Brussel,
06
november
2017
|
16:50
Europe/Brussels

Joint venture tussen BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group

IONITY – Krachtig Europabreed laadnetwerk maakt E-mobility voor lange afstanden mogelijk

Samenvatting
  • Joint venture is gericht op het opzetten van een High-Power-Charging (HPC) netwerk voor elektrische voertuigen

  • IONITY gaat tot 2020 circa 400 snellaadstations bouwen en exploiteren langs belangrijke Europese wegen

  • Al in 2017 worden de eerste 20 laadstations gebouwd in verschillende Europese landen

  • De laadcapaciteit van maximaal 350 kW verkort de laadtijd aanzienlijk in vergelijking met bestaande systemen

  • Geschikt voor de huidige en toekomstige elektromodellen van verschillende merken dankzij het Combined Charging System (CCS)

München, 3 nov. 2017 – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche hebben vandaag de oprichting van de joint venture IONITY aangekondigd. Deze joint venture gaat een Europees High-Power Charging (HPC) netwerk voor elektrische voertuigen opzetten en exploiteren.

Met de bouw van circa 400 HPC stations tot 2020 maakt IONITY het eenvoudiger om lange afstanden af te leggen met elektrische voertuien, een belangrijke stap op dit vlak. De joint venture is gevestigd in München en wordt geleid door Chief Executive Officer Michael Hajesch en Chief Operating Officer Marcus Groll. Begin 2018 moet hun team bestaan uit 50 leden.

“Het eerste Europabrede HPC netwerk speelt een cruciale rol in het verkooppotentieel van elektrische voertuigen. IONITY zorgt ervoor dat klanten toegang hebben tot een snellaadnetwerk met digitale betaalmogelijkheden, waardoor ze probleemloos lange afstanden kunnen afleggen”, aldus Hajesch.

20 laadstations worden dit jaar in gebruik genomen

Nog dit jaar worden in totaal 20 laadstations in gebruik genomen. Ze zijn gevestigd langs belangrijke doorgaande wegen in Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk, met tussenafstanden van circa 120 km. Hierbij wordt samengewerkt met ‘Tank & Rast’, ‘Circle K’ en ‘OMV’. In de loop van 2018 zal het netwerk worden uitgebreid naar meer dan 100 stations, waarbij elk station eigenaren van auto’s van verschillende merken in staat stellen om hun auto’s tegelijkertijd bij te laden.

Het netwerk beschikt over een capaciteit van maximaal 350 kW per laadpunt en maakt gebruik van de Europese laadstandaard Combined Charging System, waardoor de laadtijden aanzienlijk korter zijn dan bij de huidige systemen. De multimerk-aanpak en het feit dat het netwerk Europabreed is, zal de aantrekkelijkheid van elektrische voertuigen aanzienlijk vergroten.

Bij de zoektocht naar de beste locaties wordt gekeken naar de integratiemogelijkheden met bestaande laadtechnologieën en de medewerkers van IONITY kijken naar samenwerkingsmogelijkheden met bestaande infrastructuurinitiatieven, waaronder de initiatieven die worden ondersteund door de deelnemende fabrikanten alsmede politieke instanties. De investering onderstreept het commitment dat de deelnemende fabrikanten hebben met betrekking tot elektrische voertuigen en is vereist internationale samenwerking in de auto-industrie.

De initiatiefnemers, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group, hebben gelijke aandelen in de joint venture, terwijl andere autofabrikanten benaderd zullen worden met het verzoek om te helpen bij de uitbreiding van het netwerk.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.ionity.eu