Brussel,
27
juli
2020
|
15:42
Europe/Brussels

smart joint venture bevestigt wereldwijd executive team en richt smart Europe GmbH op

Samenvatting

Stuttgart, Duitsland; Hangzhou Bay, Ningbo, China. De nieuwe wereldwijde smart joint venture tussen Geely Holding (Geely) en Mercedes-Benz AG (Mercedes-Benz), die eind 2019 formeel is geregistreerd als 'smart Automobile Co. Ltd.' (smart) in Hangzhou Bay, Ningbo, China heeft 'smart Europe GmbH' (smart Europe) opgericht. De nieuwe dochteronderneming gaat toekomstige smarts op de Europese markt leveren, verkopen en onderhouden.

Het merk smart, een wereldwijde pionier op het gebied van stedelijke mobiliteit, gaat het volgende hoofdstuk in zijn geschiedenis schrijven als een joint venture tussen Mercedes-Benz en Geely. Een nieuwe, volledig elektrische voertuigarchitectuur wordt de basis voor de intrede van smart in het premium B-segment. De eerste modellen die op dit platform worden gebaseerd, zullen naar verwachting vanaf 2022 worden gelanceerd.

Met een koers die is uitgezet voor een nieuwe generatie voertuigen, heeft het merk smart het executive team benoemd ter ondersteuning van Chief Executive Officer, Xiangbei Tong:

Daniel Lescow is aangesteld als Vice President Sales, Marketing en After Sales. Hij heeft meerdere jaren ervaring met het laten groeien van het merk smart en heeft zes jaar in China gewerkt.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de auto-industrie zal Jun Yang de technische ontwikkeling op zich nemen als Vice President Research & Development. Hij heeft veel ervaring met het leiden van volledige voertuigprogramma's bij de dochterondernemingen van Geely Holding.

Ulf Nestler wordt Vice President Finance en Chief Financial Officer. De afgelopen acht jaar heeft hij bijgedragen aan de sterke groei van Mercedes-Benz in China.

smart bevestigt wereldwijd executive team

Als 100% dochteronderneming zal smart Europe zich vestigen in Leinfelden-Echterdingen, Stuttgart. Met een internationaal team gaat het nieuw opgerichte bedrijf alle verkoop-, marketing- en after-salesactiviteiten van de volgende generatie smart-modellen, -producten en -diensten op de Europese markten beheren.

Dirk Adelmann is door Xiangbei Tong benoemd tot CEO van smart Europe. Na verschillende Executive Sales & Marketing-functies te hebben vervuld in het wereldwijde Mercedes-Benz-netwerk, heeft Adelmann smart op retailniveau succesvol getransformeerd in een elektrisch merk.

In zijn nieuwe rol gaat hij zich richten op het opzetten van een zeer efficiënt en klantgericht bedrijfsmodel door het volledige potentieel van de joint venture tussen Mercedes-Benz en Geely voor de Europese markten te benutten.

Martin Günther, een ervaren Finance and Controlling Executive binnen de Mercedes-Benz Aftersales-organisatie, is aangesteld als CFO van smart Europe GmbH.