Brussel,
23
mei
2022
|
14:09
Europe/Brussels

Nieuwe instapversie Mercedes-AMG SL 43 roadster nu te bestellen

Alle standaarduitrustingsfeatures en opties ook beschikbaar in de configurator

Samenvatting

Met de nieuwe Mercedes-AMG SL 43 (gecombineerd brandstofverbruik: 9,4–8,9 l/100 km, gecombineerde CO2-emissies 214–201 g/km)[1] is de iconische wereld van de sportieve roadster nu toegankelijk vanaf €125.719 Euro incl. BTW. Dit is de vanafprijs voor de 2+2-versie met achterwielaandrijving, die nu te bestellen is. Tot de omvangrijke standaarduitrusting behoren onder meer een elektrisch bedienbare multilaags stoffen softtop, 19 inch AMG lichtmetalen velgen, DIGITAL LIGHT, het AMG high-performance composiet remsysteem en het actieve luchtregelsysteem AIRPANEL. Eveneens standaard zijn de actieve achterspoiler, de ‘hyperanaloge’ cockpit met het MBUX infotainmentsysteem en het kantelbare multimedia touchscreen, plus comfortstoelen bekleed met een combinatie van lederlook ARTICO en stof. Het uitgebreide aanbod aan opties biedt tal van mogelijkheden voor personalisatie. De AMG 2,0-liter viercilindermotor levert 280 kW (381 pk) en een maximumkoppel van 480 Nm. Een elektrische uitlaatgasturbo wordt hierbij voor het eerst wereldwijd in een productiemodel toegepast. Deze technologie stamt uit de Formule 1™ en garandeert een extra scherpe gasrespons over het gehele toerenbereik. De turbo wordt aangedreven door het 48V boordnet dat ook de riemaangedreven startdynamo van stroom voorziet. Dit systeem levert kortstondig een extra boost van 10 kW (14 pk). De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u vergt slechts 4,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 275 km/u.


 


 

[1]   De weergegeven waarden zijn ‘WLTP CO2-waarden’ overeenkomstig met Artikel 2 Nr. 3 Implementing Regulation (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers werden berekend op basis van deze waarden.

Het exterieurdesign van de SL 43 verschilt in specifieke details van dat van de twee achtcilindermodellen. Zo heeft hij afwijkende voor- en achterbumpers en ronde in plaats van hoekige dubbele uitlaatsierstukken. De kenmerkende eigenschappen van het koetswerkdesign van de SL zijn de lange wielbasis, korte overhangen, lange motorkap, het verder naar achteren geplaatste passagierscompartiment met de sterk hellende voorruit en de krachtige achterzijde. Die combinatie resulteert in de typische SL-verhoudingen. Het openen en sluiten van de drielaagse stoffen kap duurt dankzij de ruimtebesparende Z-vouw slechts zo’n 15 seconden en is mogelijk tot een snelheid van 60 km/u.

Met zijn innovatieve motorconcept focust het nieuwe instapmodel van de 2+2-zits roadster ook op techniek-georiënteerde kopers. Door de combinatie van een lichtgewicht viercilindermotor op de vooras en achterwielaandrijving legt de SL 43 zeer bijzondere rijeigenschappen aan de dag. Een mooi voorbeeld van de uitgebreide overdracht van Formule 1™-technologie naar de ontwikkeling van productiemodellen is de elektrische uitlaatgasturbo. De technologie verhoogt de responsiviteit en daarmee het rijplezier, terwijl tegelijkertijd de efficiëntie van het aandrijfsysteem wordt verbeterd.

Een smalle elektromotor met een breedte van slechts vier centimeter is direct op de as van de turbocompressor geïntegreerd, tussen het turbinewiel aan de uitlaatzijde en het compressorwiel aan de inlaatzijde. Deze drijft de as van de turbocompressor rechtstreeks aan en versnelt zo het compressorwiel voordat de uitlaatgasstroom de aandrijving op de conventionele manier overneemt. Als gevolg hiervan reageert de verbrandingsmotor nog spontaner op gaspedaalcommando's en is de totale rijervaring dynamischer. Bovendien maakt de elektrificatie van de turbo een hoger koppel bij lage toerentallen mogelijk.

Opties en features: van sportief dynamisch tot luxueus elegant

Talloze opties bieden een breed scala aan mogelijkheden om het nieuwe Mercedes AMG SL 43 instapmodel te personaliseren. Hieronder enkele voorbeelden:

Exterieurdesignpakket:

·        AMG-aerodynamicapakket met grotere windgeleiders in de voor- en achterbumper en een grotere diffuser aan de achterzijde. Aangepaste snelheidsregeling van de achterspoiler en een steilere hoek van 26,5 graden (in plaats van 22 graden) in de Dynamic rijstand

·        AMG-carbonpakket met voorsplitter, windgeleiders in de voorbumper en de sierlijsten van de zijskirts in carbon. Uitlaatpijpen uitgevoerd in hoogglanszwart, afwerking diffuser in carbon of hoogglans zwart

·        AMG-chroompakket met accenten in hoogglans chroom op de voorbumper, de dorpels en de achterzijde

·        AMG-nightpakket met voorsplitter, dorpels, spiegelkappen en sierstrips in de achterdiffuser in hoogglans zwart. Inclusief donker uitgevoerde uitlaatsierstukken

·        AMG-nightpakket II met radiatorgrille, typeaanduiding en Mercedes-ster achter uitgevoerd in hoogglans zwart

Exterieur:

·        Exclusieve SL-kleur hyperblauw metallic

·        Exclusieve SL-kleur AMG monzagrijs magno

·        20 inch AMG multispaaks lichtmetalen velgen

·        21 inch gesmede AMG-velgen in 10-dubbelspaaks design

Interieur:

·        Burmester® surround sound systeem

·        Stoelbekleding in zwart nappaleder

·        Stoelbekleding in MANUFAKTUR macchiato beige/titaniumgrijs nappaleder of MANUFAKTUR truffelbruin/zwart

·        AMG Performance-stoelen

·        AMG Performance-stuur in nappaleder/DINAMICA microvezel

Technologie:

·        AMG RIDE CONTROL onderstel met adaptieve instelbare demping

·        Actieve achterwielbesturing

·        AMG DYNAMIC PLUS pakket, inclusief:

o   AMG RIDE CONTROL onderstel met adaptieve instelbare demping

  • Dynamische AMG-motorsteunen
  • Elektronisch aangestuurd AMG achterasdifferentieel
  • Extra RACE rijstand
  • Met tien millimeter verlaagd
  • Gele AMG-remzadels

Overzicht technische gegevens

 

Mercedes-AMG SL 43

Prijs

€ 125.719

Motor

2,0-liter viercilinder lijnmotor met elektrische uitlaatgasturbo

Cilinderinhoud

1.991 cc

Max. vermogen

280 kW (381 pk) bij 6.750 tpm

Max. koppel

480 Nm tussen 3.250–5.000 tpm

Aandrijving

Achterwiel

Transmissie

AMG SPEEDSHIFT MCT 9G

Gecombineerd brandstofverbruik2

9,4–8,9 l/100 km

Gecombineerde CO2-emissies2

214–201 g/km

Acceleratie 0–100 km/u

4,9 s

Topsnelheid

275 km/u (elektronisch begrensd)

Leeggewicht volgens EC-norm

1.810 kg

1  Consumentenadviesprijs voor Duitsland inclusief 19% BTW

2  De weergegeven waarden zijn ‘WLTP CO2-waarden’ overeenkomstig met Artikel 2 Nr. 3 Implementing Regulation (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers werden berekend op basis van deze waarden.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.