Brussels,
21
augustus
2023
|
11:47
Europe/Brussels

Mercedes-Benz op de Pebble Beach Automotive Week: wereldpremière van de Mercedes-AMG GT en historische highlights

Samenvatting

·      Topevenement van het wereldwijde Pebble Beach Concours d'Elegance van 17 t/m 20 augustus 2023

·      Wereldpremières van de nieuwe Mercedes-AMG GT en een exclusieve special edition op basis van de Mercedes-AMG SL

·      Mercedes-Maybach toont topmodellen en host een netwerklunch

·      Tentoonstelling van de sportwagenstudie Mercedes-Benz Vision One-Eleven en het kunstwerk PROJECT MONDO G

·      Mercedes-Benz Heritage presenteert de sport- en supersportmodellen uit de collectie

·      Grootste compressorsportwagen-bijeenkomst in Noord-Amerika, aansluitend op de Pebble Beach Automotive Week

Mercedes Benz biedt een gevarieerde merkbeleving tijdens de Pebble Beach Automotive Week. De Mercedes AMG GT en een exclusieve speciale editie van de Mercedes AMG SL vieren er hun wereldpremière. De topmodellen van Mercedes Maybach maken het topsegment compleet. Met de Vision One Eleven en PROJECT MONDO G toont het merk ook innovatieve concept cars.

“Tijdens de Pebble Beach Automotive Week willen we u uitnodigen voor een historische reis door de tijd en laten zien waarom Mercedes Benz al 137 jaar fascineert met geselecteerde iconen van onze merken. Onder de internationale autoplatforms heeft dit evenement voor ons een onvergelijkbare status, niet alleen vanwege de Californische levensstijl. Het evenement is een magneet voor autoliefhebbers en biedt ons nieuwe mogelijkheden in een eersteklas ambiance.

“Tijdens de Pebble Beach Automotive Week maken we een reis door de tijd met een aantal merkiconen die laten zien waarom Mercedes-Benz mensen al 137 jaar blijft fascineren. Dit evenement is voor ons een ongeëvenaard belangrijk internationaal autoplatform, en niet alleen vanwege de Californische lifestyle. Pebble Beach is een magneet voor autoliefhebbers en opent nieuwe mogelijkheden voor ons om persoonlijke ontmoetingen met onze merken in een eersteklas setting mogelijk te maken.”

Bettina Fetzer, Hoofd Communicatie en Marketing Mercedes-Benz AG

Wereldpremière van de nieuwe Mercedes-AMG GT

Mercedes AMG zet zijn succesverhaal in Pebble Beach voort en viert dit jaar een heel bijzondere première tijdens de Automotive Week: in de aanloop naar het 72ste Concours d'Elegance presenteert het performance- en sportwagenmerk de volgende generatie van de Mercedes-AMG GT. Na de SLS, de eerste generatie van de tweedeurs GT, de GT 4-Door Coupé en de SL, is de nieuwe tweedeurs al de vijfde sportwagen die volledig in eigen huis is ontwikkeld door Mercedes-AMG. De nieuwe AMG GT heeft een gewijzigd dimensionaal concept in vergelijking met zijn voorganger, maar blijft trouw aan zijn sportieve en dynamische DNA. De nieuwe AMG GT belichaamt dan ook als geen ander model uit Affalterbach de hoge eisen van het merk op het gebied van performance luxury.

“De Pebble Beach Automotive Week en het afsluitende Concours d’Elegance vormen al decennialang een fascinerend podium voor zeer exclusieve juweeltjes uit de auto-industrie. Er is geen geschiktere setting denkbaar om onze exclusieve merken en modellen aan het publiek te tonen en daarbij traditie met moderniteit te verbinden. Zo staat bij Mercedes-Maybach bijvoorbeeld de DS 7 Cabriolet uit 1932 oog in oog met de volledig elektrische EQS SUV. Ook onze offroad-iconen van de G-klasse zijn vertegenwoordigd. En ik kijk vooral uit naar de exclusieve wereldpremière van onze nieuwe Mercedes-AMG GT op Pebble Beach.”

Michael Schiebe, voorzitter van de raad van bestuur Mercedes-AMG GmbH en Hoofd divisies Mercedes-Benz G-Klasse & Mercedes-Maybach

Presentatie individualiseringsprogramma MANUFAKTUR en première van een speciale editie van de Mercedes-AMG SL

Mercedes-Benz heeft klanten altijd de mogelijkheid geboden om hun voertuigen een persoonlijke noot te verlenen. Van verschillende lakkleuren tot een breed scala aan andere optionele uitrustingen, een Mercedes kan geheel naar persoonlijke wensen en ideeën worden samengesteld. Twee jaar geleden ging Mercedes-Benz nog een stap verder met de introductie van het label MANUFAKTUR. Met dit programma kunnen klanten hun voertuig nog verder individualiseren. Gezien het grote succes van het maatwerkprogramma, wordt het gestaag uitgebreid. Bezoekers kunnen op Pebble Beach kennismaken met een recent voorbeeld uit de collectie, een Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE (brandstofverbruik gecombineerd: 4,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 100 g/km; energieverbruik gecombineerd: 21,4 kWh/100 km). Ook kunnen geïnteresseerden ter plekke een kijkje nemen in het maatwerkaanbod van het MANUFAKTUR-programma voor Mercedes-Maybach. En als highlight viert een limited edition van de Mercedes-AMG SL zijn wereldpremière.

Mercedes-Maybach toont topmodellen en host een exclusieve lunch

Naast de actuele seriemodellen presenteert Mercedes-Maybach ook een historische Maybach Zeppelin DS 7 van een particuliere verzamelaar, evenals het nieuwste lid van de familie, de volledig elektrische Mercedes- Maybach EQS 680 SUV (voorlopige waarden: energieverbruik gecombineerd: 24,4-22,5 kWh/100 km; CO2-uitstoot: 0 g/km)1. Daarnaast presenteert het partnerbedrijf MAYBACH Icons of Luxury een selectie van zijn exclusieve accessoires en andere producten. Het merk Maybach staat al sinds de oprichting voor pioniersgeest en innovatie. Daniel Lescow, Hoofd Mercedes-Maybach, nodigt dit jaar dan ook geselecteerde gasten en journalisten uit voor een lunch. Het evenement biedt een platform om de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe technologieën op basis van kunstmatige intelligentie (AI) te bespreken met experts zoals Dr. Poppy Crum van Standford University en Ulrich Schmid Maybach, voorzitter van de Maybach Foundation.

Veelzijdige geschiedenis van het merk Mercedes Benz beleven

Mercedes-Benz Heritage opent het evenement op 16 augustus met een Welcome Tour op de legendarische Highway 1 langs de westkust van Los Angeles tot Pebble Beach. De volgende dag vormt de officiële Pebble Beach Tour d’Elegance de aftrap van de Pebble Beach Automotive Week 2023 – het topevenement van het wereldwijde Concours d’Elegance. De opening wordt begeleid door twee exclusieve Mercedes-Benz compressormodellen uit de W 06-serie: een Type S, de letter staat voor ‘Sport’, met een vierzits sportcarrosserie uit 1927, en een Type SS ‘Super-Sport’ Cabriolet uit 1930 die destijds als koets werd gebouwd voor de Maharadja van Kasjmir.

“De Pebble Beach Automotive Week is, met zijn legendarische Concours d'Elegance, een topevenement in de wereld van klassiekerliefhebbers waarin exclusieve evenementen geen zeldzaamheid zijn. Mercedes-Benz Heritage richt zich dit jaar op een belangrijke constante in de geschiedenis van ons merk: als oudste autofabrikant ter wereld inspireerde Mercedes-Benz al in de jaren twintig en dertig mensen met eersteklas, sportieve droomauto’s met innovatieve technologie. De compressorsportwagens van de S-serie zijn daar een goed voorbeeld van en laten zien hoe belangrijk de autotraditie is voor de toekomst. Tijdens dit evenement gaat het al lang niet meer alleen over de geschiedenis maar ook om belangrijke innovaties gericht op de toekomst.”

Marcus Breitschwerdt, Hoofd Mercedes-Benz Heritage

Op zondag 20 augustus 2023 vindt het hoogtepunt van de Automotive Week plaats, het traditionele Pebble Beach Concours d'Elegance. Het internationale publiek kijkt elke editie met grote belangstelling uit naar de winnaars die tijdens de show worden bekroond met de prijs ‘Best of Show’. Mercedes-Benz is een van de meest succesvolle merken in de geschiedenis van deze onderscheiding. De meest recente winnaars van Mercedes-Benz waren de Mercedes-Benz 540 K Autobahn Courier van Arturo en Deborah Keller in 2021 en de Mercedes-Benz Type S Tourer met Barker-carrosserie van Bruce McCaw in 2017.

Veelzijdige geschiedenis van het merk Mercedes Benz beleven

Daarnaast biedt Mercedes-Benz Heritage journalisten tijdens de Pebble Beach Automotive een uitgebreid programma. Van donderdag 17 augustus tot en met zaterdag 19 augustus worden klassiekers van het merk gepresenteerd als onderdeel van de Mercedes Benz Star Lounge op het festivalterrein. De klassiekers vertegenwoordigen verschillende facetten van de geschiedenis van het merk, waaronder de premières van de Mercedes-Benz 600 (W 100) en de Mercedes-Benz ‘Pagode’ SL van de 113-serie uit 1963. Andere thema’s zijn de traditie van de E-Klasse alsmede luxe cabrio’s en sportwagens uit de geschiedenis van Mercedes-Benz.

Grootste bijeenkomst van de W 06-serie in Noord-Amerika

Mercedes-Benz Classic neemt direct na de Pebble Beach Automotive Week deel aan een ander hoogstaand evenement,  dat volledig in het teken staat van de compressorsportwagens en racewagens van de S-serie. Tijdens een historische tour van 21 tot 24 augustus komen twintig van deze legendarische voertuigen samen, waardoor het dit jaar de grootste bijeenkomst van de W 06-serie in Noord-Amerika wordt. Naast de supersportwagens van verzamelaars nemen ook de twee eerder op Pebble Beach gepresenteerde Mercedes-Benz sport- en supersportmodellen uit de eigen collectie deel aan de tour. Marcus Breitschwerdt rijdt tijdens de tour mee in de Mercedes-Benz SS Cabriolet van de Maharadja van Kashmir.

Mercedes-Benz Concept Cars en verkoopstart van een limited C 111-accessoirecollectie

Mercedes-Benz presenteert in Pebble Beach met de Mercedes-Benz Vision One Eleven, die enkele weken geleden in Californië zijn wereldpremière beleefde, een sportwagenstudie die een zeer dynamische designtaal combineert met een innovatieve, volledig elektrische aandrijflijn. Het supersportieve silhouet wordt bepaald door het consequent doorgevoerde ‘one bow’-design in de kenmerkende Mercedes-stijl van de eenentwintigste eeuw. Tot de technische highlights behoren twee krachtige en zeer efficiënte axiale fluxmotoren van YASA, een Engelse specialist in elektromotoren uit Oxford en sinds juli 2021 een volledige dochteronderneming van Mercedes-Benz AG. De Mercedes-Benz Vision One Eleven zet de traditie voort van de legendarische experimentele C 111-modellen uit de jaren zestig en zeventig.

Samen met de presentatie van de sportwagenstudie lanceert Mercedes-Benz ook de Collection ‘LIMITED EDITION 1 OF 111’. De Collection vertaalt de geest van de zeventiger jaren naar het hier en nu en combineert ongedwongen sportiviteit met liefde voor details. De Collection-artikelen – een weekendtas, een sweathoodie, een zonnebril, een cap en een beschermhoes voor de iPhone 14 Pro – zijn voorzien van de karakteristieke designelementen van het voertuig. De vijf items zijn elk gelimiteerd tot 111 stuks en de Collection is nu verkrijgbaar op www.1of111.com

Naast de Mercedes-Benz Vision One Eleven is ook het kunstwerk PROJECT MONDO G in Pebble Beach aanwezig. Het combineert de karakteristieke kenmerken van de Mercedes-Benz G-klasse met het pufferjack van Moncler als onderdeel van de samenwerking van beide merken.

1 De gegevens over het energieverbruik en de actieradius zijn voorlopig en werden intern bepaald volgens de certificeringsmethode ‘WLTP-testprocedure’. Tot nu toe zijn er geen bevestigde cijfers van een officieel erkende testorganisatie, noch enige EG-typegoedkeuring of conformiteitscertificaat met officiële cijfers bekend. Verschillen tussen de vermelde cijfers en de officiële cijfers zijn mogelijk.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.