Brussel,
25
februari
2021
|
10:01
Europe/Brussels

Tweede seizoen voor Mercedes-EQ Formula E Team bijna van start

Formule E: Diriyah E-Prix 2021

Samenvatting
  • Bettina Fetzer: “Het doet ons goed om te zien hoe ons Formule E-team ons merk Mercedes-EQ vertegenwoordigt als pionier in e-mobiliteit op circuits in diverse metropolen over de hele wereld”
  • Ian James: “Voor ons allemaal ligt de focus nu op maximale precisie en operationele perfectie”
  • Stoffel Vandoorne: “Een avondrace is iets nieuws. Ik kijk ernaar uit om dit circuit ’s avonds te ervaren en ben benieuwd naar de lichtcondities”
  • Nyck de Vries: “We zijn er helemaal klaar voor om deze week in Diriyah voor het eerst dit seizoen de strijd met onze concurrenten aan te gaan”
  • Meer informatie, statistieken en feiten over de aanstaande E-Prix zijn beschikbaar onder Race Facts op onze mediasite

Het Mercedes-EQ Formula E Team staat voorzien van een nieuwe naam aan de vooravond van zijn tweede seizoen in het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap (25 - 27 februari in Diriyah). Met nog slechts enkele dagen te gaan tot aan de start van het zevende Formule E-seizoen zijn er twee belangrijke namen om in de gaten te houden. De eerste volledig elektrische raceklasse voor formuleauto’s heeft vooruitlopend op het nieuwe seizoen de status van Wereldkampioenschap vergaard en heet nu officieel het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. En om een wijziging in de merkoriëntatie aan te zetten, neemt het team in lijn daarmee deel aan het kampioenschap als het Mercedes-EQ Formula E Team.

“Het doet ons goed om te zien hoe ons Formule E-team het merk Mercedes-EQ vertegenwoordigt als pionier in e-mobiliteit op circuits in diverse metropolen over de hele wereld,” verklaart Bettina Fetzer, hoofd Marketing bij Mercedes-Benz AG. “Sinds het debuut in 2014 staat de Formule E synoniem voor technologische innovatie en een positieve verandering in mobiliteit. We geven deze verandering op een verantwoorde en duurzame wijze vorm, waarbij we gebruikmaken van dit unieke platform om nieuwsgierigheid en spanning voor ons elektrische merk bij onze klanten en fans op te wekken.”

Diriyah eerste raceweekend onder kunstlicht

Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne komen in seizoen 7 uit met de Mercedes-EQ Silver Arrow 02, een geüpdatete versie van de auto van vorig jaar. De belangrijkste wijziging is de nieuwe aandrijflijn.

Het Mercedes-EQ Formula E Team bewaart goede herinneringen aan de openingsrace van 2019 in Diriyah. Tijdens het debuut van het team in de volledig elektrische raceklasse finishte Stoffel in beide races op het podium, terwijl Nyck in zijn E-Prix-debuut in de punten eindigde.

Dit jaar markeert het bezoek aan Diriyah tevens het intrigerende vooruitzicht van de eerste twee avondraces in de historie van de raceklasse. Het gebruik van de nieuwste generatie laagvermogende LED-technologie beperkt naar verwachting het energieverbruik met maximaal 50 procent vergeleken met conventionele verlichtingssystemen.

Quotes voorafgaand aan de Diriyah E-Prix 2021

Ian James, Team Principal: “Er is inmiddels behoorlijk wat tijd verstreken sinds de officiële tests in Valencia, begin december vorig jaar. We hebben die extra weken kunnen gebruiken om de data te evalueren die we hebben vergaard en ons voor te bereiden op de uitgestelde start van het seizoen. Diriyah geeft ons in ieder geval onze eerste echte kans om te zien waar we staan ten opzichte van de concurrentie. We kijken terug op een uitdagend en bovenal leerzaam debuutseizoen, daar bestaat geen enkele twijfel over. Nu moeten we proberen dit momentum vast te houden in het nieuwe seizoen. Voor ons allemaal ligt de focus nu op maximale precisie en operationele perfectie. We moeten verder bouwen op wat we afgelopen seizoen hebben geleerd en ons verder verbeteren op die vlakken waar verbetering nodig is. Dat is absoluut van vitaal belang in de Formule E. Als je een sterke ‘package’ hebt, moet je er als team zeker van zijn dat je race na race constant presteert. Als we dat kunnen doen, kunnen we dit seizoen voor podiumplekken en overwinningen vechten. Maar het is nu nog veel te vroeg om voorspellingen te kunnen doen.”

Stoffel Vandoorne: “Het is een prettig gevoel te weten dat we weer gaan beginnen. De adrenaline, de druk en de spanning voorafgaand aan een race kun je tijdens de winterstop niet reproduceren. Die krijg je alleen als je je samen met je team voorbereidt voor de race. Ik kijk er echt naar uit om die ‘rush’ weer te voelen, vooral omdat we voor het eerst in de Formule E een avondrace gaan rijden. Dat is voor ons geheel nieuw en ik kijk ernaar uit om dit circuit ’s avonds te ervaren en ben benieuwd naar de lichtcondities. Het gaat zonder enige twijfel voor de nodige uitdagingen zorgen. Al met al ga ik met een positief gevoel het weekend in. Ik vind het echt een mooi circuit, aangezien het één van de meest uitdagende omlopen op de Formule E-kalender is. Tegelijkertijd heb ik hier in het verleden een aantal goede resultaten behaald. Hopelijk kunnen we daar op voort bouwen en het seizoen met twee mooie resultaten aftrappen.”

Nyck de Vries: “We hebben allemaal lang op dit moment moeten wachten. Het is een poos geleden sinds we in Berlijn raceten, en heel graag hadden we eerder dit jaar al in Santiago gereden. Maar vanwege bekende redenen werd die ronde uitgesteld. Daarom kijken we er allemaal erg naar uit om het circuit op te gaan en weer te racen. We hebben volop de tijd gehad om te analyseren wat we in seizoen 6 hebben gepresteerd, en hebben ons best gedaan onszelf op elk gebied en tot in de kleinste details te verbeteren. Hopelijk brengt ons dat net dat kleine beetje aan extra prestaties. Hoe dan ook, we zijn er helemaal klaar voor om deze week in Diriyah voor het eerst dit seizoen de strijd met onze concurrenten aan te binden.”