Brussel,
21
mei
2021
|
11:30
Europe/Brussels

IWC Schaffhausen en jarenlange partner Mercedes-AMG lanceren een op performance-engineering geïnspireerde chronograaf

Samenvatting

IWC Schaffhausen en Mercedes-AMG hebben de Pilot's Watch Chronograph Edition ‘AMG’ gelanceerd. Dit uurwerk is het nieuwste product dat is ontwikkeld in het kader van de samenwerking die de Zwitserse luxe horlogemaker en de Duitse autofabrikant in 2004 zijn aangegaan. De eerste Pilot's Watch Chronograph van IWC, gemaakt van titanium, wordt aangedreven door het door IWC vervaardigde kaliber 69385-uurwerk en heeft een wijzerplaat van koolstofvezel. IWC onthulde de nieuwe editie tijdens een webcast-gesprek met IWC CEO Christoph Grainger-Herr, Mercedes-AMG CEO Philipp Schiemer en de gezamenlijke merkambassadeur en autocoureur Maro Engel.

De langdurige samenwerking tussen de Zwitserse maker van luxe horloges en het performance- en sportautomerk Mercedes-AMG is gebaseerd op vele gemeenschappelijke waarden, waaronder het streven naar technische perfectie en compromisloze kwaliteit. Beide ondernemingen zijn opgericht door visionairs met gedurfde ideeën. In 1868 combineerde Ariosto Jones traditioneel vakmanschap met geavanceerde industriële technologie om de horlogemakerij in Zwitserland te herdefiniëren. In 1967 richtten Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher in Grossaspach (Duitsland) AMG op, met een visionair concept om geavanceerde racetechnologie te integreren in productiemodellen voor de openbare weg.

“Het partnerschap tussen Mercedes-AMG en IWC heeft alle componenten die nodig zijn voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Je komt zelden in contact met een bedrijf en met mensen die zoveel gemeenschappelijke interesses en waarden hebben. Onze toewijding aan vakmanschap van het hoogste niveau en ons streven naar emotionele productervaringen verenigt ons al sinds 2004 – en de Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ onderstreept ons sterke partnerschap nog eens extra”, aldus Philipp Schiemer, CEO van Mercedes-AMG.

“IWC Schaffhausen en Mercedes-AMG delen zowel een passie voor prestaties en design, als een toewijding aan uitmuntende engineering tot in het kleinste detail. Gedurende de afgelopen 17 jaar van het partnerschap hebben IWC en AMG opwindende momenten gedeeld in de autosport en daarbuiten en hebben we veel blijvende herinneringen gecreëerd voor onze klanten. Vandaag introduceren we met trots Mercedes-AMG als een permanent onderdeel van onze Pilot’s Watch Collection, te beginnen met de Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’”, legt Christoph Grainger-Herr, CEO van IWC Schaffhausen, uit.

De Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ (ref. IW377903) is vervaardigd van technische materialen uit de auto-industrie en is de eerste 43 mm Pilot’s Watch Chronograph van IWC met het door IWC geproduceerde kaliber 69385-uurwerk. Het is tevens de eerste Pilot’s Watch Chronograph met een kast die is gemaakt van extreem licht en krasbestendig titanium. De Grade 5 titanium afwerking geeft het horloge zijn matgrijze uiterlijk, geïnspireerd op AMG's kenmerkende Selenite Grey Magno lakafwerking. De wijzerplaat is voorzien van nauwkeurig geweven koolstofvezel, een materiaal dat rechtstreeks is afgeleid van de aero-onderdelen van AMG. Deze onderdelen worden vervaardigd in een complex proces waarbij warmte en druk worden gebruikt en staan bekend om hun opmerkelijke lichtheid en stijfheid. De grondstof: doorlopende koolstofvezels, die op weefmachines tot textielstructuren worden verwerkt, waardoor het eindproduct zijn karakteristieke geweven ‘carbonlook’ krijgt. De zwarte carbon wijzerplaat vormt het perfecte contrast met de zilverkleurige kleinere wijzerplaten op de chronograaf (subdials), die doen denken aan autosport-instrumenten.

Het allround performance-horloge wordt aangedreven door het door IWC vervaardigde kaliber 69385, een robuust en nauwkeurig chronograafuurwerk dat stopwatchmetingen van maximaal 12 uur mogelijk maakt. De chronograaffunctie wordt bediend door een kolomwiel, een complex onderdeel met twee functionele niveaus. Het Mercedes-AMG-logo is aangebracht op de achterzijde van de getinte saffierglazen kast. Het uurwerk is voorzien van een zwarte kalfslederen band met reliëf en contrasterende stiksels en een vouwsluiting.

De Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ werd onthuld tijdens een webcast die werd gepresenteerd door Philipp Schiemer en Christoph Grainger-Herr. Beiden vertelden over hun passie voor racen, de waarden die beide merken delen en de duurzame toekomst van horlogemakers en mobiliteit. Ze werden bijgestaan door Maro Engel, merkambassadeur van beide merken, die het perspectief van een professionele autocoureur inbracht. De webcast is te bekijken via https://watches.iwc.com/amgwebcast.

De Pilot’s Watch Chronograph Edition ‘AMG’ is vanaf 21 mei online te bestellen op IWC.com, via IWC boetieks en geautoriseerde retailpartners. Het uurwerk komt in aanmerking voor registratie onder het My IWC care programma en profiteert daarmee van een verlenging van 6 jaar op de standaard 2-jarige International Limited Warranty.

Overzicht van de technische gegevens:

Features

Mechanisch uurwerk - Chronograaffunctie voor uren, minuten en seconden - Datum- en dagaanduiding - Kleine secondewijzer - Schroefkroon - Glas beveiligd tegen verschuiven door luchtdrukval - Saffierglazen achterzijde

Uurwerk

IWC manufacture calibre

Frequentie

Steentjes

Vermogensreserve

Opwindingsmechanisme

69385

28,800 vph/ 4 Hz

33

46 uur

Automatic

Horloge

Materialen

Glas

Waterdichtheid

Diameter

Hoogte

Titanium kast, carbon wijzerplaat, zwarte wijzers, zwarte lederen band

Saffier, gewelfde rand, anti-reflecterende coating aan beide zijden

6 bar

43 mm

14,9 mm

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG is het performance- en sportwagenmerk van Mercedes-Benz Cars, gevestigd in Affalterbach, Duitsland. Gedreven door de fascinatie voor autosport richtten Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher de onderneming in 1967 op. Sinds 2005 is Mercedes-AMG GmbH een volledige dochteronderneming van Daimler AG en is het de sportieve tak van het concern met een breed scala aan modellen, variërend van krachtige compacte auto’s tot echte sportwagens zoals de AMG GT-familie. In tegenstelling tot de grootschalige productie worden de motoren van Mercedes-AMG volgens het principe ‘One Man, One Engine’ in Affalterbach geassembleerd. AMG werd geboren op het circuit en zet zich tot op de dag van vandaag in voor ‘Driving Performance’ tot in het kleinste detail, wat ook tot uiting komt in de voelbare, innovatieve perfectie van elk model. AMG – deze drie letters staan voor superieure autoprestaties, exclusiviteit, emotie, efficiëntie en uiterst dynamisch rijplezier en voor exclusieve ontmoetingen, contactmomenten en samenwerkingsverbanden voor klanten over de hele wereld. AMG blijft maatstaven zetten en heeft als submerk van Mercedes-Benz de ambitie om het productportfolio als performance luxury-merk te versterken. Momenteel zet AMG de transformatie van het bedrijf voort en herdefinieert het de Future of Driving Performance met geëlektrificeerde aandrijflijnen.

IWC Schaffhausen

In 1868 reisde de Amerikaanse horlogemaker en ondernemer Florentine Ariosto Jones van Boston naar Zwitserland en richtte in Schaffhausen de 'International Watch Company' op. Het was zijn visionaire droom om geavanceerde Amerikaanse productiemethoden te combineren met het vakmanschap van Zwitserse horlogemakers om de beste zakhorloges van dat moment te maken. Daarmee legde hij niet alleen de basis voor IWC’s unieke technische benadering, maar vestigde hij ook de gecentraliseerde productie van mechanische horloges in Zwitserland.

In de loop van haar 150-jarige geschiedenis heeft IWC Schaffhausen een reputatie opgebouwd voor het maken van functionele toepassingen, met name chronografen en kalenders, die ingenieus, robuust en gebruiksvriendelijk zijn. Als pionier in het gebruik van titanium en keramiek, specialiseert IWC zich vandaag de dag in technisch hoogstaande horlogekasten die zijn vervaardigd van geavanceerde materialen, zoals titanium aluminide en Ceratanium®. De tijdloze creaties van de Zwitserse horlogefabrikant, die het principe van ‘vorm volgt functie’ verkiest boven decoratie, belichamen de dromen en ambities van hun eigenaren op hun reis door het leven.

IWC koopt op verantwoorde wijze materialen in en neemt maatregelen om de impact op het milieu te minimaliseren, waardoor bijzonder duurzame uurwerken worden gecreëerd die generaties lang meegaan. Het bedrijf gaat er prat op dat het zijn eigen toekomstige horlogemakers en ingenieurs opleidt en dat het een uitstekende werkomgeving biedt voor alle werknemers. IWC werkt ook samen met organisaties die zich wereldwijd inzetten voor kinderen en jongeren.