteras. Daardoor kan de aandrijfkracht niet alleen variabel over de voor- en achteras worden verdeeld, maar ook wielselectief over het linker en rechter achterwiel.

De gegevens in één oogopslag

  

Mercedes-AMG

CLA 35 4MATIC

Mercedes-AMG

CLA 45 S 4MATIC+


Motor
 2,0 liter viercilinder lijnmotor met uitlaatgasturbo2,0 liter viercilinder lijnmotor met twin-scroll uitlaatgasturbo gemonteerd op rollagers
Cilinderinhoudcm31.9911.991
Max. vermogenkW/pk225/306310/421
bijt/min5.8006.750
Max. koppelNm400500
bijt/min3.000-4.0005.000-5.250
Aandrijflijn AMG Performance 4MATIC variabele vierwielaandrijvingAMG Performance 4MATIC+ volledig variabele vierwielaandrijving met AMG TORQUE CONTROL
Transmissie AMG SPEEDSHIFT DCT 8G-transmissie met dubbele koppelingAMG SPEEDSHIFT DCT 8G-transmissie met dubbele koppeling
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig)[6]l/100 km8,5-8,19,0-8,7
CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)6g/km193-185205-196
Acceleratie 0-100 km/hsec.4,94,1
Topsnelheidkm/h250270
  

Mercedes-AMG

CLA 35 4MATIC 
Shooting Brake

Mercedes-AMG

CLA 45 S 4MATIC+ 
Shooting Brake

Motor 2,0 liter viercilinder lijnmotor met uitlaatgasturbo2,0 liter viercilinder lijnmotor met twin-scroll uitlaatturbocompressor gemonteerd op rollagers
Cilinderinhoudcm31.9911.991
Max. vermogenkW/pk225/306310/421
bijt/min5.8006.750
Max. koppelNm400500
bijt/min3.000-4.0005.000-5.250
Aandrijflijn AMG Performance 4MATIC variabele vierwielaandrijvingAMG Performance 4MATIC+ volledig variabele vierwielaandrijving met AMG TORQUE CONTROL
Transmissie AMG SPEEDSHIFT DCT 8G-transmissie met dubbele koppelingAMG SPEEDSHIFT DCT 8G-transmissie met dubbele koppeling
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP, voorlopig)6l/100 km8,7-8,39,2-8,8
CO2-emissie gecombineerd (WLTP, voorlopig)6g/km197-189209-201
Acceleratie 0-100 km/hsec.4,94,1
Topsnelheidkm/h250270

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.


 


 

[1] Om de Mercedes me connect services te kunnen gebruiken, dient een Mercedes me ID te worden aangemaakt en de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect services te worden geaccepteerd. De beschikbare diensten en functies zijn met name afhankelijk van het model, het bouwjaar, de geselecteerde speciale uitrusting en het land.

[2] De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie, energieverbruik en actieradius zijn voorlopig en zijn intern bepaald volgens de certificeringsmethode ‘WLTP-testprocedure’. Tot op heden zijn er geen bevestigde waarden van een officieel erkende testorganisatie, een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden voorhanden. Verschillen tussen de opgegeven waarden en de officiële waarden zijn mogelijk.

[3] Voedingsspanning 400 V, stroomsterkte minimaal 300 A

[4] De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie, energieverbruik en actieradius zijn voorlopig en zijn intern bepaald volgens de certificeringsmethode ‘WLTP-testprocedure’. Tot op heden zijn er geen bevestigde waarden van een officieel erkende testorganisatie, een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden voorhanden. Verschillen tussen de opgegeven waarden en de officiële waarden zijn mogelijk.

[5] De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie, energieverbruik en actieradius zijn voorlopig en zijn intern bepaald volgens de certificeringsmethode ‘WLTP-testprocedure’. Tot op heden zijn er geen bevestigde waarden van een officieel erkende testorganisatie, een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden voorhanden. Verschillen tussen de opgegeven waarden en de officiële waarden zijn mogelijk.

[6] De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie, energieverbruik en actieradius zijn voorlopig en zijn intern bepaald volgens de certificeringsmethode ‘WLTP-testprocedure’. Tot op heden zijn er geen bevestigde waarden van een officieel erkende testorganisatie, een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden voorhanden. Verschillen tussen de opgegeven waarden en de officiële waarden zijn mogelijk.