Brussel,
04
augustus
2020
|
09:36
Europe/Brussels

Meet Mercedes DIGITAL #8 – Meer service binnen handbereik: de nieuwe Mercedes me Apps

Toegang tot het digitale ecosysteem van de auto met apps

Samenvatting

Stuttgart. De achtste aflevering van het nieuwsformat Meet Mercedes DIGITAL gaat volledig over de nieuwe apps van Mercedes me. Mathias Vaitl, Hoofd van Mercedes me & Digital Services Business bij Daimler AG, presenteert de nieuwe generatie Mercedes me Apps en het gepatenteerde, gestandaardiseerde ontwikkelaarsplatform van het bedrijf. "Meet Mercedes DIGITAL #8 – Meer service binnen handbereik: de nieuwe Mercedes me Apps” wordt uitgezonden op dinsdag 4 augustus 2020 om 14.00 uur in een mediaspecial op het digitale platform Mercedes me media via https://media.mercedes-benz.com/meetmercedesdigital en is daarna beschikbaar als video-on-demand.

De huidige Mercedes me-app, voor het eerst gepresenteerd in 2015, verbindt meer dan vijf miljoen Mercedes-Benz-klanten wereldwijd via de smartphone met hun auto’s en de digitale Mercedes-Benz-services. Zo ontstaat rond elk van deze auto’s een digitaal ecosysteem. Met verbeterde basisfuncties en een nog aantrekkelijkere klantervaring zetten de nieuwe apps van Mercedes-Benz het succesverhaal voort. Voordelen zijn onder meer kortere updatecycli en een nog eenvoudigere en intuïtievere bediening. Het vernieuwde aanbod bestaat uit drie apps - Mercedes me, Mercedes me Store en Mercedes me Service - die nu in 36 markten beschikbaar zijn om te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store. Tegen het einde van de zomer zijn de apps beschikbaar in meer dan 40 Mercedes me-landen. De apps kunnen worden gebruikt om voertuigfuncties met een smartphone te bedienen, digitale producten van Mercedes-Benz aan te schaffen of service-afspraken te boeken.

Yasmine Blair is de host van de afleveringen van Meet Mercedes DIGITAL. Mathias Vaitl geeft haar interessante inzichten in de “Software Development Kit” (SDK), de gemeenschappelijke basis van de apps. In 2019 was Mercedes-Benz de eerste autofabrikant die voor dit gestandaardiseerde platform toegangsrechten verleende aan softwareontwikkelaars van over de hele wereld. Hierdoor kunnen nieuwe functionaliteiten en diensten snel, flexibel en volgens duidelijke richtlijnen worden ontwikkeld.

De Meet Mercedes DIGITAL-serie, die afgelopen mei werd gelanceerd, is een innovatief nieuwsformat op Mercedes me media. Met regelmatige afleveringen in de vorm van een nieuwsbulletin behandelt het format actuele onderwerpen, gaat het de diepte in en biedt het deskundige analyses. De gemodereerde shows omvatten studio-interviews en verslagen vanaf verschillende locaties en testtracks. Elk onderwerp wordt aangevuld met diepgaande informatie in de vorm van video’s, graphics, persberichten en afbeeldingen die als download beschikbaar gesteld worden.