Brussels,
01
juni
2023
|
10:00
Europe/Brussels

Nieuwe Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE nu te bestellen

Samenvatting

·      De verkoopprijzen beginnen bij € 117.0071 voor de Limousine en € 118.4591 voor de Estate

·      Performance-hybrid met technologieoverdracht uit de Formule 1™

·      Royale standaarduitrusting met volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ en actieve achterasbesturing

·      Exclusieve ‘F1 Edition’ een jaar lang leverbaar

·      De C 63 S E Performance zal vanaf volgende week in de Belgische configurator zichtbaar zijn

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is vanaf nu te bestellen. De Limousine (gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 6,9 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd: 156 g/km; gewogen energieverbruik gecombineerd: 11,7 kWh /100 km) is als Limousine leverbaar vanaf € 117.0071 en de Estate vanaf € 118.4591. De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE brengt ultramoderne technologieën uit de autosport op de weg met knowhow uit de Formule 1™. De hybride aandrijflijn combineert de 2,0 liter AMG-turbomotor met een Electric Drive Unit (EDU) op de achteras voor een ongekend emotionele rijervaring. Het gecombineerde systeemvermogen is 500 kW (680 pk) en het gecombineerde maximale systeemkoppel is 1.020 Nm. Afhankelijk van het rijprogramma en de rijsituatie verhoogt de elektromotor het vermogen en het koppel – voor een comfortabele of juist prestatiegerichte rijervaring. Volledig elektrisch rijden is ook mogelijk. De elektrische aandrijflijn en de krachtige accu met 400 volt zijn exclusief door AMG ontwikkelde technologieën.

De royale standaarduitrusting van deze Mercedes-AMG omvat de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ met driftmodus, actieve achterasbesturing en acht AMG-rijprogramma's. Eveneens standaard zijn de 20-inch lichtmetalen AMG-velgen, het MBUX-infotainmentsysteem met AMG-specifieke functies en weergavestijlen en het AMG Performance-stuurwiel met AMG-stuurwielknoppen.

Tot de standaarduitrusting behoren de volledig variabele AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving met Drift Mode, actieve achterasbesturing en acht AMG-rijprogramma's. Daarbij komen 20” lichtmetalen AMG-velgen met achter bredere banden dan voor, het infotainmentsysteem MBUX met AMG-specifieke functies en weergavestijlen alsmede het AMG Performance-stuurwiel met AMG-stuurwieltoetsen.

Uitgebreid aanbod individuele opties

De uitrustingsdetails en de talrijke opties bieden een ruime keuze voor uiteenlopende klantwensen. Hier volgt een overzicht van de individuele opties die kunnen worden besteld:

·      AMG-c rbonpakket exterieur I

·      AMGarbonpakket exterieur II

·      AMG-aerodynamicapakket

·      AMG-nightpakket exterieur

·      AMG-nightpakket II

·      AMG Performance-stoelenpakket Advanced

·      AMG Performance-stoelenpakket High-End

·      AMG Real Performance Sound

Speciaal model met nauwe banden met de autosport

De optionele uitrusting ‘F1 Edition’ is vanaf de start van de verkoop gedurende één jaar leverbaar voor de Limousine en Estate. Deze optie combineert tal van individuele opties met een exclusieve look. Opvallend kenmerk is de lak MANUFAKTUR alpinegrijs uni die wordt gecombineerd met een folie op de flanken bestaande uit het AMG-logo en een kleurverloop van grijs naar zwart. Rode sierlijnen op de flanken en op de voor- en achterskirt zorgen voor verdere kleuraccenten. De 20” vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen zijn matzwart. De rode velgranden zijn geïnspireerd door het kleurenschema van de wielen van de Official FIA F1 Medical Car™ van Mercedes-AMG.

Het AMG-aerodynamicapakket verbetert de rijeigenschappen bij hoge snelheden. Aerodynamische elementen zijn onder meer de grotere frontsplitter, de opnieuw ontworpen langsdragerpanelen en het extra diffusorpaneel. De Limousine heeft een spoilerrand op het kofferdeksel. De autosportlook van de ‘F1 Edition’ wordt verder versterkt door de AMG-nightpakketten I en II.

Het interieur wordt gekenmerkt door het contrast van zwart en rood. De AMG Performance-stoelen zijn bekleed met zwart nappaleder Exclusief met rode siernaden en AMG-emblemen in de voorste hoofdsteunen. Ook standaard: rode veiligheidsgordels en sierdelen in AMG-carbon met rode accenten, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA met rode siernaden en de AMG-instaplijsten met rood verlicht opschrift ‘AMG’.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.

1 De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW.

2 De vermelde waarden zijn de vastgestelde ‘WLTP CO2-waarden’ overeenkomstig Art. 2 nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn berekend op basis van deze cijfers. Het stroomverbruik is bepaald op basis van Verordening (EG) nr. 2017/1151/EU.