Brussels,
24
mei
2023
|
11:47
Europe/Brussels

Night Series: Mercedes-Maybach modellen in een nieuwe, extravagante look

Samenvatting

·      Het Night Series-pakket geeft het Maybach portfolio een nieuwe, donkere look met bijzondere exterieur- en interieurdetails

·      Het progressieve Night Series-pakket is leverbaar voor alle Mercedes-Maybach standaardmodellen

·      Onthuld tijdens een exclusief evenement in New York City op 23 mei 2023

Mercedes-Maybach presenteert de Night Series – het volgende hoofdstuk in de missie van het merk om met een zorgvuldig samengesteld portfolio magische momenten te creëren. Nieuw zijn donkere chroomelementen, oppervlakken die het licht vangen als een geslepen juweel en interieurs die het Maybach design naar een nieuw niveau tillen. De Night Series heeft een verrassend en progressief design, tart conventies en spreekt nieuwe doelgroepen aan. Een speels gevoel van rebellie – ‘Flashes of Unorthodoxy’ – is terug te vinden in zowel het interieur als het exterieur van drie Mercedes-Maybach modellen: de EQS SUV – de eerste elektrische Mercedes-Maybach die in april werd gepresenteerd (Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: voorlopige waarden, energieverbruik gecombineerd: 24,4-22,5 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) – alsmede de S-Klasse en de GLS (Mercedes-Maybach GLS 600: brandstofverbruik gecombineerd: 14,1-13,8 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 320-314 g/km)1. Het Night Series-pakket biedt zowel stijl als inhoud met een gedurfde uitstraling die het dynamische karakter van de voertuigen weerspiegelt.

De Night Series werd op 23 mei onthuld tijdens een exclusieve cocktailavond in een privé residentie in het historische Greenwich Village in New York City. Het pop-up Maybach Clubhouse, dat zowel luxueus als mysterieus was, bood de gasten de perfecte setting om de magie van het merk te ervaren.

“De Night Series is het meest progressieve designpakket van Maybach – waarbij onze befaamde exquise esthetiek wordt versterkt met prachtige, donkere motieven. Ons doel was om een spannende nieuwe stijl te creëren, die een speels gevoel van rebellie uitstraalt die je normaliter niet bij een Mercedes-Maybach zou verwachten.”

Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz Group AG.

“Het merk Mercedes-Maybach blijft populair bij kenners over de hele wereld. We zijn er trots op dat we een unieke automotive ervaring bieden die het beste van traditie en progressie biedt. En daarbij altijd in lijn met trendontwikkelingen en culturele thema's.”

Michael Schiebe, CEO Mercedes-AMG GmbH en Hoofd Mercedes-Benz G-Klasse & Mercedes-Maybach

“Het merk Mercedes-Maybach gaat verder dan het product, daarom is het zo belangrijk om ervaringen en uitrustingen te creëren die passen bij de status en persoonlijke stijl van onze klanten. De Night Series is de volgende stap op weg naar een authentieke, op maat gemaakte luxe-ervaring die een nieuwe doelgroep aanspreekt en tegelijkertijd de wensen van onze huidige klanten vervult.”

Daniel Lescow, Head of Mercedes-Maybach Mercedes-Benz Group AG

Het progressieve Night Series-pakket is ontworpen voor drie Mercedes-Maybach modellen, die alle zijn voorzien van donkerchromen elementen, roségoudkleurige details, een innovatief velgdesign met donkerglanzend Maybach pattern en visgraatmotief in het interieur. Onder het motto ‘Black labels and backlights’ vult een mystieke startanimatie in de user interface het kleurenpalet van de Night Series aan. Elk model heeft bovendien zijn eigen unieke designsignatuur:

Mercedes-Maybach EQS SUV

Net na zijn wereldpremière in China in april, is de EQS SUV – de eerste elektrische Mercedes-Maybach en het nieuwste model van het merk – binnenkort ook leverbaar als Night Series. De afzonderlijke koplampen zijn uitgevoerd met een roségoudkleurig Maybach embleem en donkerchromen elementen. De grille wordt gekenmerkt door de merktypische Maybach-krijtstrepen met speciaal diepte-effect in donkerchroom. Tegelijkertijd zijn de luchtinlaten in de voorbumper verfijnd met een donkerchroompatroon bestaande uit talrijke kleine Maybach emblemen.

De EQS SUV bevat een scala aan unieke accenten en details, waaronder zijruiten met royaal, hoogglanzend gepolijst, zwart ruitframe in 3D-design. Een achter- en dakspoiler vormen een aanvulling op de sportief-aerodynamische uitstraling. De treeplank is zwart met een Maybach embleem in donkerchroom.

                            

Het Night Series-pakket voor de EQS SUV is leverbaar met de lakken obsidiaanzwart, MANUFAKTUR diamantwit bright en een exclusieve tweekleurenlak in de combinatie obsidiaanzwart/Mojavezilver.

De duurzaamheid van de EQS SUV komt ook tot uiting in het design: het interieur is bekleed met ECONYL® vloerbekleding en het nappaleder is plantaardig gelooid. Het is leverbaar in de kleurencombinaties zwart en black pearl met contrastsiernaden in donker basaltgrijs, of in kristalwit. Het sierdeel heeft een openporig visgraatmotief met zilverkleurige aluminium strips.

Mercedes-Maybach S-Klasse

Daar waar de oorspronkelijke Mercedes-Maybach S-Klasse al maatstaven creëert op comfort- en kwaliteitsgebied, tilt de Night Series-versie luxe en verfijnde sportiviteit naar een nieuw niveau. Naast verschillende lakken in grijs-, zwart- en wittinten omvat het Night Series-pakket voor de S-Klasse ook een exclusieve tweekleurenlak in de combinatie onyxzwart/Mojavezilver.

Fraaie details zijn onder meer de roségoudafwerking in de koplampen en donkerchromen elementen die het elegante, langgerekte silhouet benadrukken. De twee zichtbare uitlaatsierstukken in donkerchroom en zwart accentueren het design.

Terwijl het toch al iconische interieur van de S-Klasse luxe naar een hoger niveau tilt, breidt de Night Series de exclusiviteit van het model uit met twee interieurbekledingen: zwart met nappaleder black pearl of MANUFAKTUR diepwit/zwart. Een fraai parelmoereffect bij het interieur in zwart met nappaleder black pearl onderstreept samen met de goudgrijze, glanzende piping op subtiele wijze de hoogwaardigheid van het interieur.

Mercedes-Maybach GLS

De GLS Night Series is over de gehele voorzijde afgewerkt met elegante donkerchromen elementen, waaronder een rechtopstaande Mercedes-ster op de motorkap, de grille en het Maybach pattern in de zijdelingse luchtinlaten. De koplampen zijn voorzien van subtiele en hoogwaardige roségoudkleurige details en de flanken van de SUV bevatten diverse fraaie, donkerchromen accenten. De uitschuifbare treeplank is donker geanodiseerd. De exclusieve 23” velgen zijn uitgevoerd met hoogwaardige inzetstukken, waaronder een Maybach pattern, dat het karakteristieke zijaanzicht onderstreept.

Voor de GLS is in combinatie met het Night Series-pakket naast een lak in een wittint of obsidiaanzwart ook een exclusieve tweekleurenlak in obsidiaanzwart/Mojavezilver leverbaar.

Het model is leverbaar met twee elegante interieurbekledingen. De eerste is zwart gecombineerd met nappaleder, black pearl, de tweede is kristalwit gecombineerd met black pearl accenten. Het fraaie sierdeel in visgraatmotief en de zilverkleurige strips onderstrepen het geraffineerde ambachtelijke karakter van de uitrusting.

Het Night Series-pakket is binnenkort leverbaar voor de Mercedes-Maybach S-Klasse. Voor de Mercedes Maybach EQS SUV zal het tegelijk met de introductie leverbaar zijn en voor de Mercedes-Maybach GLS begin 2024.

MAYBACH Icons of Luxury presenteert binnenkort een nieuwe collectie die is geïnspireerd op de Night Series. De collectie omvat onder meer luxe tassen, sneakers en brillen.

Contact info:

Bastien Van den Moortel, +32 (0)479 51 52 16,  Bastien.van_den_moortel@mercedes-benz.com

Press info BeLux:

https://media.mercedes-benz.be

Brochures & prijslijsten:

https://www.mercedes-benz.be/nl_BE/passengercars/buy/pricelist-brochures.html

Mercedes-Benz Group Media (Global)

https://group-media.mercedes-benz.com

Mercedes MeMedia

https://media.mercedes-benz.com/

1 De gegevens over het elektrische verbruik en de actieradius zijn voorlopig en werden intern bepaald volgens de certificatiemethode “WLTP-testprocedure”. Tot nu toe zijn er geen bevestigde cijfers van een officieel erkende testorganisatie, noch enige EG-typegoedkeuring of conformiteitscertificaat met officiële cijfers. Er zijn verschillen tussen de vermelde cijfers en de officiële cijfers mogelijk.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.