25
september
2017
|
14:42
Europe/Brussels

Mercedes-Maybach G-Klasse Landaulet

Luxe in beperkte oplage : Ultrazeldzame Mercedes-Maybach G650 Landaulet verkochtvoor het goede doel tijdens Bonhams Zoute Sale

Samenvatting

Tijdens de Zoute Sale op 6 oktober veilt Bonhams een nieuw meesterwerk van autotechniek: een van de nauwelijks 99 exemplaren van de Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Bonhams schenkt zijn vergoedingen en de opbrengst van de verkoop aan Laureus Sport for Good, een liefdadigheidsinstelling waarvan Mercedes-Benz een wereldwijde partner is. Die stichting helpt kinderen en jonge mensen om geweld, discriminatie en achterstand te overwinnen door middel van sport.

De ultrazeldzame SUV werd gelanceerd op het autosalon van Genève en tegen het einde van het salon was de hele reeks van 99 exemplaren verkocht. Het is de eerste keer dat een van deze voertuigen openbaar wordt geveild. Een unieke kans met andere woorden om eigenaar te worden van een van de meest indrukwekkende, luxueuze en gezochte 4x4-modellen ooit.

Bonhams verwacht dat de auto zijn aankoopprijs van 630.000 euro + btw (te betalen in het land van import) ruimschoots zal overschrijden aangezien honderden mensen hun interesse in de beperkte reeks betuigden op het Autosalon van Genève.

Met zijn uiterst potente, 630 pk sterke Mercedes AMG V12-biturbomotor onder de kap biedt deze terreinwagen de ultieme combinatie van prestaties en luxe. Hij is meer dan 5 meter lang en 2 meter hoog en heeft een bodemvrijheid van een halve meter dankzij zijn portaalassen. De G 650 gaat dan ook geen enkel terrein uit de weg.

Onder zijn extreme, hoekige koetswerk schuilt een onvermoed luxueus limousine-interieur. Volledig neerklapbare, individuele zetels met verwarming en massagefunctie zorgen samen met de lederen tafeltjes voor het hoogst denkbare comfort terwijl het stoffen panoramadak zich met een druk op de knop laat openen.

De auto wordt aangeboden als een liefdadigheidslot en de opbrengst gaat naar Laureus Sport For Good. Die liefdadigheidsinstelling werd in 2000 opgericht nadat Nelson Mandela tijdens de Laureus World Sports Award verklaarde dat “sport de kracht heeft om de wereld te veranderen”.

De stichting ondersteunt meer dan honderd programma’s in veertig landen, die zich stuk voor stuk inzetten voor facetten zoals gezondheid, onderwijs, gendergelijkheid, inclusiviteit en conflictoplossing.

Als eerste G 650 Landaulet die onder de hamer gaat, biedt deze wagen een niet te missen kans voor mensen die ‘s werelds meest extreme terreinen willen veroveren in onovertroffen luxe.