Brussel,
15
maart
2018
|
11:55
Europe/Brussels

Mercedes me Flexperience: een Mercedes-Benz voor iedere gelegenheid

Samenvatting

Met Mercedes me Flexperience zetten Mercedes-Benz en Daimler Financial Services een volgende stap op de weg naar geïntegreerde mobiliteitsaanbieder. Naast het kopen, financieren of leasen van een auto kunnen klanten en andere geïnteresseerde partijen er in de toekomst voor kiezen om tegen een vast maandtarief een jaar lang maximaal twaalf nieuwe auto’s naar keuze te rijden. Inbegrepen zijn verzekering, onderhoud, reparaties en banden inclusief 36.000 km op jaarbasis.

Centraal onderdeel in deze nieuwe mobiliteitsservice is de Mercedes me Flexperience-app, waarmee klanten de complete handling van de auto 24/7 kunnen volgen. Dat varieert van de keuze van zijn/haar ‘droomauto’ tot aan het afhalen en weer inleveren ervan. Daarmee wordt het hele huurproces dus gedigitaliseerd. Op basis van Mercedes-Benz Rent, de verhuurtak van Mercedes-Benz Bank, is Mercedes me Flexperience een nieuwe mobiliteitsservice die werd ontwikkeld en uitgewerkt door Lab1886, de innovatieve denktank van Daimler AG en Daimler Financial Services. De eerste pilots worden gedraaid met twee van de grootste dealergroepen binnen het Duitse dealernetwerk van Mercedes-Benz Cars: BERESA en LUEG. Met de nieuwe service worden tegelijkertijd bestaande en nieuwe klantgroepen bediend.

“Met Mercedes me Flexperience beschikken we over een nieuw, volledig gedigitaliseerd mobiliteitsaanbod. Onze klanten kunnen maximaal twaalf auto’s per jaar naar keuze en naar behoefte flexibel gebruiken; een ‘car on demand’ dus. Een Cabriolet voor het weekend, een SUV voor gezinsvakanties, een Limousine voor zakelijk gebruik; het wijzigen van auto kan dankzij de app op ieder moment van de dag”, aldus Britta Seeger, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor Mercedes-Benz Cars Sales. “Dit maakt het voor iedereen eenvoudig om de passende Mercedes-Benz voor iedere gelegenheid te kiezen. Met Mercedes me Flexperience zetten we een nieuwe stap voorwaarts naar een compleet pakket voor individuele mobiliteit.”

De voordelen van digitalisering gaan bij Mercedes me Flexperience veel verder dan alleen het afhandelen van het huurproces. In tegenstelling tot traditionele autohuur kan de klant de motor, kleur en interieuruitrusting zelf kiezen. Upgraden naar een hogere voertuigklasse is op elk moment mogelijk. Aanvullend verschaft de app een compleet overzicht van de huurhistorie en de kosten, en dankzij de connectiviteitsmogelijkheden ook voertuiggegevens als het brandstofpeil en de kilometerstand.

“Met Mercedes me Flexperience laten we opnieuw zien dat we prioriteit geven aan het snel lanceren van nieuwe, innovatieve producten en services. Het combineren van de sterke punten van onze core business en de start-upmentaliteit van Lab1886 is daarin zeer belangrijk voor ons”, aldus Susanne Hahn, die aan het hoofd staat van Lab1886.

Over Lab1886

Lab1886 is de innovatieve denktank van Daimler AG met zijn eigen incubator. Het bedrijf levert gekwalificeerd personeel uit de start-upwereld die werknemers van Daimler ondersteunen bij de implementatie. Het doel is om zo veel sneller van idee tot product of businessmodel te komen. Lab1886 werkt vanuit vier locaties op drie continenten: Stuttgart en Berlijn in Duitsland, Beijing in China en Sunnyvale in de VS. Onder arbeidsomstandigheden die vergelijkbaar zijn met die bij een start-up, vertrouwt Daimler bij Lab1886 op zwermintelligentie. Het doel daarbij is om ideeën van individuele werknemers, teams en afdelingen sneller van de grond te krijgen. Daarvoor beschikt Lab1886 over alle benodigde infrastructuren en competenties, aangevuld met tien jaar ervaring in het implementeren van nieuwe businessmodellen. Deze vrijheid biedt werknemers de gelegenheid om in een platte organisatiestructuur en een creatieve werkomgeving te opereren.