Brussel,
14
november
2017
|
14:11
Europe/Brussels

Internationale samenwerking tussen Mercedes-Benz en Emirates Airline

‘Vlieg Emirates’ in eerste klasse – geïnspireerd door Mercedes-Benz

Samenvatting

Mercedes-Benz en Emirates Airline slaan de handen in elkaar voor een samenwerking tussen beide merken. Als eerste project wordt de eerste klasse van de Boeing 777-toestellen van Emirates volledig hertekend. Het nieuwe design put inspiratie uit het interieur van de S‑Klasse en vestigt nieuwe normen in termen van luxe en comfort in de vliegtuigsector. Zo werpen Emirates en Mercedes-Benz zich op als de nieuwe referentie in luxueus eersteklassevervoer op het land en in de lucht. Om dat te benadrukken werd de exclusieve ‘S‑Class Chauffeur’-dienst in het leven geroepen: vanaf 1 december 2017 kunnen passagiers die in de nieuwe eersteklassecabines vliegen, gebruik maken van de nieuwe S‑Klasse voor hun transfers van en naar de luchthaven van Dubai.

“We zijn verheugd over het partnerschap met Emirates, een van de bekendste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Reizigers die met Emirates in eerste klasse vliegen, kunnen dus met onmiddellijke ingang genieten van onze Mercedes-Benz S‑Klasse boven de wolken,” zo verklaarde Dr. Jens Thiemer, Vice President Marketing bij Mercedes-Benz Cars. "Emirates en Mercedes-Benz garanderen een consistent uitzonderlijke kwaliteitsstandaard en engageren zich om klanten steeds weer het beste mobiliteitsaanbod in het segment te geven.”

Sir Tim Clark, President van Emirates Airline, zei: “Als pionier implementeerde Emirates het concept van de eersteklassesuite al in 2003. Vandaag bepaalt de maatschappij de normen voor eersteklassevervoer in de hele luchtvaartsector. In de loop der jaren hebben we ons concept voortdurend verfijnd en verbeterd. We zijn dan ook bijzonder tevreden over onze nieuwe suite, die een ongezien niveau van privacy, comfort en luxe biedt. Onze samenwerking met Mercedes-Benz verenigt twee wereldbefaamde merken, die allebei voor innovatie, kwaliteit, luxe en comfort staan.”

Vlieg als in een S‑Klasse

Het partnerschap gaat terug tot een eerste vergadering in Woburn Abbey (Engeland) in 2014. Daar wisselden teams van beide ondernemingen de jongste designtrends en innovaties uit. De ontwerpers van vliegtuiginterieurs waren bijzonder onder de indruk van het design van de nieuwe S‑Klasse. Dat zette hen aan om voor het eerst inspiratie te putten uit autodesign voor hun werk.

Na drie jaar van intensief samenwerken, met tal van schetsen en tests, creëerden ze de nieuwe, volledig gesloten private eersteklassesuite geïnspireerd door Mercedes‑Benz, die nu wordt voorgesteld. Met deze suite biedt Emirates een nieuwe dimensie van vliegen in ‘s werelds grootste Boeing 777-vloot:de suite onderscheidt zich door een luxueuze sfeer en een ruim plaatsaanbod en garandeert de passagiers complete privacy. Elementen die werden afgeleid van de S‑Klasse zijn onder meer de materiaalkeuze, de hoge afwerkingskwaliteit, de controles en de uiterst aantrekkelijke sfeerverlichting. Samen met de laatste nieuwigheden zoals virtuele ruiten en een functie die een gevoel van gewichtsloosheid creëert (overgenomen van NASA-ruimtereizen), tillen deze technologieën de vliegervaring naar nieuwe hoogten.