Brussel,
12
augustus
2020
|
10:42
Europe/Brussels

Nieuwe website Mercedes-Benz Certified met up-to-date fiscale informatie meest complete op de markt

Online showroom krijgt vorm in used car business

Samenvatting

De business voor tweedehandswagens scheert hoge toppen. De directe beschikbaarheid van een wagen, de keuze uit het volledige gamma aan modellen en het financieel interessante aanbod dragen bij aan deze tendens. De ideale timing voor Mercedes-Benz Certified om een nieuwe website te lanceren, die volop inzet op digitale dienstverlening. In één oogopslag ziet de klant niet alleen de kostprijs van de auto en van een onderhoudscontract, maar krijgt hij ook meteen inzage in alle fiscaal interessante gegevens.

Er is steeds meer aandacht voor digitale dienstverlening op het gebied van verkoop en service. Dit maakt integraal onderdeel uit van de wereldwijde verkoopstrategie 'Best Customer Experience 4.0' van Mercedes-Benz. Daarbij worden klanten en hun behoeften consequent op de voorgrond geplaatst – zowel offline als online.

De nieuwe website van Mercedes-Benz Certified sluit daar naadloos op aan. Deze is opgebouwd met de nieuwste dynamische zoekfilter, die de bezoeker snel en efficiënt bij de juiste wagen brengt. Daarbij krijgt de klant meteen inzage in de kostprijs per maand en desgewenst in een onderhoudscontract ServiceCare Used.

QR-code leidt naar fiscale informatie op maat

Elke beschikbare wagen krijgt een eigen QR-code waarmee de bezoeker meteen alle fiscale informatie kan opvragen. Met behulp van de berekeningspagina van OTOTO® kan de bezoeker een persoonlijke berekening maken van de belasting op inverkeerstelling, de jaarlijkse verkeersbelasting, het voordeel alle aard, de fiscale aftrekbaarheid, de verworpen uitgaven en de CO2-bijdrage. Mocht de fiscale wetgeving veranderen, dan worden alle achterliggende formules automatisch gewijzigd. Op deze manier krijgt de klant gegarandeerd een juiste berekening van zijn parameters. Kortom, een eenmalige QR-code of link staat dus blijvend garant voor de juiste berekening, wat de toekomstige beslissingen op federaal of gewestelijk gebied ook mogen zijn.Tot slot krijgt de klant een indicatieve overnameprijs voor zijn huidige wagen. Op deze manier evolueert www.mbcc.be naar een echte online showroom waar de klant zich optimaal kan informeren alvorens een bezoek aan de dealer in te plannen.

De nieuwe website kwam tot stand in samenwerking met partners Modix en OTOTO®

 

 

Over Modix

Modix is de wereldleider op het gebied van digitale retail- en marketingoplossingen voor de auto-industrie.

We bieden dealers en fabrikanten krachtige innovatieve online tools die consumenten boeien, omzet genereren en commerciële groei op lange termijn verzekeren. Modix-producten zijn onder meer: Voertuigzoekers en (dealer) websites voor automotive klanten. Modix is ook gespecialiseerd in Modix 360 ° (voertuigafbeeldingen) en AdBox (zoekmarketing). Modix werkt samen met meer dan 30 OEMS en 16.500 dealers binnen 74 markten wereldwijd. Modix maakt deel uit van de Cox Automotive-bedrijvengroep. Ga voor meer informatie naar www.modix.eu

Over Cox Automotive

Cox Automotive Inc. transformeert de manier waarop de wereld auto's koopt, verkoopt en bezit met toonaangevende digitale marketing-, software-, financiële, groothandel- en e-commerce-oplossingen voor consumenten, dealers, fabrikanten en het algehele auto-ecosysteem wereldwijd. Toegewijd aan een open keuze en toegewijd aan sterke partnerschappen, omvat de Cox Automotive-familie Autotrader®, Dealer.com®, Dealertrack®, Kelley Blue Book®, Manheim®, NextGear Capital®, vAuto®, Modix, Xtime® en tal van andere merken. Het wereldwijde bedrijf heeft 33.000 teamleden op meer dan 200 locaties en is partner van meer dan 40.000 autodealers en de meeste grote autofabrikanten, terwijl het consumenten-autokopers betrekt bij de meest erkende mediamerken in de branche. Cox Automotive is een dochteronderneming van Cox Enterprises, Inc., een in Atlanta gevestigd bedrijf met een omzet van $ 18 miljard en ongeveer 55.000 werknemers. Andere grote operationele dochterondernemingen van Cox Enterprises zijn Cox Communications en Cox Media Group. Ga voor meer informatie over Cox Automotive naar www.coxautoinc.com.