Brussels,
09
februari
2023
|
14:33
Europe/Brussels

Mercedes-Maybach introduceert eerste plug-in hybrid

Samenvatting

·      De Mercedes-Maybach S 580 e (voorlopige waarden, gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 1,0 - 0,8 l/100 km, gewogen CO2-emissie gecombineerd: 23 - 18 g/km, gewogen energieverbruik gecombineerd: 25,0 - 22,9 kWh/100 km)1 markeert het begin van een nieuw tijdperk in de ruim honderdjarige geschiedenis van het traditierijke merk

·      Met een elektrische actieradius tot 100 km (WLTP) 1, afhankelijk van de uitrusting, en een elektrisch aandrijfvermogen van 110 kW/150 pk kan de luxe limousine zowel in als buiten de stad lange afstanden lokaal CO2-emissievrij afleggen

·      Het model is in eerste instantie leverbaar in China, gevolgd door Thailand, Europa en andere landen

Sinds Wilhelm en Karl Maybach in 1921 begonnen met het bouwen van automobielen, wordt het merk Mercedes-Maybach beschouwd als de maatstaf voor luxe, stijl en status. Het was hun doel was om “het beste van het beste” te creëren, een streven dat tot op de dag van vandaag kenmerkend blijft voor het unieke karakter van Mercedes-Maybach. Het legendarische merk vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit om aan de hoogste klantverwachtingen van iets bijzonders te voldoen. En met succes, want de vraag naar de huidige Mercedes-Maybach S-klasse blijft sinds de introductie in 2021 gestaag groeien.

“Met onze eerste plug-in hybrid combineren we de typische luxe-ervaring van Maybach met lokaal emissievrij rijden in de elektrische rijmodus. De Mercedes-Maybach S 580 e markeert een cruciale stap in de transformatie van ons traditierijke merk naar een elektrische toekomst. Al in 2023 gaan we ons eerste volledig elektrische model presenteren.”

Daniel Lescow, Hoofd Mercedes-Maybach bij Mercedes Benz Group AG

De Mercedes-Maybach S 580 e biedt klanten een bijzondere beleving van stilte. In de puur elektrische rijmodus wordt het toch al uitzonderlijk stille interieur nóg stiller. De limousine rijdt in deze modus bijna geruisloos en zonder lokale emissies. Elektrospecifieke kenmerken zijn – typisch voor Maybach – subtiel geïntegreerd, zoals de verborgen laadaansluiting aan de linkerkant van het voertuig, blauwe kleuraccenten in de koplampen of de aanduiding van bijvoorbeeld de laadstatus van de accu in het combi-instrument.

De basis van de hybride aandrijving bestaat uit een zescilinder lijnmotor van de huidige generatie benzinemotoren van Mercedes-Benz. De zeer efficiënte motor combineert een hoog vermogen met een laag verbruik en dienovereenkomstig lage emissies. Het systeemvermogen van 375 kW/510 pk en het systeemkoppel van 750 Nm staan garant voor onovertroffen prestaties. Het maximumkoppel van 440 Nm van de elektromotor is direct beschikbaar, wat resulteert in een krachtige acceleratie en een dynamisch rijgedrag. De Mercedes-Maybach S 580 e accelereert van 0-100 km/h in 5,1 seconden.

Voor driefasig laden via het AC-net is standaard een 11 kW-lader aan boord. Een 60 kW DC-lader voor snelladen met gelijkstroom is als optie leverbaar, waarmee een bijna lege accu in circa 30 minuten volledig kan worden geladen.

De belangrijkste gegevens

  

S 580 e

Cilinderaantal/-opstelling benzinemotor 

6-in-lijn

Cilinderinhoud benzinemotor

cm3

2,999

Max. vermogen benzinemotor

kW/pk

270/367

bij

t/min

5,500-6,100

Max. koppel benzinemotor

Nm

500

bij

t/min

1,600-4,500

Max. vermogen elektromotor

kW/pk

110/150

Max. koppel elektromotor

Nm

440

Systeemvermogen

kW/pk

375/510

Systeemkoppel

Nm

750

Gewogen brandstofverbruik, gecombineerd (WLTP)[1]

l/100 km

1.0-0.8

Gewogen CO2-emissie gecombineerd (WLTP)1

g/km

23-18

Gewogen energieverbruik gecombineerd (WLTP)1

kWh/100 km

25.0-22.9

Elektrische actieradius (WLTP: EAER gecombineerd)1

km

tot 100

Acceleratie 0-100 km/h

sec.

5.1

Topsnelheid

km/h

250

Topsnelheid elektrisch

km/h

140

1Cijfers voor brandstofverbruik, CO2-emissie en energieverbruik zijn voorlopig en werden intern bepaald volgens de certificatiemethode "WLTP-testprocedure". EG-typegoedkeuring en een conformiteitscertificaat met officiële cijfers zijn nog niet beschikbaar. Verschillen tussen de vermelde cijfers en de officiële waarden zijn mogelijk.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.