Brussel,
08
januari
2018
|
12:30
Europe/Brussels

smart op het autosalon van Brussel 2018 – Paleis 5

Belgische première voor smart

Samenvatting

Een Belgische première voor smart dit jaar op het Autosalon van Brussel: de smart forfour crosstown edition die sinds december 2017 op de markt is

Een Belgische première voor smart

smart forfour crosstown edition

De smart forfour crosstown edition beleeft op het Autosalon van Brussel haar Belgische première. Met deze editie krijgt de smart forfour een sportieve look, zoals bij een crossover. De speciale afneembare onderdelen, met de allure van bodembeschermers en opvallende zijschorten zorgen daar voor. De forfour crosstown edition die in verscheidene koetswerkleuren beschikbaar is, is sinds december van vorig jaar bestelbaar.Veel ruimte en een cool uiterlijk kenmerken de smart forfour crosstown edition, een crossovermodel dat ideaal is voor de stad. De speciale outdoor look omvat speciale, demonteerbare onderdelen voor- en achteraan die als bodembeschermers fungeren, en opvallende zijschorten. De crosstown edition is beschikbaar in verscheidene koetswerkkleuren. De auto is standaard uitgerust met een groot aantal uitrustingselementen, waaronder:

  • Urban Style pakket: zwart gelakte 40,6 cm (16 inch) lichtmetalen velgen met 8 Y-spaken, 185/50 R 16 banden vooraan en 205/45 R 16 banden achteraan, wielkastverbredingen met ‘smart’ opschrift, sportophanging (10 mm verlaagd), uitlaatsysteem met verchroomde uitlaat, multifunctioneel sportstuur in leder met 3 spaken en grijze naden, sportpedalen in geborsteld roestvrij staal met rubber noppen.

  • Cool & Media pakket: smart Media-System met AUX/USB/SD-interface, Bluetooth-interface met handenvrij systeem, audio streaming voor muziekoverdracht, automatische airconditioning.

  • LED & Sensor pakket: H4-halogeenkoplampen met welkomfunctie, geïntegreerde dagrijlichten in ledtechniek met glasvezel, led-achterlichten, mistlampen met hoekverlichting, regen- en lichtsensor.

  • Stowage Space pakket: afsluitbaar handschoenvak, opbergnet op de middenconsole in de voetruimte van de passagier, riem om voorwerpen op de passagierszetel vast te maken.

  • Warmtewerend, donker getint glas voor de zijramen achteraan en de achterruit.

Deze optie is enkel geldig op de smart forfour 66 kW en de smart forfour electric drive. Op de smart forfour 66 Kw kost deze optie 3.625 euro exclusief BTW en op de elektrische versie 2.504 euro zonder BTW.

Blue saphire

Een exclusieve kleur op je smartsmart

voegt voortaan jaarlijks tijdelijke, exclusieve kleuren toe aan haar bestaand kleurenpallet. Dit jaar kan men kiezen voor een exclusief blauw, ‘blue saphire’ genaamd. Deze is bestelbaar op zowel de smart fortwo coupé als de smart fortwo cabrio. Later dit jaar, zal ook nog een exclusief rood en groen worden aangeboden, ‘carmine red’ en ‘britisch racing green’ genaamd.Prijs voor deze exclusieve kleur is 840 euro, exclusief BTW.

Nieuwe uitvoeringslijn

perfect

De uitvoering proxy wordt vervangen door een nieuwe uitvoergingslijn, perfect. Deze nieuwe uitvoering heeft een elegante, sportieve afwerking in zwart en kastanjebruin. Ze onderscheidt zich door zetels in similileder en stof (zwart/kastanjebruin) met kastanjekleurige stiknaden en door grijze verluchtingsroosters.

Prijs vanaf 10.832,00 euro exclusief BTW (smart fortwo coupé 52kw perfect).

4 jaar garantie!

Zowel voor Mercedes-Benz als voor smart

Naar aanleiding van het Autosalon pakken Mercedes-Benz en smart uit met vier jaar volledige garantie (voor smart tot 80.000km). Enige voorwaarde om van deze full-coverage garantie te genieten, is dat de klant de onderhoudsbeurten laat uitvoeren volgens de voorschriften van de constructeur en bij een erkend smart servicepunt.

Toekomst visie van smart

smart vision EQ fortwo: carsharing van de toekomst

De smart vision EQ fortwo is niet aanwezig in Brussel, maar vierde haar wereldpremière op het Autsalon van Franfurt vorig jaar. Met dit voertuig wil smart haar visie op stedelijke mobiliteit en een individuele, flexibele en bijzonder efficiënte vorm zijn van openbaar vervoer voorstellen. De autonoom rijdende auto haalt zijn passagiers op op de door hen gekozen locatie. De smart vision EQ maakt een ongekende individualisering van de auto mogelijk en leent zich daarnaast perfect voor carsharing. De passagiers hoeven zich niet meer te bekommeren om het autorijden en kunnen ontspannen in het ruime interieur. De showcar is de eerste auto van Daimler waarbij het stuurwiel en de pedalen achterwege zijn gelaten.

De smart vision EQ fortwo is een auto die alle elementen van CASE in zich herbergt waarmee gebruikers in de stad eenvoudig toegang tot individuele mobiliteit hebben. CASE is een afkorting die verwijst naar de strategische pijlers connectiviteit (Connected), autonoom rijden (Autonomous), flexibel gebruik (Shared & Services) en elektrische aandrijving (Electric).

Tot 2022 neemt Mercedes-Benz Cars meer dan tien elektroauto’s in productie, van de smart tot de grote SUV. smart zette in 2007 een eerste stap met de smart electric drive en sinds 2017 zijn alle smart modellen met een elektrische aandrijving beschikbaar.

“De smart vision EQ fortwo is onze visie op toekomstige, stedelijke mobiliteit. Het is de meest radicale carsharing-conceptauto tot nu toe: volledig autonoom, met maximale communicatiecapaciteiten, een vriendelijke uitstraling, verregaand te individualiseren en uiteraard elektrisch”, aldus smart CEO Dr.Annette Winkler. “De smart vision EQ fortwo is de belichaming van de visie van Mercedes-Benz Cars op toekomstige mobiliteit aan de hand van de CASE-strategie.”

Shared: de smart vision EQ fortwo is een nieuwe visie op carsharing. De transformatie van ‘urban traffic’ naar ‘city flow’ die in de nabije toekomst zal plaatsvinden, heeft niet alleen positieve gevolgen voor gebruikers, maar voor de gehele samenleving. Steden en gemeentes zijn dan ook een doelgroep voor de toekomstige carsharingconcepten van smart. Op dit moment wordt er wereldwijd om de 1,4 seconde een car2go auto gehuurd. Inmiddels telt car2go wereldwijd 2,6 miljoen gebruikers – en dat aantal blijft stijgen. Volgens recent onderzoek zal het aantal carsharinggebruikers in 2025 vervijfvoudigen- naar 36,7 miljoen. Een van de redenen dat car2go zo populair is, is toe te schrijven aan de flexibiliteit en het gebruiksgemak ervan.

is het feit dat free-floating carsharing zo flexibel en gemakkelijk is. De auto hoeft niet ergens te worden opgehaald of naar een bepaalde locatie te worden teruggebracht, maar kan overal worden opgehaald en ingeleverd binnen het hiertoe bestemde werkgebied.

Autonomous: de conceptauto smart vision EQ fortwo laat zien hoe autonoom rijden carsharing in de toekomst nóg gemakkelijker, eenvoudiger en efficiënter maakt. Dankzij zwermintelligentie en autonoom rijden luidt de smart vision EQ fortwo een nieuw tijdperk in op het gebied van carsharing: gebruikers hoeven niet meer te zoeken naar een beschikbare auto, de auto zoekt hen op en haalt de passagiers op de gewenste locatie op. Zwermintelligentie en de daaruit resulterende voorspelbaarheid van de vraag zorgt ervoor dat de auto op dat moment waarschijnlijk al in de buurt is, waardoor er geen afstanden meer te hoeven worden afgelegd om een ‘huurauto’ op te halen. De connected auto’s rijden altijd rond. De bezettingsgraad wordt hoger en tegelijkertijd wordt het aantal auto’s en het aantal parkeerplaatsen dat nodig is in stedelijke gebieden gereduceerd.

Connected: de smart vision EQ fortwo wordt opgeroepen met behulp van een smartphone. Dankzij nieuwe individualiserings-mogelijkheden kunnen gebruikers ‘hun’ auto herkennen: via de Black Panel Grille aan de voorzijde (44 inch/105 x 40 cm groot) en grote projectieoppervlakken aan de zijkant kan de smart vision EQ fortwo worden gepersonaliseerd. Led-displays in plaats van koplampen verlenen de auto zowel een klassieke auto-uitstraling (van sportief tot neutraal) als eye-achtige vormen, waardoor de auto op een menselijker niveau kan communiceren. Ook via de achterlichten kan naast de klassieke weergave ook gedetailleerde informatie worden gegeven, bijvoorbeeld waarschuwingen of verkeersinformatie. De grille aan de voorzijde zorgt aan de ene kant voor een persoonlijke touch en communiceert tegelijkertijd met andere weggebruikers. Zo kan bijvoorbeeld informatie voor voetgangers die de weg oversteken worden weergegeven. De portieren van de showcar zijn bekleed met een schakelbare folie. Als er geen passagiers in de auto zitten, kan informatie over lokale evenementen, weer- en nieuwsberichten alsmede de tijd worden getoond. De Black Panel Grille van de smart geeft aan of er één of twee passagiers in de auto zitten.

Electric: de smart vision EQ fortwo beschikt over een lithium-ion-accu met een capaciteit van 30 kWh. Als de auto niet wordt gebruikt, rijdt hij zelfstandig naar een oplaadstation waar de accu kan worden opgeladen. Ook kunnen de auto’s inductief worden opgeladen, stroom leveren en dienstdoen als ‘zwermaccu’, waardoor het elektriciteitsnet wordt ontlast. smart speelt zodoende een sleutelrol bij het vormgeven van de energierevolutie.

Meer informatie over smart is terug te vinden op http://media.mercedes-benz.be of www.media.daimler.com.