27
september
2017
|
12:31
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Vans onthult eerste details nieuwe Sprinter

Samenvatting
  • Opvolger bestseller van Mercedes-Benz bestelwagens in eerste helft van 2018 op de markt

  • Design: kenmerkend en atletisch front

  • Focus op veelzijdigheid: uitgebreide mobiliteitsoplossingen voor verschillende sectoren

  • Sprong voorwaarts in digitale wereld: nieuwe Sprinter maakt deel uit van het op de toekomstgerichte initiatief adVANce

In aanloop naar de North American Commercial Vehicle Show (NACV) onthult Mercedes-Benz Vans de eerste details van de geheel nieuwe Sprinter. De schets laat zien dat de belangrijkste bestelauto van 2018 nieuwe standaarden zet op het gebied van design. Zijn ontwerp volgt de geprezen designtaal van Mercedes-Benz en straalt emotie en intelligentie uit. Het kenmerkende front van de Sprinter oogt atletisch door markante, horizontaal getekende koplampen.

De Sprinter is uitgerust met een uitgebreide selectie elektronische rijassistenten en connectiviteitsopties. Bovendien beschikt hij over de nieuwste telematica, voor meer efficiëntie op het gebied van voertuig- en vlootmanagement. Daarbij kan de nieuwe Sprinter – door het verder uitgebreide aantal varianten – nog preciezer worden afgestemd op de eisen van verschillende klanten en sectoren.

De kersverse Mercedes-Benz Sprinter komt in de eerste helft van 2018 op de Europese markt, waarna andere markten volgen. Meer details over de bestelbus worden de komende maanden bekendgemaakt.

Moderne mobiliteitsoplossingen, klassieke Sprinter-eigenschappen

“We willen meer doen dan alleen de beste voertuigen bouwen”, zegt Volker Mornhinweg, directeur van Mercedes-Benz Vans. “We willen met de nieuwe Sprinter de beste mobiliteitsoplossing bieden voor iedere transportopdracht en iedere sector. En dat is precies onze focus met deze nieuwe generatie Sprinter: een systeemoplossing bieden wat verder gaat dan het voertuig alleen. Het spreekt daarbij voor zich dat de nieuwste editie van onze iconische bestelbus betrouwbaar, veilig en kostenefficiënt is.”

Voorbode van initiatief adVANce

Voor Mercedes-Benz Vans betekent de introductie van de volgende generatie Sprinter meer dan enkel de presentatie van een nieuw model. De Sprinter is een onderdeel van het toekomstige adVANce-initiatief, dat in de herfst van 2016 werd gepresenteerd en inspeelt op trends als digitalisering en verstedelijking. Mercedes-Benz Vans verandert ermee van een voertuigfabrikant tot een leverancier van totale oplossingen van mobilitieit. Het eerste model dat deze ontwikkeling vertegenwoordigt is de nieuwe Sprinter.

De bestelauto waarnaar een voertuigklasse werd genoemd

Sinds de introductie van de eerste Sprinter in 1995 is de bestelauto het vlaggenschip van Mercedes-Benz Vans. Het model stond aan de wieg van een heel segment en is in totaal meer dan 3,3 miljoen keer verkocht in ruim 130 landen. De Sprinter is een van de succesvolste bedrijfsvoertuigen ooit en de absolute bestseller van het Mercedes-Benz Vans-modellengamma.

Tussen januari en maart 2017 stegen de Sprinter-verkopen met zo’n 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is het eerste kwartaal van dit jaar het beste ooit in de twintigjarige geschiedenis van de Sprinter. In de eerste zes maanden van 2017 brak het model eveneens een record. In totaal werden er 96.200 Sprinters verkocht (vorig jaar 95.100).