26
februari
2020
|
12:26
Europe/Brussels

Wintertests met de EQA en nieuwe plug-in hybrids op de Autosalon van Genève

Samenvatting

Met de Concept EQA die tijdens de IAA International Motor Show van 2017 in Frankfurt aan de wereld werd voorgesteld, liet Mercedes-Benz zien hoe de EQ-strategie naar de compacte klasse kan worden overgebracht. De productieversie van het volledig elektrische neefje van de GLA zal voor het einde van het jaar aan de wereld worden voorgesteld. Prototypes van de EQA nemen momenteel deel aan intensieve wintertests in het hoge noorden. Bovendien maakt Mercedes-Benz de compacte EQ Power-familie compleet met extra sportieve modellen die over de hybride aandrijflijn van de derde generatie beschikken.

De nieuwe GLA rondt de huidige generatie compacte auto's van Mercedes-Benz af als achtste model. Een elektrisch model in de vorm van de EQA volgt nog voor het einde van het jaar. Prototypes maken momenteel hun kilometers op de besneeuwde wegen van Zweden. Bij deze wintertests besteden de ingenieurs bijzondere aandacht aan het thermisch beheer van de accu en het interieur, alsook aan het opladen in de kou. Andere aspecten zijn rijveiligheid, tractie en energierecuperatie op ijs en sneeuw.

Tegelijkertijd breidt Mercedes-Benz Cars zijn gamma plug-in hybrids uit die onder het EQ Power-label wordt verkocht. Ook zullen tijdens de Autosalon van Genève nieuwe modellen met de hybride aandrijflijn van de derde generatie worden voorgesteld. Bij de nieuwe compacte modellen met EQ Power staan (elektrisch) rijplezier en geschiktheid voor dagelijks gebruik op de voorgrond.

Transparantie op het gebied van e-mobiliteit

Een belangrijk aspect van de duurzame bedrijfsstrategie van Daimler AG is elektrische mobiliteit. Met het initiatief 'Ambition 2039' streeft Mercedes-Benz ernaar om over 19 jaar een CO₂-neutraal nieuw wagenpark aan te bieden. Een belangrijk aspect van duurzame mobiliteit is transparantie. Daarom is Mercedes-Benz AG de eerste premium autofabrikant die zijn doelstellingen op het gebied van klimaatbescherming wetenschappelijk heeft laten controleren door het Science Based Targets Initiative (SBTI). Dit betekent dat het concern voldoet aan de eisen van het Paris World Climate Accord.

Live online: wereldpremière van nieuwe compacte plug-in hybridemodellen tijdens de Autosalon van Genève 2020

De persconferentie van Mercedes-Benz begint op de eerste persdag, 3 maart 2020, om 8.30 uur 's ochtends (CET) en kan online vanuit verschillende perspectieven worden gevolgd via de multi-angle livestream op Mercedes me media: https://media.mercedes-benz.com/gims2020. De complete mediaspecial met betrekking tot de Autosalon van Genève 2020 is daar ook te vinden.