Brussel,
01
februari
2022
|
11:26
Europe/Brussels

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE te bestellen

Krachtigste seriemodel uit Affalterbach ook leverbaar als AMG Special Edition in green hell magno

Samenvatting

De nieuwe Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (brandstofverbruik gecombineerd: 7,9 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 180 g/km gecombineerd; stroomverbruik gecombineerd: 12,0 kWh/100 km) is met zijn systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en een maximaal systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het merk uit Affalterbach. De vierdeurs coupé is de eerste performance-hybrid en tegelijkertijd het krachtigste seriemodel van AMG tot nu toe. De combinatie van de 4,0 liter V8-biturbomotor met een elektromotor zorgt op een indrukwekkend efficiënte manier voor onovertroffen prestaties en een uitstekende rijdynamiek. Hij is er ook als speciale Edition met green hell magno lak en vele unieke in- en exterieurdetails. De E PERFORMANCE is per vandaag te bestellen en heeft een vanafprijs van € 202.312.

Mercedes-AMG bewandelt zijn eigen technische weg om zijn merktypische DNA klaar te stomen voor een geëlektrificeerde toekomst. Hiervoor gebruikt het in Affalterbach gevestigde bedrijf bij zijn E PERFORMANCE HYBRID-strategie onder meer technologieën uit de Formule 1. Het concept omvat een onafhankelijke aandrijvings-lay-out met een elektromotor en accu op de achteras. Bij de AMG GT 63 S E PERFORMANCE bestaat het systeem uit een 4,0 liter V8-biturbomotor met een permanent bekrachtigde synchrone elektromotor, een door AMG ontwikkelde high-performance accu en de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. Het systeemvermogen van 620 kW (843 pk) en het maximale systeemkoppel van meer dan 1.400 Nm maken een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in slechts 2,9 seconden mogelijk. Deze nieuwe Mercedes-AMG bereikt 200 km/h in minder dan 10 seconden en heeft een topsnelheid van 316 km/h.

Het nieuwe topmodel van de modelserie heeft een uitgebreide standaarduitrusting, die onder meer bestaat uit:

·      Het AMG RIDE CONTROL+-onderstel past met traploos instelbare overdrukventielen de demping van elk wiel in slechts enkele milliseconden aan de situatie aan. Via het AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma kan de basisafstelling worden geselecteerd, variërend van ‘Sport+’ voor bijzonder dynamisch rijden tot ‘Comfort’ voor soepel cruisen. De afstemming van de rijprogramma’s kan bovendien met een druk op de knop in drie verschillende standen worden gezet.

·      De geïntegreerde rijdynamiekregeling AMG DYNAMICS, beïnvloedt onder meer de regelstrategie van het ESP® (elektronisch stabiliteitsprogramma), de vierwielaandrijving en het elektronisch gestuurde sperdifferentieel op de achteras. Dit verhoogt de wendbaarheid zonder in te boeten aan stabiliteit.

·      Het high-performance keramische composietremsysteem is licht, heeft een lange levensduur en een extreem hoge stabiliteit.

Net als bij de andere modellen uit de modelserie zijn er ook bij de nieuwe performance-hybrid veel individualiseringsmogelijkheden. Een greep uit het aanbod:

·      De nieuwe, exclusieve AMG Special Edition in de lakkleur AMG green hell magno. Deze performance-hybrid oogt zeer sportief dankzij de zwarte 21 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen met glansgedraaide velgrand. Het AMG-nightpakket en het AMG-nightpakket II zorgen voor een sportieve look met bepaalde exterieurelementen in hoogglanzend zwart en donkerchroom, evenals de zwarte folie boven de dorpelverbreders. Als optie zijn het AMG Aerodynamics-pakket en het AMG-carbonpakket exterieur leverbaar. Het optionele panoramadak laat veel licht binnen in het interieur dat zich, bij deze speciale versie, onderscheidt met highlights zoals de sportstoelen in nappaleder Exclusief in tweekleurig titaangrijs pearl/zwart met gele contrastsiernaden of (optioneel) de AMG Performance-stoelen, evenals de AMG-sierelementen in pianolaklook zwart of (optioneel) carbon. Het exclusieve karakter van de Edition wordt benadrukt door het Edition-embleem in het interieur en de verlichte instaplijsten waarvan de kleur is afgestemd op de lakkleur.

·      De AMG GT 63 S E PERFORMANCE is ook te specificeren als luxe Special Edition met een lak in de donkere edelsteenkleur rubellietrood. Deze uitvoering heeft onder meer het exterieurpakket in hoogglanzend chroom en zilverkleurige, glansgedraaide 21 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen.

·      Het label MANUFAKTUR staat voor de hoogste mate van individualiteit en luxe met geselecteerde materialen die overwegend met de hand worden verwerkt. Het aanbod bestaat onder meer uit een keur aan exclusieve lakkleuren en hoogwaardige interieurmaterialen. Enkele voorbeelden voor de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé zijn de lakken MANUFAKTUR klassiekgrijs uni, MANUFAKTUR olijf metallic of MANUFAKTUR koperoranje magno (matte lak) en verschillende lederkleuren. Het programma omvat tevens een tweekleurig lederen stuurwiel, hoogpolige vloermatten met gestikt opschrift ‘AMG’ en foliesets in drie kleurvarianten voor de dorpelverbreders.


 

De technische gegevens in één oogopslag

 Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Systeemvermogen620 kW (843 pk)
Systeemkoppel1.010 – 1.470 Nm3
Verbrandingsmotor4,0 liter V8 met directe inspuiting en uitlaatgasturbo
Cilinderinhoud3.982 cm3
Max. vermogen, verbrandingsmotor470 kW (639 pk) bij 5.500 – 6.500 t/min
Max. koppel, verbrandingsmotor900 Nm bij 2.500 – 4.500 t/min
Max. vermogen, elektromotor150 kW (204 pk)
Max. koppel, elektromotor320 Nm
AandrijvingVierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ met volledig variabele koppelverdeling en driftmodus
TransmissieAMG SPEEDSHIFT MCT 9G

Brandstofverbruik gecombineerd

combined

combined

7,9 l/100 km4
CO2-emissie gecombineerd180 g/km4
Stroomverbruik gecombineerd12,0 kWh/100 km4
Energiecapaciteit6,1 kWh
Elektrische actieradius12 km4
Acceleratie 0-100 km/h2,9 sec.
Topsnelheid316 km/h

3   Totaalsysteem, afhankelijk van versnellingscombinatie.

4  De getoonde cijfers zijn de WLTP CO2-waarden gemeten volgens art. 2 Nr. 3 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. Op basis van deze cijfers zijn de brandstofverbruikcijfers berekend. Het stroomverbruik en de actieradius zijn bepaald op basis van Comissie Verordening (EU) nr. 2017/1151.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.