Brussel,
13
september
2017
|
16:32
Europe/Brussels

smart op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) 2017

Afspraak met de nabije toekomst

Samenvatting

Het DNA van smart steunt op zijn futuristische visie. Op zijn stand in hal 2.0 van het salon van Frankfurt spitst smart zijn hele voorstelling toe op de interactie met klanten en technologieën.

Een van de meest vooraanstaande technologieën is de app smart experience, die een interactieve ontmoeting met de elektrische mobiliteit belooft. In Frankfurt maakt de app het onder meer mogelijk om onderdelen in het interieur van de smart te scannen en zo meer informatie over de functie van het gescande onderdeel te ontvangen in de vorm van verklarende video's. Een andere interessante optie is de rijbereiksimulator. Deze functie berekent het rijbereik van de smart op basis van de weersomstandigheden en de snelheid.

In Frankfurt wekt smart ook de interesse van bezoekers met de optie 'unleash the color'.

smart biedt hen namelijk de mogelijkheid om snel en eenvoudig designs te creëren en ze te personaliseren met de motieven van hun keuze. Ze kunnen het resultaat onmiddellijk bekijken op een tablet of in virtuele realiteit (VR). Daarna wordt de tekening geoptimaliseerd voor afdruk, gereproduceerd in kleur en met aanraakeffecten op reële inzetoppervlakken.

smart op de me Convention

Een ander opvallend element van de smart-stand op de IAA is de me Convention, die van 15 tot 17 september plaatsvindt rond het thema #createthenew. Smart organiseert voor die gelegenheid een nieuwe editie van de wedstrijd 'urban pioneers idea contest'. In het kader van de me Convention zullen twaalf nationale en internationale startups het tegen elkaar opnemen met hun innovatieve producten op het gebied van 'New Urbanism', in de hoop een geldprijs en de steun van het 'smart urban pioneers support program' te winnen.

De jury bestaat uit specialisten van Daimler en opinieleiders afkomstig uit het universum van de startups. De winnaar ontvangt maar liefst 20.000 euro en twaalf maanden ondersteuning van het begeleidingsprogramma 'smart urban pioneers support program'.

Nieuwigheden voor het nieuwe modeljaar: uitrustingsversie 'perfect' en spraakbediening met Siri en Google Now

De in Frankfurt tentoongestelde voertuigen fungeren als ambassadeurs van deze grootschalige campagne. Samengevat omvatten de nieuwigheden de uitvoering 'perfect' met een sportief-elegante afwerking in zwart en kastanjebruin maar ook een automatische noodremhulp. Dit systeem maakt de bestuurder attent op dreigende aanrijdingen.

Andere nieuwigheden zijn onder meer de USB-aansluiting, de spraakbediening, de Android Auto-app en ga zo maar door.

En tot slot is er nog de smart BRABUS, het juweeltje dat werd gecreëerd om de vijftienjarige samenwerking tussen smart en BRABUS te vieren.

Further information about smart is available online: www.media.daimler.com and www.smart.com