Brussels,
30
augustus
2023
|
10:49
Europe/Brussels

Mercedes-AMG GLC SUV instapmodel nu te bestellen

Samenvatting

·      GLC 43 4MATIC leverbaar vanaf 88.693 euro[1]

·      Omvangrijke standaarduitrusting met vierwielaandrijving en actieve achterasbesturing


 

consumentenprijs zijn btw inclusief

De Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC, de nieuwe performance-SUV (brandstofverbruik gecombineerd: 10,2-9,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 232-223 g/km)[1] is vanaf nu te bestellen . De verkoopprijs begint bij 88.693 euro1. Zowel vanbinnen als vanbuiten onderstrepen tal van AMG-specifieke details het dynamische en hoogwaardige karakter van de nieuwe Mercedes-AMG GLC SUV.

Daartoe behoren de AMG-specifieke grille met verticale lamellen en de specifieke voorskirt met flics en verchroomd sierelement. Ook de harmonieus geïntegreerde dorpelverbreders, de achterskirt in diffusorlook en de twee ronde dubbele uitlaatsierstukken kenmerken het design. In het interieur zorgen AMG-stoelen in lederlook ARTICO/microvezel MICROCUT AMG met specifieke graphics en bekledingen voor een sportieve touch. Optioneel zijn bekledingen in leder en nappaleder met AMG-reliëflogo in de voorste hoofdsteunen leverbaar. De AMG Performance-stoelen zijn eveneens als optie leverbaar.

Voor de aandrijving zorgt de 2,0 liter AMG-viercilindermotor met elektrische uitlaatgasturbo en een vermogen van 310 kW (421 pk). De riemaangedreven startdynamo (RSG) zorgt kortstondig voor een extra boost van 10 kW (14 pk) in het lagere toerentalbereik. De standaard vierwielaandrijving, het AMG RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping, de actieve achterasbesturing en de snel schakelende transmissie versterken de emotionele rijbeleving die kenmerkend is voor AMG.

Uitgebreid aanbod individuele opties

Tal van opties bieden uitgebreide individualiseringsmogelijkheden voor uiteenlopende klantwensen:


• AMG-nightpakket exterieur

• AMG-nightpakket II

• AMG-carbonpakket I exterieur

• MANUFAKTUR hightechzilver magno

• AMG Performance-stoelenpakket Advanced

• AMG Performance-stoelenpakket High-End

• AMG DYNAMIC PLUS-pakket

• AMG Real Performance Sound

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.


 


[1] De vermelde cijfers zijn de WLTP CO2-cijfers gemeten volgens Art. 2 Nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn berekend op basis van deze waarden.