Brussel,
09
maart
2021
|
14:40
Europe/Brussels

Samen voor een CO2-neutrale Mercedes-Benz supply chain

Samenvatting

Commitment aan klimaatneutraliteit: leveranciers die goed zijn voor meer dan 75% van het jaarlijkse inkoopvolume van Mercedes-Benz hebben de ‘Ambition Letter’ ondertekend en ingestemd met onze klimaatdoelen.

Als het gaat om CO2-neutraliteit, kijken we niet alleen naar onze producten, maar naar de hele waardeketen. Om het grootst mogelijke verschil te maken voor onze planeet, is het van groot belang om nauw samen te werken met onze hele toeleveringsketen.

Daarom hebben we onze leveranciers gevraagd om samen met ons het doel van een CO2-neutraal personenwagengamma tegen 2039 na te streven – elf jaar eerder dan de EU-wetgeving vereist. Het merendeel van onze leveranciers – samen goed zijn voor meer dan 75% van ons jaarlijkse inkoopvolume – heeft de ‘Ambition Letter’ al ondertekend en zich daarmee bereid verklaard om uiterlijk in 2039 CO2-neutrale producten aan ons te leveren. We zijn verheugd dat onze partners onze ambitieuze klimaatdoelen ondersteunen.

In de toekomst willen we alleen nog samenwerken met partners die onze duurzaamheidsnormen delen – op het gebied van klimaat, milieu en mensenrechten. Daarom hebben we een ‘Ambition Rating’ voor leveranciers ontwikkeld. Hiermee evalueren we hun duurzaamheidsprestaties door verschillende methoden te combineren voor het beoordelen van klimaat-, milieu- en mensenrechtenaspecten. De resultaten zijn vanaf dit jaar een belangrijk criterium bij gunningsbeslissingen.

Meer informatie over de ‘Ambition Letter’:Next Milestone Ambition 2039: The global Mercedes-Benz supply chain is becoming CO2 neutral - Daimler Global Media Site